• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Kerstbomen

In ons tuincentrum kunt u in de aanloop naar kerst uiteraard terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten: van een smalle kerstboom met een blauwgroene gloed tot aan de grootste kerstboom met een wijde omtrek. Een kerstboom zorgt immers voor de echte kerstsfeer in huis! Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? Vindt u de kleur of juist de geur het belangrijkst? De medewerkers van tuincentrum Goessens helpen u vanaf half november graag om de perfecte boom uit te zoeken.

Kunstkerstbomen


 

Kerstboom kopen | Tuincentrum Goessens

Versier uw kerstboom met de mooiste kerstversiering

Kerstversiering en kerstverlichting zijn natuurlijk onmisbaar om uw kerstboom compleet te maken. Een kerstboom zonder aankleding is immers maar gewoon een boom. Of u nu op zoek bent naar een witte kerstboom, groene kerstboom, Nordmann kerstboom of een kunstboom: een goed versierde kerstboom met kerstballen en kerstverlichting maakt gelukkig! Wij verkopen onder andere plastic, houten en glazen kerstballen.Voor ieder wat wils! Heeft u kerstversiering inspiratie en ideeën nodig? Kom dan eens naar onze kerstshow en laat u verrassen door al het moois. Naast kerstversiering voor binnen hebben wij ook kerstverlichting en kerstversiering voor buiten. 

Welke soorten kerstbomen zijn er?

De sparren die wij in 2023 verkopen zijn in 2 families in te delen, de Abies en de Picea. De Abies familie is wat exclusiever en daardoor duurder. De Abies heeft zachte rechtopstaande naalden de Picea familie heeft meer hangende stekelige naalden.

  • De Picea kerstboom: deze kerstboom heeft stekelige en hangende naalden. U kunt deze sparren ook herkennen aan een 'vlaggetje'. Bij het lostrekken van een naald uit de boom, wordt een klein gedeelte bast meegetrokken. Dit heeft de vorm van een vlaggetje. Daarnaast heeft de Picea dennenappels die altijd neerwaarts gericht zijn. Bekende soorten zijn de Servische spar (Picea omorika), Blauwspar (Picea pungens ‘Glauca’) of Dwergspar (Picea glauca ‘Conica’). 
     
  • De Abies kerstboom: deze kerstboom is ook te herkennen aan zijn soort naalden. In tegenstelling tot de Picea staan de naalden van een Abies kerstboom juist rechtop en zijn ze stomp. Bovendien voelen de takken ook zachter aan dan die van de Picea. Daarnaast heeft de Zilverspar kegels die altijd rechtop staan. Bekende bomen zijn de Abies nordmanniana (Nordmann) en de Abies fraseri (Fraserspar).

Kerstboom kopen | Tuincentrum Goessens


Een kerstboom uitkiezen? Help!

Gaat u voor een kerstboom zonder versiering of liever voor een kant en klare kerstboom met lampjes? Na de keuze van het soort kerstboom komt de keuze een kerstboom met kluit of zonder kluit. Bomen zonder kluit houden het minder lang vol dan bomen met kluit. Ze zullen sneller naalden verliezen en verkleuren. Wanneer een boom een kluit heeft kan de boom nog nieuwe wortels vormen. Verder is het belangrijk dat de wortels de ruimte hebben en niet te strak in de pot zitten. De keuze van de maat boom hangt natuurlijk af van de ruimte die u heeft. Niet zoveel ruimte? Dan kan een mini kerstboompje heel gezellig en praktisch zijn! Bij ons kunt u terecht voor de goedkopere kerstbomen, maar ook qua de meest extraverte bomen is er genoeg keuze! 

Er gaat niets boven een echte kerstboom! De frisse geur van dennennaalden brengt die echte kerstsfeer met zich mee. Wilt u weten welke soorten kerstbomen wij verkopen? Bel ons gerust op: 053/62.32.32 of kom langs!


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst