• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Tuinplanten

Bent u opzoek naar tuinplanten in de omgeving van Aalst en Zottegem? Dan bent u bij Tuincentrum Goessens aan het juiste adres!

Eigen plantenkwekerij 

In ons tuincentrum in Erpe Mere bieden wij een ruim assortiment tuinplanten uit onze eigen kwekerij. Heel veel van onze groene en bloeiende kamer- en tuinplanten worden namelijk geproduceerd in onze eigen kwekerij. We kweken graag onze eigen planten met veel aandacht om ervoor te zorgen dat de tuinplanten in ons tuincentrum van de beste kwaliteit zijn én voor de beste prijs voor u beschikbaar zijn.

Tuinplanten soorten 

Wij proberen het voor u als klant van onze winkel zo gemakkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in 3 categorieën. Namelijk de volgende:

  • Water- en moerasplanten
  • Schaduwplanten
  • Planten die graag in de volle zon staan

Op het etiket van de plant staat vaak de hoogte aangegeven hoewel dat ook afhankelijk is van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Vaste planten zijn planten die ieder jaar weer opkomen. Eenjarige planten zijn planten die eigenlijk hun hele levencyclus in één jaar doorlopen en vervolgens afsterven. De zaden zullen ontkiemen, de plant zal groeien en bloeien en sterft in de winter door de vrieskou weer af. Eenjarige tuinplanten worden ook wel zomerbloeiers en perkgoed genoemd deze bloemrijke planten fleuren de tuin goed op. Het is dan ook leuk om ieder jaar weer wat nieuws te kunnen proberen!

Tuinplanten kopen | Tuincentrum Goessens


Verschillende soorten tuinplanten kopen

Naast de onderverdeling in standplaats verdelen we de tuinplanten ook in soorten. De volgende groepen tuinplanten zijn er in ons tuincentrum in Goessens in de omgeving van Aalst en Zottegem te vinden. 

Bloembollen kopen

Wij verkopen diverse soorten bloembollen. De keuze is enorm! Zowel voorjaarsbollen als zomerbollen. We geven u ook graag tips over het planten van bloembollen. 

Bomen, heesters en coniferen kopen

Bij ons tuincentrum vindt u bomen voor grote tuinen of plantsoenen, maar ook kleinere soorten die geschikt zijn voor een kleinere tuin. Ook hebben wij heesters voor u in het assortiment. En heester kan zeer bepalend zijn voor de sfeer in uw tuin. Naast bomen en heesters bieden wij ook coniferen aan, dit is een verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Dit zijn gemakkelijke bome die goed te snoeien zijn. 

 

Eénjarigen, kuipplanten en kruiden kopen

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Dit zijn vaak vrolijke planten die ongeveer een zomer lang bloeien in de tuin of in een pot. Kuipplanten komen uit landen rond de Middelandse zee en houden van warmte. In het najaar verplaats je de planten naar binnen zodat ze in de zomer weer kunnen bloeien. We hebben ook een assortiment kruidenplanten voor in de tuin waarvan een deel de winter ook overleeft.

Tuinplanten kopen | Tuincentrum Goessens

Rozen en klimplanten

Rozen zijn er in verschillende varianten en gaan nooit uit de mode. Rozen heb je in de vorm van klimplanten, maar bij ons tuincentrum nabij Aalst en Zottegem vindt u nog veel meer klimplanten

Vaste planten en siergrassen

Zoals de naam al zegt, vaste planten komen ieder jaar weer terug. In de herfst sterven deze planten af en in het voorjaar komen ze weer op. Bij ons tuincentrum hebben we een groot assortiment vaste planten. Ook siergrassen maken van uw tuin een bijzonder speels plaatje. Zet de grassen in de border of bloembak en combineer ze andere (bloeiende) vaste planten.

Combineren van vaste tuinplanten en éénjarige tuinplanten

Eénjarige perkplanten, ook wel zomersbloeiers genoemd, zijn goed te combineren met vaste planten. Juist de combinatie van verschillende tuinplanten geeft een tuin karakter. Let wel op, zomerbloeiers zoals tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Al is een vorstvrije ruimte vaak al voldoende.

Kom voor tuinplanten naar tuincentrum Goessens

Kom voor een ruim assortiment tuinplanten, voor een groot deel uit eigen kwekerij, naar tuincentrum Goessens nabij Aalst en Zottegem. Ook voor vrijblijvend advies bent u welkom, wij helpen u graag kom langs of bel ons op: 053/62.32.32. Bekijk onze openingstijden en adresgegevens. Graag tot ziens bij tuincentrum Goessens!

 


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!