• Groen expert
 • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Kerstbomen

In ons tuincentrum kunt u terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten: van een smalle kerstboom met een blauwgroene gloed tot aan de grootste kerstboom met een wijde omtrek. Een kerstboom zorgt voor de echte kerstsfeer in huis! Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? Vind u de kleur of juist de geur het belangrijkst? De medewerkers van tuincentrum Goessens helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken.

KunstkerstbomenUw kerstboom gratis bezorgd!

Momenteel hebben wij een ruim assortiment potgekweekte kerstbomen beschikbaar. Ze zijn super sterk, verliezen geen naalden, zijn 100% herplantbaar (en dus duurzaam!) en hebben een 100% rechte stam. Bij aankoop van een kerstboom in pot ontvangt u nu GRATIS een sierpot ter waarde van €6,95. Kom rustig uw kerstboom kiezen in onze warme en droge serres. Wij leveren uw kerstboom gratis bij u thuis. Besteld voor 12.00 uur = dezelfde dag geleverd, besteld na 12.00 uur = de dag nadien geleverd.


Versier uw kerstboom met de mooiste kerstversiering

Kerstversiering en kerstverlichting zijn natuurlijk onmisbaar bij het kopen van een mooie kerstboom. Of u nu op zoek bent naar een witte kerstboom, groene kerstboom, Nordmann kerstboom of een kunstboom: een versierde kerstboom met kerstballen en kerstverlichting oogt altijd stukken leuker dan een kale kerstboom. Wij verkopen onder andere plastic en glazen kerstballen. Ook voor bijzondere kerstballen zoals een houten kerstbal hoeft u niet verder te zoeken en kunt u in ons tuincentrum slagen. Heeft u kerstversiering inspiratie en ideeën nodig? Kom dan eens naar onze kerstshow en laat u verrassen door al het moois. Naast kerstversiering voor binnen hebben wij ook kerstverlichting en kerstversiering voor buiten. 


Welke soorten kerstbomen zijn er?

De sparren zijn in 2 families in te delen, de Abies en de Picea. De Abies familie is wat exclusiever en daardoor duurder. De Abies heeft zachte rechtopstaande naalden de Picea familie heeft meer hangende stekelige naalden.

 • Nordmann kerstboom (Picea Nordmanniana)
  De Nordmann is de meest populaire boom van allemaal, ondanks dat deze boom een wat hoger prijskaartje draagt. Deze kerstboom wordt veel in Denemarken gekweekt en is daarmee een belangrijk export product van het land. De Nordmann is wat duurder omdat deze er langer over doet om te groeien vergeleken met de Picea Abies. De Nordmann kerstboom heeft brede naalden die niet snel uitvallen en oogt om die reden altijd als een erg volle boom. Door de stevige takken zal de de Nordmann niet snel gaan hangen indien er bij de versiering zware kerst decoratie gebruikt wordt. 
 • De gewone groene kerstboom (Picea Abies)
  Dit is een groene fijnspar, de meest verkochte boom van allemaal. Deze wat goedkopere boom verliest in de warme huiskamer eerder zijn naalden. Bij afgezaagde bomen is dat eerder het geval dan bij de fijnspar met kluit.
 • De Servische spar (Picea Omorika)
  Een smalle, compacte en sierlijke spar met zijn afhangende takken. De naalden van deze kerstboom zijn groen aan de bovenkant en blauw aan de onderkant wat voor een speciaal effect zorgt. De servische spar behoudt zijn naalden veel beter dan de gewone groene fijnspar.

Kerstboom kopen | Tuincentrum Goessens

 • De Blauwspar (Picea Pungens)
  Deze den is de meest aangeplante conifeer in de siertuin, ze is elegant met haar grijsblauwe naalden. Deze boom wordt ook wel gebruikt als kerstboom maar is minder geschikt voor families met kleine kinderen door de scherpe naalden.
 • De Nobele spar (Abies Nobilis)
  Deze kerstboom heeft zachte blauwgroene naalden en verspreid een heerlijke geur. Mede door de geur zijn de takken van deze boom zeer geschikt voor in kerststukjes. Deze spar verliest nauwlijks naalden.
 • De Edele zilverspar (Abies procera)
  Deze spar lijkt erg op de Abies Nobilis qua kleur, van de naalden, geur en naalduitval. Het nadeel van deze spar is echter dat hij een vrij rommelige groei kent, lange en korte takken wisselen elkaar af. Deze boom voldoet om die reden niet aan het standaard beeld van een kerstboom.
 • De Koreaanse zilverspar (Abies Koreana)
  Deze sterke kerstboom heeft een prachtige vorm, deze boom verliest niet snel haar naalden. Opvallend bij deze boom is de zilverwitte onderkant van de naalden. 

Kerstboom kopen | Tuincentrum Goessens


Een kerstboom uitkiezen? Help!

Gaat u voor een kerstboom zonder versiering of liever voor een kant en klare kerstboom met lampjes? Na de keuze van het soort kerstboom komt de keuze een kerstboom met kluit of zonder kluit. Bomen zonder kluit houden het minder lang vol dan bomen met kluit. Ze zullen sneller naalden verliezen en verkleuren. Wanneer een boom een kluit heeft kan de boom nog nieuwe wortels vormen. Verder is het belangrijk dat de wortels de ruimte hebben en niet te strak in de pot zitten. De keuze van de maat boom hangt natuurlijk af van de ruimte die u heeft. Niet zoveel ruimte? Dan kan een mini kerstboompje heel gezellig en praktisch zijn! Bij ons kunt u terecht voor de goedkopere kerstbomen, maar ook qua de meest extraverte bomen is er genoeg keuze! 


Ziet u door de kerstbomen het bos niet meer? Katja Retsin kwam kerstbomen inspiratie opdoen:

Er gaat niets boven een echte kerstboom! De frisse geur van dennennaalden brengt die echte kerstsfeer met zich mee. Wilt u weten welke soorten kerstbomen wij verkopen? Bel ons gerust op: 053/62.32.32 of kom langs!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst