• Groen expert
 • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Lavendel

De lavendel ruikt u al op een afstand! Niet alleen uw balkon, tuin, terras of bloembakken worden door de lavendel geur opgefrist, de plant is tevens een lust voor het oog! Lavendel staat heel speels in de border van een tuin, de lavendel is een echte zonaanbidder dus zorg voor een zonrijke plaats in de tuin.

Geur en kleur: Lavendel

Een grote bloempot, vol met lavendel op het balkon, of misschien een hoek in de tuin, waar deze paarse/blauwe schoonheid goed past. Niet alleen met zijn kleur frist de lavendel de boel op, maar ook met zijn heerlijke geur! De geur van de lavendel plant heeft een kalmerende werking, de gedroogde bloemen worden bijvoorbeeld verwerkt in een geurzakje/washandje of in een gedroogd bosje in de badkamer gelegd. U wordt er helemaal relaxt van, dus een extra lavendel plant hier of daar is altijd welkom!

Lavendel: deze beauty er in allerlei soorten en maten

De mooie zacht grijs-groene stelen en bladeren in combinatie met de overwegend diep paars/blauwe bloemen zorgen voor sfeer in de tuin. Wat zeer prettig is, deze plant heeft niet veel verzorging nodig. In de volle zon of een plekje op de wind? Voor de lavendel is dat prima! Wanneer u de lavendel twee keer per jaar snoeit dan zal deze volgend jaar weer royaal bloeien. Niet vergeten, schrijf april en september alvast in de agenda!

Lavendel snoeien? Zó doet u dat

Wanneer moet u lavendel snoeien? Vanaf begin april wanneer de lavendel begint te groeien, is dit het perfecte moment om te starten met snoeien. Hij mag ongeveer een derde terug gesnoeid worden, maar zorg dat u boven de jonge groene scheuten blijft. Zo blijft de lavendel plant van binnen niet vochtig en sterven er ook geen nieuwe scheuten af. Als u in het voorjaar nogmaals van zijn bloei wilt genieten, dan moet er in september weer gesnoeid worden. Hiermee creëert u groei door snoei!

Verschillende lavendel soorten

Verschillende lavendel soorten

De lavendel planten hebben een grote familie er zijn dus diverse soorten in de tuincentra te vinden.

 • Lavandula angustifolia 'Hidcote'
  - meest bekende soort
  - winterhard
  - bloeit tot 50 cm hoog

 • Lavandula angustifolia 'Pacific Blue'
  - volle struik
  - bloeit tot 80 cm hoog
  - ideaal als u graag lavendel droogt
   
 • Lavandula stoechas
  - houden van zure grond
  - geschikt voor in potten
  - geef deze plant nooit kalk
   
 • Lavandula intermedia
  - sterk geurend
  - wordt gebruikt voor de productie van Lavendel olie

Lavendel kopen bij tuincentrum Goessens

Lavendel kopen bij tuincentrum Goessens

Bent u op zoek naar een echte Lavendel plant of andere tuinplanten? Kom dan zeker eens langs om de verschillende soorten te bewonderen. Ons ervaren personeel kan u perfect adviseren, zodat u met de juiste keuze naar huis gaat en heerlijk kunt genieten van het prachtige uiterlijk en geur van deze plant!

U bent van harte welkom bij tuincentrum Goessens! Plan uw route naar ons tuincentrum:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten