• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Bloembakken

Op zoek naar bloembakken of plantenpotten? In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment bloembakken in verschillende soorten en maten! Van elho en Ecopots tot aan Capi: er is voor ieder wat wils. Bloembakken zijn er in alle soorten materialen, vormen, maten en kleuren. Bij tuincentrum Goessens vindt u bloembakken van:

.bloempotten voor binnen       bloempotten voor binnen       

Het materiaal dat u kiest heeft al invloed op de uitstraling van de bloembakken, maar ook daarin zijn weer vele keuzes te maken en combineren is natuurlijk ook mogelijk! Kom vooral eens langs bij ons tuincentrum, bekijk ons ruime assortiment bloembakken en vraag onze medewerkers om advies

Hangpotten voor binnen en buiten

Ook zijn er bloembakken met haken of kettingen zodat ze opgehangen kunnen worden. Ideaal voor de zogenaamde hanging baskets. De hangpotten zorgen voor bijzondere effecten op hoogtes waar u niet zo snel groen en bloemen verwacht. En dat sluit goed aan bij de huidige stijltrend van semitransparante materialen en planten met een afwijkende uitstraling.

Bloembakken & plantenpotten kopen | Tuincentrum Goessens

De juiste pot voor elk plantje

Voor ieder plantje is de juiste pot te vinden. Maar hoe kiest u de juiste pot? Buiten dat het een pot moet zijn die u qua design en materiaal aanspreekt, moet u zorgen dat de pot geschikt is voor de plant. Bij veel bloembakken komt de diameter ongeveer overeen met de hoogte, iets wat de meeste planten fijn vinden. Sommige plantensoorten, zoals rozen, laten liever hun wortels in de diepte groeien en voelen zich meer thuis in hoge, smalle potten. Een buxus wortelt zich juist meer op het oppervlak, waardoor een lage en brede pot een goede keuze is. Last van de buxusmot? Lees dan dit artikel over het bestrijden van de buxusmot. Luister bij het kiezen van een pot dus ook naar de behoeften van de plant en ga altijd even na welke vorm van een pot het meest geschikt is. Ook is het belangrijk om te kijken of de pot onderin een gaatje heeft; zodoende kan overtollig water dan gemakkelijk weglopen en zo blijf de plant de juiste hoeveelheid water binnen krijgen.

Duurzaam merk: Ecopots 

Verzorging planten in plantenpotten en bloembakken

Planten in potten en bakken hebben een betere verzorging nodig dan planten in de grond. De keuze in bloembakken en manden is groot. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. In ons tuincentrum in Erpe-Mere nabij Aalst, Merelbeke, Wetteren, Zottegem in de regio Gent vindt u talloze bloembakken en plantenpotten voor binnen en buiten.

 Plantenpotten en bloembakken kopen | Tuincentrum Goessens

Hoe kunt u het beste potten en verpotten?

Wanneer u een plant in een pot gaat plaatsen en de wortels bijvoorbeeld erg droog zijn, doet u er goed aan om de kluit even helemaal in water onder te dompelen. Vul de pot onderin zo'n een derde met grind of hydrokorrels. Reservewater blijft hierin hangen en overtollig water wordt langzaam afgevoerd. Vul de pot vervolgens met een laagje potgrond en plaats de plant hier bovenop. Let op: boven de kluit moet nog ongeveer twee centimeter pot zitten. Vul de rest van de pot nu helemaal op met potgrond en druk het niet te stevig aan. Merkt u na verloop van tijd dat de pot te klein wordt voor de plant? Kies dan een pot die zo'n drie tot vijf centimeter groter is in zowel de breedte als hoogte en voer dezelfde stappen uit.

Kom voor plantenpotten en bloembakken naar tuincentrum Goessens

Heeft u vragen over onze plantenpotten en bloembakken? Kom gezellig langs in ons tuincentrum in Erpe-Mere nabij Aalst, Merelbeke, Wetteren, Zottegem in de regio Gent en vraag advies aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op.


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!