• Groen expert
  • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Gazon

Wilt u een mooie groene grasmat in uw tuin? Dat kan best, maar kies dan wel voor een grassoort die bij u past. Bij tuincentrum Goessens adviseren wij u graag. Bij het aanleggen van uw gazon is het ten eerste erg belangrijk om met de tijd van het jaar rekening te houden. 

Aanleg gazon

Wilt u een gazon aanleggen? Als u een gazon wilt waar de kinderen op kunnen stoeien, kies dan voor een sterke grassoort zoals speelgazon. De fijnere meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde. De grond is de eerste belangrijke stap bij het aanleggen van een mooi gazon. U moet taai onkruid verwijderen en de grond spitten. Dit doet u (afhankelijk van de grootte van het gazon) met een spade, een frees of met een graafmachine. Hierdoor komt lucht in de grond en spit u klein onkruid onder. Heeft u grond die erg arm en zanderig is? Voeg dan organische mest of voedingsstoffen toe. U kunt heel gemakkelijk zware kleigrond lichter maken door turf of zand te mengen. Daarna kunt u met een hark de grond vlak harken. U loopt de grond aan, harkt kuiltjes dicht en maakt de grond vlak. U loopt de grond nogmaals aan, haaks op de eerste keer. Dit aandrukken gaat ook heel makkelijk met een tuinwals. Neem hierbij goed de tijd om te kijken of het goed ligt, want dit bepaalt ook voor een groot deel of het gras er uiteindelijk mooi vlak in komt te liggen. Met name voor siergazon is dit enorm belangrijk. Wanneer de grond vlak en stevig genoeg is, dan gaat u verder met de aanleg van uw gazon. U kunt kiezen tussen graszoden leggen en gras zaaien.

Onderhoud gazon

Het onderhoud van uw gazon is ook erg belangrijk als u optimaal wilt genieten van uw gras. U dient het gazon regelmatig te mesten en in het voorjaar de mossen en onkruid te verwijderen. Een gazon kan worden ingezaaid. Laat u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin. In de herfst periode is het van belang om blad te verwijderen van het gazon. Laat u dit op het gazon liggen dan is er een grote kans dat dit verstikt. Hark dit met een bladhark weg of gebruik bijvoorbeeld een bladblazer.

Gazon aanleggen of onderhouden in Erpe Mere

Wanneer een gazon aanleggen?

Wij raden u aan om uw gazon in het voorjaar of het najaar aan te leggen. In de warmere maanden groeit gazon het beste en heeft u al snel resultaat van een mooie grasmat. In de koude wintermaanden is het vaak iets lastiger om goede graszoden te krijgen. U kunt bijvoorbeeld wel graszaad zaaien, maar door de lage temperaturen zal het graszaad nog niet gaan ontkiemen. In de zomer kunt u ook een gazon aanleggen, maar dan moet u veel meer water geven.

In ons tuincentrum vindt u ook tal van gazon gerelateerde producten: 

  • Handmatige grasscharen of grasscharen op accu,
  • Grastrimmers,
  • Verticuteermachines,
  • Strooiwagens

Gazon en meer bij tuincentrum Goessens

Naast gazon, graszoden en graszaad kunt u alles vinden op het gebied van tuinplanten, tuingereedschap, kamerplanten, grond- en meststoffen. Kom voor een ruim assortiment graszoden naar tuincentrum Goessens nabij Aalst en Zottegem. Ook voor vrijblijvend advies bent u welkom, wij helpen u graag kom langs of bel ons op: 053/62.32.32. Bekijk onze openingstijden en adresgegevens. Graag tot ziens bij tuincentrum Goessens!