• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Kruiden- en groenteplanten

Maak van de tuin of het terras een heerlijk paradijsje met onze kruiden- en groenteplantjes. Deze lekkere plantjes zijn een welkome toevoeging aan de buitenplek van elke hobbykok. Een beetje rozemarijn toevoegen aan een heerlijk barbecuegerecht of een vers tomaatje plukken voor bij die gezonde salade? U maakt straks de lekkerste gerechten met uiterst verse ingrediënten! Hoe groot uw tuin, terras of balkon ook is, iedereen kan een kruiden- of moestuintje beginnen. Kom langs en ontdek ons lekkere aanbod!

Lekker, gezond én milieubewust tuinieren met kruidenplantjes

U zult verbaasd zijn over de grote hoeveelheid groente, fruit en kruiden die u in uw eigen tuin kunt kweken. Dat kan bijvoorbeeld met onze zaden, waarbij u langzaamaan de plantjes ziet ontstaan. Het duurt even, maar dan kunt u wel voldaan genieten van uw eigen oogst. Wilt u het uzelf iets makkelijker maken? Neem een voorsprong en ga dan voor groente- of kruidenplantjes. Met de plantjes van tuincentrum Goessens in Aaigem kunt u uw hart ophalen. We hebben overheerlijke Italiaanse kruiden, biokruiden en snack groentjes. Dat is niet alleen een hele lekkere keuze, maar ook nog eens een duurzame. Het scheelt u immers een ritje naar de supermarkt voor die in plastic verpakte groente en kruiden. U haalt ze nu gewoon vers uit de tuin. Veel duurzamer én lekkerder. 

Begin een moestuintje

 

 

Kruidenplantjes kopen | Tuincentrum GoessensEen kruidenhoek in elke tuin

Hoe leuk is het om samen met uw kinderen uw eigen kruidentuintje te beginnen? Zo leren zij op een leuke wijze hoe de natuur werkt en waar die kruiden en groentes nu eigenlijk echt vandaan komen? U zult merken dat de kids eerder geneigd zijn om deze gezonde producten te eten wanneer zij deze zelf met trots kunnen oogsten. Wij hebben speciale bakken in onze winkel waarmee u ook op een kleiner oppervlak een leuke bak met kruiden kunt plaatsen. Zet de bak in de buurt van de barbecue en maak uw eigen buitenkeuken. U pakt zo eenvoudig een heerlijke paprika of peper die u in uw gerecht kunt verwerken. Misschien heeft u wel een buitenbarretje? Zet dan ook wat lekkere kruiden neer die u helpen de lekkerste drankjes te maken. Marokkaanse munt voor in de mojito? Het kan! 

Buiten koken

 

 

De sappigste groentjes

Wij verkopen onder andere de biologisch geteelde groente- en kruidenplantjes van Tuin op Tafel. Maak een zonnig hoekje vrij in de tuin waar u de de sappige komkommers en glanzende paprika's laat shinen. Ook kunt u de planten combineren met sierplanten. Staat erg leuk, het is weer eens heel wat anders en u maakt er een bijzonder tuintje van. Ook vindt u de producten van Pick & Joy in ons assortiment. Het zijn mooie en gezonde planten waarbij de vruchten vrijwel direct na aankoop direct te oogsten zijn. Dat is niet alleen heel lekker, maar de plantjes geven ook nog eens een extra toffe touch aan de tuin. Ze zijn eenvoudig te verzorgen en vragen weinig aandacht van de plantenbaas. Kruidenplantjes kopen | Tuincentrum GoessensOok kunt u de plantjes in de keuken zetten. Een aantal varianten zijn zelfs heel geschikt voor de moestuin, zoals de snackkomkommer. 

Waar zet ik mijn kruiden?

Bekijk altijd goed de planteninfo over de plant die u aanschaft. Zo weet u precies welke plant graag op welke plek staat. Veel populaire kruiden komen uit droge en zonnige streken, zoals bijvoorbeeld Italië. Deze kruiden houden dan ook absoluut van een beetje zon op hun bolletje. Denk bijvoorbeeld aan:

  • tijm
  • oregano
  • dille
  • salie
  • rozemarijn

Kruiden als bieslook, peterselie, munt of citroenmelisse vinden een schaduwrijk plekje ook prima. Vergeet ook niet de juiste potgrond en meststoffen aan de plantjes toe te voegen. U vindt in ons tuincentrum speciale potgrond die ervoor zorgt dat uw plantjes extra goed groeien en gezond blijven. Dat is belangrijk, want u wilt natuurlijk dat de groentjes en kruiden zo lekker mogelijk smaken. 

Kruiden gebruikenKruidenplantjes kopen in Aaigem

Bent u op zoek naar de meest heerlijke plantjes waarmee u uw kookkunsten naar een hoger niveau kunt tillen? Kom dan gezellig langs ons tuincentrum nabij Erpe Mere, Den Dotter, Ede, Egem, Dorent, Haaltert! Ook voor andere tuinplanten zoals: bloembollenheesters en coniferenrozen & klimplantenvaste plantenolijfbomenbuxus en lavendel bent u bij ons aan het juiste adres.


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten