• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Groene kamerplanten

Een groene kamerplant in huis halen? Goed idee! Groene kamerplanten zijn immers enorm populair. Als we het hebben over een groene kamerplant, bedoelen we planten waar de sierwaarde wordt ontleend aan bladvorm of grootte in plaats van een bloeiende bloem. Een mooie, groene kamerplant geeft uw woonkamer, kantoor, slaapkamer of serre een levendige en gezellige aanblik. U kunt variëren van een romantische tot een moderne look, maar u weet zeker dat u een eigentijdse sfeer neerzet. U creëert uw eigen stijl en woonsfeer met een mooie groene kamerplant en een bijbehorende bloembak. Neem eens een kijkje in ons assortiment kamerplanten en bekijk welke plant het beste bij uw stijl past.  

Grote groene kamerplant kopen

Welke groene kamerplant is uw favoriet? Het is het belangrijkste dat de plant bij u en uw woonstijl past. Denk bijvoorbeeld aan het type bladeren, de steel en hoe groot deze uitereindelijk kan worden. Grote kamerplanten zijn de laatste tijd enorm populair en u heeft ze vast wel eens in een tijdschrift of op social media voorbij zien komen. Het voordeel hierbij is dat u enkel één plant heeft om voor te zorgen, die toch dezelfde sfeer geeft als meerdere kleine kamerplanten bij elkaar. Grote kamerplanten zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen prima tegen een stootje. Niet alleen de grootte mag in het oog springen, ook de vorm van het blad, de steel of de bladtekening mag bijzonder zijn. Vergroen uw interieur dus met een grote, groene kamerplant! Benieuwd naar onze favorieten? Wij hebben een top vier voor u samengesteld.

 1. Ficus
 2. Zamioculas
 3. Arecea
 4. Spathyfillium

Verder is het ook belangrijk om te bepalen waar de kamerplant straks gaat staan. Iedere kamerplant heeft namelijk andere behoeftes qua standplaats en verzorging. Zo staat de ene kamerplant het liefst in felle zon en andere kamerplanten kunnen daar niet goed tegen. Maak daarom van te voren een plan waar u uw plantjes neer wilt zetten.

Kamerplanten kopen | Tuincentrum Goessens

Populaire groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn tijdloos en passen vrijwel in elk interieur, wat maakt dat ze uitermate populair zijn. Ook qua styling zijn er vele mogelijkheden. U kunt de groene planten met elkaar wisselen of juist combineren met bloeiende kamerplanten voor een speels en trendy effect. Zet één grote eyecatcher op een krukje of ga aan de slag met een aantal bijzondere hangplanten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat zijn op dit moment de meest populaire groene kamerplanten?

 • Luchtzuiverende kamerplanten: het zuiveren van onze leefomgeving wordt steeds belangrijker en populairder. Veel groene planten zoals een Lepelplant, Pauwenplant en Kentiapalm hebben een luchtzuiverende werking. Deze planten zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid verhoogd wordt door waterdamping. Ook halen ze schadelijke stoffen uit de lucht.
 • Hangplanten: hangplanten zijn perfect als u weinig ruimte heeft in huis, maar toch gezelligheid wilt aanbrengen. Hang ze aan het plafond of zet ze op een hoge kast. Bekende soorten van een hangplant zijn de: Hedera, Hoya en Scindapsus.
 • Tropische kamerplanten: wilt u een vrolijk vakantiegevoel in huis halen? Dan zijn kamerplanten met een exotisch en tropisch uiterlijk perfect. Ze hebben vaak bijzondere bladeren met een opvallende vorm of in het oog springende bladtekening. Denk bijvoorbeeld eens aan de Streliztia, Alocasia, Ficus of Monstera. 

Trendplant: Monstera (Gatenplant)

De Gatenplant komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en staat bekend om zijn gaten. Deze gaten ontstaat op latere leeftijd doordat bladeren van een jonge Monstera (Gatenplant) insnijdingen vertonen. Dit gebeurt enkel als u de plant op een lichte plaats zet. TIP: dof geworden bladeren kunt u opnieuw laten glimmen wanneer u het blad afneemt met een doek met karnemelk. De unieke Monstera kan zowel licht als donker staan, maar heeft liever geen direct zonlicht en tocht. De ideale temperatuur voor de Gatenplant wisselt tussen de 18 en 22 °C. Verder kunt u de Monstera een keer per week water (handwarm) geven en een keer in de twee weken bijvoeden met plantenvoeding. De plant mag namelijk niet uitdrogen voor een optimale groei. In de wintermaanden kunt u de planten eens per twee maanden voeden, dan is de Monstera een stukje tropen voor in huis.

Naast ons groene kamerplant assortiment, hebben wij ook de mooiste bloeiende kamerplanten, cactussen, vetplanten en arrangementen.  


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten