• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Siergrassen

In elke tuin is er plek voor een aantal mooie siergrassen. Met deze grasjes heeft u uw buitenplek een extra dimensie. Met de wind die de grasjes sierlijk laat dansen, zorgt u het gehele jaar door voor een levendig beeld. Wilt u uw tuin een rustgevend Japans thema geven of wilt u juist een strakke en moderne basis neerzetten? Misschien wilt u wel een romantische of weelderig landelijke tuin neerzetten... Geen zorgen, siergrassen staan prachtig in elke tuin! Ze zijn immers een subtiele, maar toch adembenemende toevoeging aan de border of bloembak. Kom langs bij tuincentrum Goessens in Aaigem om ons assortiment siergrasjes te bekijken. Onze medewerkers helpen u graag!

Siergrassen planten en verzorgen

Til uw tuin, terras of balkon naar een hoger niveau door er een aantal siergrassen aan toe te voegen. Deze onderhoudsvriendelijke blikvangers voelen zich thuis op elke buitenplek. U kunt ze gerust het hele jaar door in de grond zetten. Let echter wel op met periodes van vorst. Vanwege hun diepe wortelgestel is het essentieel dat u de planten diep genoeg in de grond zet. Als vuistregel kunt u aanhouden dat het gat twee keer zo diep is als de wortelkluit van de plant moet zijn. Het is namelijk vanwege deze wortels dat siergrassen prima overleven Siergrassen kopen | Tuincentrum Goessenstijdens droge periodes en dus weinig van hun eigenaar vragen. Daar mag u dus zuinig op zijn! Ook in een bloembak komen siergrassen prachtig tot hun recht. Het is wel belangrijk dat de plant genoeg ruimte heeft. Een grote plant in combinatie met een vrij krappe pot gaat dus geen goede match zijn. Geef vlak na het planten de siergrassen lekker veel water. Zo zullen ze sneller wortelen. Knip de niet-wintergroene siergrassen in maart terug tot ongeveer 15 centimeter en geef ze in de lenteperiode ook voldoende mest.

BloembakkenPopulaire siergrassen

De ene plant is de andere niet en ook siergrassen kennen vele verschijningsvormen. Deze vaste planten zijn er in verschillende hoogtes, maar ook kleuren en bloeiperiodes. Sommige varianten verliezen in de winter hun blad, maar er zijn er ook genoeg die in het najaar juist op hun mooist zijn. Ook zijn er bodembedekkende siergrassen en varianten die heel hoog kunnen worden. Vergeet ook de zonaanbiddende en de schaduwvriendelijke soorten niet. Siergrassen kopen | Tuincentrum GoessensVanwege hun verscheidenheid zijn siergrassen een populaire plant onder tuinontwerpers. Er is namelijk voor elke tuin een prachtig siergras te vinden. Dit zijn een aantal van onze favoriete grassen:

  • Lampenpoetsersgras (Pennisetum): geniet van augustus tot oktober van de prachtige aren van deze opvallende verschijning. Het gras kan wel tot een meter hoog worden en houdt van een zonrijke plek. De grond mag voor dit gras een beetje vochtig blijven.
  • Blauw schapengras (Festuca glauca): jawel, dit grasje heeft een blauwe gloed. Ook in de winter blijven de sprietjes hun mooie kleur behouden. Het gras wordt ongeveer 40 centimeter hoog en staat graag met zijn compacte bolletje in de zon. 
  • Zwenkgras (Festuca gautieri): een bodembedekkende vaste plant die met zijn groene sprietjes ook in de winter de aandacht trekt. Het zwenkgras is een sterk en makkelijk te onderhouden gras. Het gras is winterhard, wintergroen en trekt vlinders aan! 
  • Prachtriet (Miscanthus sinensis): deze sierlijke krachtpatser kan wel twee meter hoog worden. Dat is nog eens een blikvanger te noemen! Hij valt in het najaar op vanwege de witte of roze pluimen. Hij houdt van het zonnetje, maar een beetje schaduw kan geen kwaad.

Siergrassen in herfst en winter

 

Siergrassen combineren met andere planten

Siergrassen laten zich daarnaast prachtig combineren met andere beplanting. Vanwege hun verfijnde structuur geven grasjes een bepaalde structuur aan de border of bloembak die prachtig matcht met kleurrijke beplanting. Ook vaste planten met opvallende bladeren zijn perfect te matchen met siergrassen. Bij het planten van Siergrassen kopen | Tuincentrum Goessensverschillende siergrassen is het goed om rekening te houden met hun bloeitijd. Vroeg bloeiende siergrassen verdienen een plekje op de eerste rang van de border. De laat groeiende grassen kunnen mooi als achtergrond dienen. Zet tussen deze twee rangen een aantal middelhoge heesters of zomerbloeiende vaste planten. Voeg her en der wat perkgoed toe voor een complete ervaring.

Vaste plantenSiergrassen kopen in Aaigem

U ziet het, alle reden om de tuin of het terras te verrijken met een aantal mooie siergrassen. Voor welke kiest u? Kom voor een ruim assortiment tuinplanten, voor een groot deel uit eigen kwekerij, naar tuincentrum Goessens nabij Aalst en Zottegem. Ook voor vrijblijvend advies bent u welkom, wij helpen u graag kom langs of bel ons op: 053/62.32.32. Graag tot ziens bij tuincentrum Goessens! Ook voor andere tuinplanten zoals vaste plantenheestersolijfbomenbuxus en lavendel bent u bij ons aan het juiste adres. 


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten