• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Gazon

Het gras is absoluut niet groener aan de overkant. Ook u kan uw tuin sieren met een prachtige gazonnetje! Wilt u een mooie groene grasmat in uw tuin? Dat kan best, maar kies dan wel voor een grassoort die bij u past. Bij het aanleggen van uw gazon is het daarnaast erg belangrijk om met de tijd van het jaar rekening te houden. Ook mag u niet vergeten om het beste uit uw grasmat te halen met kalk, mest en graszaad. Bij tuincentrum Goessens adviseren wij u graag. Kom langs en stel uw vragen aan onze groenexperts!

Aanleg gazon

Wilt u een gazon aanleggen? Als u een gazon wilt waar de kinderen op kunnen stoeien, kies dan voor een sterke grassoort. Er bestaal speciaal speelgazon waar die kleine heerlijk op kan ravotten. De fijnere en meer kwetsbare grassoorten hebben meer sierwaarde, maar zijn ook een stuk kwetsbaarder.

  • De grond is de eerste belangrijke stap bij het aanleggen van een mooi gazon. U moet taai onkruid verwijderen en de grond spitten. Dit doet u (afhankelijk van de grootte van het gazon) met een spade, een frees of met een graafmachine. Hierdoor komt lucht in de grond en spit u klein onkruid onder.
  • Heeft u grond dat erg arm en zanderig is? Dan is het vaak te zuur. Voeg dan organische mest of voedingsstoffen toe. U kunt heel gemakkelijk zware en te zure kleigrond lichter maken door turf of zand te mengen.
  • Daarna kunt u met een hark de grond vlak harken.
  • U loopt de grond aan, harkt kuiltjes dicht en maakt de grond vlak.
  • U loopt de grond nogmaals aan, haaks op de eerste keer. Dit aandrukken gaat ook heel makkelijk met een tuinwals. Neem hierbij goed de tijd om te kijken of het goed ligt, want dit bepaalt ook voor een groot deel of het gras er uiteindelijk mooi vlak in komt te liggen. Met name voor siergazon is dit enorm belangrijk.
  • Wanneer de grond vlak en stevig genoeg is, dan gaat u verder met de aanleg van uw gazon. 

U kunt kiezen tussen graszoden leggen en gras zaaien. Met de laatste optie duurt het wat langer voordat u van uw gras kunt genieten, maar wordt het wachten wel volop beloond. Met graszoden heeft u direct resulaat. Vergeet na het leggen niet voldoende water te geven. 

Graszoden leggen | Tuincentrum GoessensOnderhoud gazon

Het onderhoud van uw gazon is ook erg belangrijk als u optimaal wilt genieten van uw gras. U dient het gazon regelmatig te mesten, zeker drie keer per jaar, en in het voorjaar de mossen en onkruid te verwijderen, bijvoorbeeld met een verticuteermachine. Laat u ook goed informeren over de juiste grasmaaimachine die past bij uw tuin. Wanneer er na het maaien of verticuteren wat kale plekken zijn ontstaan, kunt u deze eenvoudig vergroenen door ze in te zaaien met graszaad. Zo wordt uw grasmat binnen no-time weer compleet groen. In de herfstperiode is het van belang om blad te verwijderen van het gazon. Laat u dit op het gazon liggen, dan is er een grote kans dat dit verstikt. Hark dit met een bladhark weg of gebruik bijvoorbeeld een bladblazer.

Wanneer een gazon aanleggen?

Wij raden u aan om uw gazon in het voorjGraszoden leggen | Tuincentrum Goessensaar of het najaar te leggen. In de warmere maanden groeit gazon het beste en heeft u al snel resultaat van een mooie grasmat. In de koude wintermaanden is het vaak iets lastiger om goede graszoden te krijgen. U kunt bijvoorbeeld wel graszaad zaaien, maar door de lage temperaturen zal het graszaad nog niet gaan ontkiemen. In de zomer kunt u ook een gazon aanleggen, maar dan moet u veel meer water geven.

Gazon en meer bij tuincentrum Goessens

Naast verzorgingsproducten voor uw gazon kunt u bij ons alles vinden op het gebied van tuinplanten, tuingereedschap, kamerplanten, grond- en meststoffen. Kom voor een ruim assortiment tuinartikelen naar tuincentrum Goessens nabij Aalst en Zottegem. Ook voor vrijblijvend advies bent u welkom, wij helpen u graag kom langs of bel ons op: 053/62.32.32. Bekijk onze openingstijden en adresgegevens. Graag tot ziens bij tuincentrum Goessens!


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!