• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Bloeiende kamerplanten

Met een bloeiende kamerplant creëert u thuis een gezellige, warme en knusse uitstraling. U geeft uw woning direct een vrolijke oppepper. Wie wordt er immers niet vrolijk van een beetje kleur? Naast zijn decoratieve functie heeft een bloeiende kamerplant vaak ook een luchtzuiverende werking. Een bloeiende kamerplant vergt wat meer onderhoud, maar over het algemeen is een kamerplant met bloemen makkelijk te verzorgen. Kies een soort die bij u past of combineer voor een mooi samenhangend geheel. Gaat u voor witte, blauwe, roze of toch voor gele bloemen? Het is daarnaast ook helemaal leuk om een bloeiende kamerplant cadeau te doen. Om u goed te helpen bij het maken van een keuze, geven wij u een opsomming van de meest populaire bloeiende kamerplant soorten:

 • Anthurium
 • Orchidee
 • Geranium
 • Bromelia
 • Spathiphyllum
 • Strelitzia

Wat is de beste standplaats voor uw bloeiende kamerplant?

Het is belangrijk om de juiste standplaats voor uw bloeiende kamerplant uit te kiezen. U wilt immers dat deze bloeier het best tot zijn recht komt! Bent u op zoek naar bloeiende planten die geen direct en weinig zonlicht nodig hebben? Dan zijn de Anthurium, Orchidee en Aglonema de perfecte keuze voor u. Bent u juist op zoek naar een huiskamerplant met bloemen die wel in de zon kan staan? Dan is bijvoorbeeld de Strelitzia een goeie optie.

Bloeiende kamerplanten kopen | Tuincentrum Goessens

Tips voor bloeiende kamerplant verzorging

Van makkelijke bloeiende kamerplanten tot planten die wat meer liefde en aandacht vragen; elke plant heeft zo zijn eigen gebruiksaanwijzing. De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast water het geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de Cyclaam, Kaaps Viooltje, Hortensia en Primula zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater dat je gebruikt altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten. Na de bloei het water geven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu niet meer nodig. In het voorjaar kan de kamerplant verpot worden, gebruik hiervoor goede potgrond. Lees ook zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd of bekijk onze tuintips. Naast de eerdergenoemde bloeiende kamerplanten, zijn de volgende drie kamerplanten ook erg gewild:

 1. Gardenia (Kaapse Jasmijn)
  Een klassieke bloeiende kamerplant is de Gardenia of de Kaapse Jasmijn. De plant is te herkennen aan zijn mooie, grote witte bloemen en heerlijke geur. Verder houdt de Gardenia van een zonnige en warme plaats en is deze kamerplant makkelijk te verzorgen. 
 2. Strelitzia (Paradijsvogelplant)
  De Strelitzia of de Paradijsvogelplant is een mooie, sierlijke binnenplant die Bloeiende kamerplanten kopen | Tuincentrum Goessensook wel bekend staat als Paradijsvogelbloem of bird of paradise. Hij is te herkennen aan de knaloranje bloem die u ook vaak in boeketten ziet. Wanneer de Strelitzia in bloei is, ontstaan er prachtige bloemen in verrassende kleurencombinaties. U kunt diverse maanden genieten van de Strelitzia of de Paradijsvogelplant.
 3. Bromelia
  De Bromelia fleurt door zijn kleurrijke bloemen veel woonkamers, kantoren en serres op! Een erg gewilde kamerplant dus. De bloeiende kamerplant is makkelijk te verzorgen en is verkrijgbaar in veel diverse felle kleuren. De bloem van de Bromalia groeit erg recht omhoog.
   
 4. Orchidee
  De diva onder de kamerplanten? Dat is natuurlijk de Orchidee. Sommige planten zijn al snel tevreden met gewone potgrond, maar de meeste kamerplanten hebben meer eisen dan dat. Zo heeft de orchidee een voorkeur voor onthard leidingwater, maar denk ook eens aan speciale orchideeënvoeding. Verder staat de Orchidee het liefst in het licht, maar op tafel hebben ze het ook prima naar hun zin. U krijgt er dan wel een bloeiend plaatje voor terug!

Bloeiende kamerplant kopen

Wij hopen u snel te zien bij tuincentrum Goessens te Erpe Mere! U kunt uiteraard alle vragen aan onze medewerkers stellen en zij helpen u dan graag verder. U kunt ook wat sfeerfoto's meenemen en ons personeel om advies vragen voor uw interieur. Neem ook eens een kijkje bij:


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten