• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Insecten, muizen, vogels en slakken

Door een goede verzorging en bemesting van uw planten kunt u veel ziekten en plagen voorkomen of beperken. Ondanks deze preventieve maatregelen kunnen soms toch bepaalde ziekten en plagen optreden. We denken dan aan rupsen die grote gaten in de bladeren vreten, waardoor soms alleen de nerven van de bladeren overblijven. Bladluizen veroorzaken groeiremmingen en misvormingen terwijl witte vlieg de sappen uit de plant zuigen waardoor de plant aan kracht verliest. Dan zijn er nog de verschillende soorten kevers, de taxuskever is een bijzonder soort, want de kever zelf richt geen schade aan maar wel de larven, zij vreten de worteltjes weg.

Soorten bestrijdingsmiddelen

Insecten zorgen voor een levendig beeld in de tuin. Ze zijn daarnaast ook nodig. Ze spelen een belangrijke rol in de natuur en zijn onmisbaar voor een gezonde biodiversiteit. Er zijn echter bepaalde insecten die u liever niet in de tuin heeft, omdat ze het groen aantasten. Al deze insecten zijn goed te bestrijden met verschillende soorten bestrijdingsmiddelen. Deze middelen zijn er in:

  • Staafjes
  • Concentraten
  • Korrels
  • Spuitbussen

Wij adviseren u met biologische bestrijdingsmiddelen de insecten te lijf te gaan. Wil dit niet lukken, dan kunt u uw toevlucht nemen tot andere bestrijdingsmiddelen. Voor slakken bestaan er allerlei huismiddeltjes zoals fijngestampte eierschalen rond de planten leggen en schaaltjes met bier neerzetten. De slakken komen op de gistlucht af. Ook zijn ze gek op bleekselderijstengels en boerenkoolbladeren. 

Gewasbescherming kopen | Tuincentrum Goessens

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zijn er ook

U kunt zelf veel doen om de schade van insecten en slakken te beperken. Een van de belangrijkste elementen bij deze bestrijding, is het onderhoud aan uw tuin. Uiteraard is het natuurlijk ook zonde als uw tuinplanten in een korte periode helemaal kaalgevreten zijn. Om deze reden is het van belang om de juiste middelen in te zetten. Er bestaan tal van chemische middelen, maar de meest milieuvriendelijke manier is om met natuurlijke bestrijdingsmiddelen aan de slag te gaan. Denk ook eens aan netten om vruchtbomen en struiken te beschermen tegen de vraatzucht van de vogels die gek zijn op pruimen, kersen en andere zachte vruchten. U kunt het beste bij ons langskomen in Erpe-Mere om meer te horen over het gebruik hiervan.

Ontdek alle preventie en bestrijdingsproducten tegen insectenplanten

Een eerste stap naar verbetering van de plagen, is natuurlijk goede verzorging en een gezonde bodemkwaliteit. Grond- en meststoffen kunnen hierbij een goed hulpmiddel zijn. Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden om plagen in uw tuin te voorkomen? Ontdek dan het assortiment bij ons in het tuincentrum. 


Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming en bestrijding