• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Cactussen

Is de cactus uw favoriete kamerplant? Dat kunnen we zeker begrijpen! Deze stekelige huisgenoot vraagt weinig van zijn plantenbaasje, maar geeft heel wat moois terug. Een cactus komt in elk interieur goed tot uiting en heeft nauwelijks verzorging nodig. Kom eens langs bij tuincentrum Goessens in Erpe-Mere, want wij hebben cactussen in alle soorten en maten. De cactus is een hele leuke toevoeging aan uw interieur, vooral wanneer u de plant een beetje creatief neerzet: op een schaal in de vensterbank, in een groepje op de salontafel of één grote eyecatcher in een mand op de grond. U heeft haast geen omkijken naar deze planten, dus is het belangrijk om ze juist een mooi opvallend plekje te geven.

De voordelen van een cactus als kamerplant

Een cactus is de ideale kamerplant. Ze zien er natuurlijk bijzonder mooi uit, maar deze leuke plant kent namelijk vele voordelen:

  • Een cactus heeft net als een vetplant maar weinig onderhoud nodig. Doordat de plant water opslaat in zijn bladeren, stengels en wortels hoeft u deze slechts één keer in de twee weken water te geven.
  • Wanneer u de cactus een keer vergeet, gaat deze niet meteen dood. Cactussen komen oorspronkelijk uit de woestijn en ze zijn dus gewend aan moeilijke leefomstandigheden. Cactussen overleven iedere woonkamer!
  • Ze passen bij iedere andere interieurstijl: van modern tot industrieel en van trendy tot klassiek.

Cactus kopen | Tuincentrum Goessens in Erpe MereCactussen komen oorspronkelijk uit een leefmilieu in de woestijn en zijn daarom gek op warmte, zon en droogte. Daarom doen veel van deze soorten het goed op een zonnig plekje, zoals de vensterbank. Daarnaast zijn er ook succulenten die u beter tegen directe zonnestraling kunt beschermen. Onze medewerkers kunnen u van advies voorzien! Het is niet erg verstandig om een cactus te draaien. De kant die niet aan de zonnestraling gewend is, kan namelijk verbranden en bovendien kost het de cactus veel energie om zich weer naar de zon te richten, wat dan ten koste gaat van de groei.

Leuk feitje: de cactus had van oorsprong bladeren. Deze bladeren hebben zich opgerold, waardoor ze minder water nodig hebben. Heel slim van de cactus!

Hoe verzorgt u uw cactus?

De verzorging van een cactus is eigenlijk het omgekeerde van normale plantverzorging. Waar andere kamerplanten sterven als ze niet regelmatig water krijgen, is te veel water voor de cactus juist schadelijk. De cactus kan door zijn oorsprong heel goed tegen droogte. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de plant en de periode van het jaar. In de periode van november tot maart heeft de cactus nauwelijks water nodig. Zet hem in deze periode op een koele plek in het huis. Hij gaat dan namelijk in de overlevingsstand en komt misschien zelfs weer tot bloei! Geef de cactus vanaf maart weer om de twee weken één scheut water. Laat de grond daarna weer helemaal uitdrogen. Als de grond nog nat is, kunt u beter geen water geven, omdat er dan namelijk rottingsgevaar van de wortels dreigt. De cactus is hier heel gevoelig voor! Als de pot te klein wordt, moet u de cactus verpotten. Kies voor een ondiepe brede pot en vul deze met speciale cactusgrond. Jonge cactussen kunnen het best ieder jaar verpot worden.

Originele manieren om uw cactus neer te zetten

Een mini cactus is een originele toevoeging aan uw interieur; vooral wanneer u de plant een beetje leuk neerzet. Bij tuincentrum Goessens koopt u cactussen in verschillende vormen, maten en kleuren. Maak uw cactus tot dé eyecatcher van uw living door een hele grote te kopen en deze in een opvallende pot in een hoek van de kamer te plaatsen. Zo valt hij lekker op! Of ga juist voor hele kleine cacCactus kopen | Tuincentrum Goessens in Erpe Meretus en zet ze in een groepje bij elkaar in kleurrijke potjes of op een schaal. Een ander idee is om cactussen van verschillende groottes in een groepje bij elkaar te zetten. Dit zorgt voor een levendig geheel. Of plaats cactussen van dezelfde grootte op verschillende hoogtes; aan de muur of op een kastje. Zo creëert u ook beweging. Heeft u een boekenkast in de woonkamer? Dan is het misschien een leuk idee om op verschillende planken een cactus in een kleurrijke pot neer te zetten. Een leuke gekleurde pot of een potje met een vrolijke print is sowieso altijd een goede combinatie met een cactus. Vetplanten zijn ook heel leuk om te combineren met cactussen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Cactussen en andere kamerplanten kopen bij Tuincentrum Goessens

Bij tuincentrum Goessens koopt u heel veel verschillende kamerplanten, waaronder cactussen en vetplanten, maar ook diverse groene kamerplanten, luchtzuiverende kamerplanten en bloeiende kamerplanten. Maak leuke combinaties met frisgroene palmen, kleurrijke orchideeën en andere mooie kamerplanten!


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten