• Groen expert
 • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Bloeiende kamerplanten

Met een bloeiende kamerplant creëert u thuis een gezellige, warme en knusse uitstraling. Naast zijn decoratieve functie, heeft een bloeiende kamerplant ook een luchtzuiverende werking wat weer zorgt voor zuurstof in de lucht. Deze luchtzuiverende kamerplanten staan daarmee prima op kantoor, in de slaapkamer of in de serre. Een bloeiende kamerplant vergt wat meer onderhoud, maar over het algemeen is een kamerplant met bloemen makkelijk te verzorgen. Kies een soort die bij u past of combineer voor een mooi samenhangend geheel. Er zijn zoveel bloeiende kamerplanten soorten, gaat u voor witte, blauwe, roze of toch voor gele bloemen? Om u goed te helpen bij het maken van een keuze, geven wij u een opsomming van de meest populaire bloeiende kamerplant soorten:

 1. Anthurium
 2. Orchidee
 3. Bosai
 4. Spathiphyllum
 5. Strelitzia

Wat is de beste standplaats voor uw bloeiende kamerplant?

De standplaats is een belangrijk onderdeel van een kamerplant met bloemen. Tuincentrum Goessens in Erpe Mere heeft kamerplant soorten die zowel in de zon als in de halfschaduw kunnen staan, aan u de keuze! Bent u op zoek naar bloeiende planten die geen direct en weinig zonlicht nodig hebben? Dan zijn de Anthurium, Orchidee en Aglonema de perfecte keuze voor u. Bent u juist op zoek naar een huiskamerplant met bloemen die wel in de zon kan staan? Bekijk dan eens de bonsai, hedera of de strelitzia. 

Bloeiende kamerplanten kopen | Tuincentrum Goessens

Tips voor bloeiende kamerplant verzorging

Van makkelijke bloeiende kamerplanten tot degene die de meeste zorg nodig hebben: het is bij bloeiende kamerplanten belangrijk dat wanneer u de planten water geeft, dat dit met lauw water gebeurt. U kunt uw bloeiende planten ook eens trakteren op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet de plantjes eens buiten tijdens een regenbui. Na het bloeien van de kamerplant, kunt u het water geven terugbrengen naar ongeveer 1 keer in de week. Plantenvoeding is op dit moment ook niet meer nodig. In het voorjaar kunt u de plant verpotten, gebruik hierbij wel de juiste potgrond. Lees bijvoorbeeld goed de verzorgingstips die bij de plant worden geleverd. Of bekijk eens onze tuintips. Naast de eerdergenoemde bloeiende kamerplanten, zijn de volgende drie (ouderwetse) kamerplanten ook erg gewild:

 1. Gardenia of de Kaapse Jasmijn
  Een oude, bekende bloeiende kamerplant is de Gardenia of de Kaapse Jasmijn. De plant is te herkennen aan zijn mooie, grote witte bloemen en heerlijke geur. Verder houdt de Gardenia van een zonnige en warme plaats en is deze kamerplant makkelijk te verzorgen. 
   
 2. Strelitzia of de Paradijsvogelplant 
  De Strelitzia of de Paradijsvogelplant is een mooie, sierlijke binnenplant die ook wel bekend staat als paradijsvogelbloem of bird of paradise. Wanneer de Strelitzia in bloei is, ontstaan er prachtige bloemen in verrassende kleurencombinaties. 
   
 3. Bromelia
  De Bromelia fleurt door zijn kleurrijke bloemen veel woonkamers, kantoren en serres op! Een erg gewilde kamerplant dus. De bloeiende kamerplant is erg makkelijk te verzorgen en is verkrijgbaar in veel diverse felle kleuren. De bloem van de Bromalia groeit erg recht omhoog. U kunt diverse maanden genieten van de Strelitzia of de Paradijsvogelplant . 

Bloeiende kamerplant kopen

Bloeiende kamerplant kopen

Wij hopen u snel te zien bij tuincentrum Goessens te Erpe Mere! U kunt uiteraard alle vragen aan onze medewerkers stellen en zij helpen u dan graag verder. U kunt ook wat sfeerfoto's meenemen en ons personeel om advies vragen voor uw interieur. Neem ook eens een kijkje bij:

Woonaccessoires

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten