• Groen expert
  • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Cactussen

Op zoek naar een mooie cactus kamerplant? Kom dan eens langs bij Tuincentrum Goessens in Erpe-Mere. Wij hebben cactussen in alle soorten en maten. De cactus is een hele leuke toevoeging aan uw interieur, vooral wanneer u de plant een beetje creatief neerzet. Cactussen zijn weer helemaal hip en bijna onmisbaar in ieder interieur. En deze mooie kamerplanten hebben natuurlijk maar relatief weinig verzorging nodig! 

De voordelen van een cactus als kamerplant

Een cactus is de ideale kamerplant; we love de cactus! Deze leuke plant kent namelijk vele voordelen:

  • Een cactus heeft maar weinig onderhoud nodig. Doordat de plant water opslaat in zijn bladeren, stengels en wortels hoeft u deze slechts één keer in de twee weken water te geven.
  • Wanneer u de cactus een keer vergeet, gaat deze niet meteen dood. Cactussen komen oorspronkelijk uit de woestijn en ze zijn dus gewend aan moeilijke leefomstandigheden. Cactussen overleven iedere woonkamer!
  • Ze passen perfect in een modern interieur. Dit komt doordat cactussen soms meer op sculpturen lijken dan op planten.
  • Maar eigenlijk staan ze ook bij iedere andere interieurstijl.
  • Cactussen zijn perfect als eerste plantje voor kinderen. Dit komt natuurlijk door het geringe onderhoud.

De cactus had van oorsprong bladeren. Deze bladeren hebben zich opgerold, waardoor ze minder water nodig hebben. Heel slim van de cactus!

Hoe verzorgt u uw cactus?

De verzorging van een cactus is eigenlijk het omgekeerde van normale plantverzorging. Waar andere kamerplanten sterven als ze niet regelmatig water krijgen, is te veel water voor de cactus juist schadelijk. De cactus kan door zijn oorsprong heel goed tegen droogte. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de plant en de periode van het jaar. In de periode van november tot maart heeft de cactus nauwelijks water nodig. Zet hem in deze periode op een koele plek in het huis. Hij gaat dan namelijk in de overlevingsstand en komt misschien zelfs weer tot bloei! Geef de cactus vanaf maart weer om de twee weken één scheut water. Laat de grond daarna weer helemaal uitdrogen. Als de grond nog nat is, kunt u beter geen water geven, omdat er dan namelijk rottingsgevaar van de wortels dreigt. De cactus is hier heel gevoelig voor! Als de pot te klein wordt, moet u de cactus verpotten. Kies voor een ondiepe brede pot en vul deze met speciale cactusgrond. Jonge cactussen kunnen het best ieder jaar verpot worden.

Originele manieren om uw cactus neer te zetten

Een mini vetplantje geeft een origineel tintje aan uw interieur; vooral wanneer u de plant een beetje leuk neerzet. Bij Tuincentrum Goessens koopt u cactussen in verschillende vormen, maten en kleuren. Maak uw cactus tot dé eyecatcher van uw living door een hele grote te kopen en deze in een donkere pot in een hoek van de kamer te plaatsen. Zo valt hij lekker op! Of ga juist voor hele kleine cactus en zet ze in een groepje bij elkaar in kleurrijke potjes of op een schaal. Een ander idee is om cactussen van verschillende groottes in een groepje bij elkaar te zetten. Dit zorgt voor een levendig geheel. Of plaats cactussen van dezelfde grootte op verschillende hoogtes; aan de muur of op een kastje. Zo creëert u ook beweging. Heeft u een boekenkast in de woonkamer? Dan is het misschien een leuk idee om op verschillende planken een cactus in een kleurrijke pot neer te zetten. Een leuke gekleurde pot of een potje met een vrolijke print is sowieso altijd een goede combinatie met een cactus. Vetplanten zijn ook heel leuk om te combineren met cactussen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Cactussen en andere kamerplanten kopen bij Tuincentrum Goessens

Bij Tuincentrum Goessens koopt u heel veel verschillende kamerplanten, waaronder cactussen en vetplanten, maar ook diverse groene kamerplanten en bloeiende kamerplanten. Maak leuke combinaties met frisgroene palmen, kleurrijke orchideeën en andere mooie kamerplanten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten