• Groen expert
  • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Groene kamerplanten

Een groene kamerplant is de laatste tijd enorm populair in huishoudens. Een mooie, groene kamerplant geeft uw woonkamer, kantoor, slaapkamer of serre een leefbare en gezellige aanblik. Groene planten hebben namelijk de neiging om een natuurlijke, persoonlijke en ontspannen sfeer te creëren in uw huis. U kunt variëren van een romantische tot een moderne look. U creëert uw eigen stijl en woonsfeer met mooie kamerplanten en bijbehorende bloembakken of plantenbak. Neem eens een kijkje in ons assortiment kamerplanten en bekijk welke plant het beste bij uw stijl past.  

Groene kamerplant kopen

Welke groene kamerplant moet u nu toch kopen? Het is het belangrijkste dat de plant bij u en uw stijl passen. Denk bijvoorbeeld aan het type bladeren, bloeiende kamerplanten of niet en de grootte van de kamerplant. Grote kamerplanten zijn de laatste tijd ook enorm populair en deze planten ziet u dan ook steeds vaker terugkomen op kantoren of woonkamers. Het voordeel hierbij is dat u enkel één plant heeft om voor te zorgen, die toch dezelfde sfeer geeft als meerdere kleine kamerplanten bij elkaar. Grote kamerplanten zijn gemakkelijk te onderhouden en beschadigen niet snel. Deze planten kunnen namelijk meer hebben. Benieuwd naar onze favoriete grote kamerplanten? Wij hebben een top vier voor u samengesteld.

  1. Ficus
  2. Zamioculas
  3. Arecea
  4. Spathyfillium

Verder is het ook belangrijk om voor u zelf te bepalen waar de kamerplant straks gaat staan. Iedere kamerplant heeft namelijk andere behoeftes qua standplaats en verzorging. Zo staat de ene kamerplant het liefst in felle zon en andere kamerplanten kunnen daar niet goed tegen. Maak daarom van te voren een plan waar u uw plantjes gaat neerzetten. 

Zuiverende werking kamerplant

Misschien weet u dit al: maar een groene kamerplant of veel andere kamerplant soorten zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar zuiveren ook de lucht in een kamer. Iedere plant uiteraard in hun eigen mate. Een mooie kamerplant helpt u dan ook aan meer zuurstof waardoor u weer beter kunt nadenken. Samen met een sierlijk uiterlijk is dit reden genoeg om een mooie luchtzuiverende kamerplant te kopen. 

Gatenplant

De Gatenplant komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en staat bekend om zijn gaten. Deze gaten ontstaat op latere leeftijd doordat bladeren van een jonge Monstera (Gatenplant) insnijdingen vertonen. Dit gebeurt enkel als u de plant op een lichte plaats zet. TIP: dof geworden bladeren kunt u opnieuw laten glimmen wanneer u het blad afneemt met een doek met karnemelk. De unieke Monstera plant kan zowel licht als donker staan; liever geen direct zonlicht en tocht. De ideale temperatuur voor deze Gatenplant wisselt tussen de 18 en 22 °C. Verder kunt u de Monstera een keer per week water (handwarm) geven en een keer in de twee weken bijvoeden met plantenvoeding. De plant mag namelijk niet uitdrogen voor een optimale groei. In de wintermaanden kunt u de planten eens per twee maanden voeden, dan is de Monstera een stukje tropen voor in huis.

Bladbegonia

Dan is er de mooie bladbegonia. De Begonia komt voor in (sub)tropische streken van Amerika en Azië. Een Begonia valt op door haar opvallende en uitbundige bloei. Door innovatie van het assortiment heeft de Begonia haar oubollige imago van zich afgeschud en heeft de groene kamerplant een plaatsje veroverd tot in de modernste interieurs van de 21e eeuw. De Begonia rex (MC) 'Bolero' is een soort bladbegonia, met opvallend blad wat glinstert in het licht. De sierwaarde van deze Begonia zit in het blad, de bloemetjes zijn bij deze Begonia een bijzaak. Als u bloemetjes ziet verschijnen kunt u deze het best eraf knijpen, zo zorgt u ervoor dat de Begonia al haar energie in haar mooie blad stopt. 

Naast ons groene kamerplant assortiment, hebben wij ook de mooiste bloeiende kamerplanten, cactussen, vetplanten en arrangementen.  

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten