• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Najaarsplanten

Het najaar is aangebroken en helaas is er dus in veel tuinen geen bloeiende plant meer te ontdekken. Toch is het fijn om ook in deze natte, koude en donkere periode wat leven in de tuin aan te brengen. Geen probleem! Ook na de zomer zijn er tal van mogelijkheden om uw tuin van kleur te voorzien. Kies voor een schare aan herfstbloeiers en voorzie uw tuin van winterharde beplanting. Zet uw potten en bakken vol met kleurrijke heide, chrysanten, violen en sierkool. Ook zijn er nu nog bloeiende vaste planten en volop kleurrijke en wintergroene heesters. Kom langs in Erpe-Mere en laat uw tuin stralen! Met deze planten ontstaan dit najaar prachtige warme kleuren:

Erica kopen | Tuincentrum GoessensWinterheide
Deze laag- en groenblijvende heester is eenvoudig te onderhouden en goed voor een flinke dosis kleur. Winterheide is er in wit, roze en rood en zelfs na de bloei een genot om naar te kijken door het sprankelende groen. De bloemen zijn klein, maar omdat het er zoveel zijn, brengt winterheide toch veel levendigheid en kleur in uw tuin. De prachtige heideplant houdt van vochtige en zure grond, en kan zowel halfschaduw als volle zon waarderen. 

LeucothoeCyclaam kopen | Tuincentrum Goessens
Deze kleinblijvende bladheester is perfect voor een herfstproof tuin, terras of balkon. Zet de wintergroene struik in de (half)schaduw en in humusrijke, zure en vochtige grond. De Druifheide kan ook in potten en bakken worden gezet. Geef de Leucothoe regelmatig water en check vaak of de grond niet is uitgedroogd. Bij veel soorten verkleurt het blad dieprood door kou, zo worden ze extra mooi in het najaar. Hoe kouder het is, hoe feller rood het blad wordt. De bloemen ontstaan in het voorjaar en zijn wit van kleur.

Skimmia
Deze groenblijvende sierheester is perfect als je een schitterend najaarsplaatje neer wilt zetten. De bloemen zijn vanaf het najaar opvallend aanwezig en blijven de hele winter mooi om te zien. Nadert de zomer zijn einde, dan veranderen de groene bessen van de Skimmia in donkerrode parels. Skimmia's staan graag in de lichte schaduw en in humusrijke en waterdoorlatende grond. Teveel licht zal het blad geel kleuren. Het compacte struikje houdt niet van veel nattigheid.

Cyclaam
De kleurrijke Cyclaam is een echte laatbloeier. Dat klinkt als iets negatiefs, maar niks is minder waar! De Cyclaam geeft juist kleur aan uw tuin wanneer andere planten al gedag hebben gezegd. De opvallende bloembladeren en hartvormige groene blaadjes maken de Cyclaam tot een ware eyecatcher. Zet 'm in kalkrijke grond op een niet al te zonnige spot.

Chrysant
Bij tuincentrum Goessens hebben we chrysanten in allerlei vormen en maten. Ook zijn ze verkrijgbaaChrysant kopen | Tuincentrum Goessensr in haast alle kleuren van de regenboog. Waar deze plant vroeger als ouderwets werd gezien, maakt de fleurige herfstbloeier een heuse comeback. In Japan staat de Chrysant symbool voor een lang leven. Is er een betere reden om een chrysant cadeau te geven? De chrysant verkiest een licht plekje en is makkelijk in onderhoud.

Winterviolen
Op zoek naar een plant die uw tuin in één klapt omtovert tot een kleurrijke bedoening? Met een stel najaarsviolen komt dit absoluut goed!  U kunt ze als perkplant in de volle grond zetten, maar u kunt ze ook een mooi plekje geven in een stel potten, schalen en manden. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei groottes en kleuren. Als het heeft gevroren, kan de plant wat gaan hangen, maar dat betekent zeker niet dat het dan klaar is met uw viool. Het beste is de viooltjes dan gewoon met rust te laten en u ziet dat ze vanzelf weer gaan shinen.

Benieuwd naar onze andere herfstplanten?

Bent u nieuwsgierig naar deze en andere najaarsplanten? Kom voor een ruim assortiment tuinplanten, voor een groot deel uit eigen kwekerij, naar tuincentrum Goessens nabij Aalst en Zottegem. Ook voor vrijblijvend advies bent u welkom, wij helpen u graag kom langs of bel ons op: 053/62.32.32. Ook voor andere tuinplanten zoals vaste plantenheestersolijfbomenbuxus en lavendel bent u bij ons aan het juiste adres. Graag tot ziens bij tuincentrum Goessens!


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten