• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Buxus

Een buxus kopen? Dit doet u bij Tuincentrum Goessens. Wij verkopen verschillende bomen, heesters en coniferen en dus ook buxussen. Het leuke aan de buxus is natuurlijk dat u hem in allerlei vormen kunt snoeien. De buxus is winterhard en u geniet er dus het hele jaar van. Versier hem rondom de Kerst met kleurrijke verlichting!

Waarom een buxus kopen?

Buxussen zijn hele leuke planten, maar waarom eigenlijk? Ten eerste kunt u de buxus in allerlei vormen snoeien; denk lekker out of the box en snoei bijvoorbeeld een hartje of houd het simpel en kies voor een ronde buxus. Met buxussen kunt u alle kanten op. U kunt ze namelijk in de tuin planten of in een pot zetten en er zijn verschillende maten. Door een aantal buxussen naast elkaar te planten creëert u een buxushaag; ook een leuk idee! De buxushaag is een natuurlijke vervanging van de schutting en ziet er ook een stuk leuker uit.

Verzorgingstips voor de buxus

De buxus heeft maar weinig verzorging nodig, maar dit moet natuurlijk wel op een goede manier gebeuren. Wij hebben enkele tips voor u:

  • Buxus doet het niet goed in de felle zon. Zoek dus een beschut plekje of zorg voor een afdakje.
  • Geef uw buxus veel water. Vaak knapt de natuur dit klusje voor u op, maar tijdens droge periodes moet u toch echt even met uw gieter of tuinslang naar buiten.
  • De buxus staat niet graag tussen heide en rododendrons in; misschien ooit eens ruzie mee gehad? De echte reden zit hem in het feit dat buxus van een kalkrijke grondt houdt en heide en rododendrons juist van zure grond.
  • Krijgen de blaadjes van uw buxus witte of gele randen? Dan heeft de plant een tekort aan kalk.
  • Snoei de buxus twee keer per jaar. Dit kan in de maanden mei tot en met augustus. Doe dit altijd op een bewolkte dag; anders loopt u het risico dat de blaadjes verbranden.
  • Helaas is de buxus gevoelig voor ziekten en plagen; zoals bijvoorbeeld de buxusmot. Houdt hem daarom extra goed in de gaten en kom meteen langs bij Goessens als u witte draden ziet.

Een buxus vervanger kiezen?

De buxus is gevoelig voor de buxusmot, wat betekent dat veel mensen kiezen voor een vervanger. Bent u benieuwd hoe u de buxus kunt vervangen? Bekijk dan onze buxusvervangers.

Buxussen, bomen, hagen en coniferen bij Goessens

Bij Tuincentrum Goessens koopt u diverse soorten planten; grote en kleinere planten. Wij hebben een breed assortiment bomen, heesters en coniferen. Deze planten maken uw tuin spannender, omdat ze wat groter zijn en dus schaduw creëren. Met de aanschaf van deze planten maakt u uw tuin ook gemakkelijk een stuk groener of juist kleurrijker. Kom snel eens langs voor ons gehele assortiment!


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!