• Groen expert
  • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Vaste planten

Bent u op zoek naar de mooiste vaste planten voor in uw tuin of op uw terras / balkon? Dan heeft tuincentrum Goessens wat u zoekt met een enorm aanbod van vaste planten. Voor ieder type tuin hebben we vaste planten die passen bij u: van vaste planten voor tuinen die in de zon liggen tot aan mooie, vaste planten voor in de schaduw. De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren", met een scherpe spade snijdt u er een stuk af; bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid.Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld. 

Populaire vaste planten soorten?

Vaste planten laten u ieder jaar opnieuw verrassen door het mooie blad en hun bloemenpracht in uw tuin. Een mooie bloembak of bloempot is dan dan zeker geen overbodige luxe. Vaste planten kunnen groenblijvend zijn, maar meestal trekken ze in het najaar ondergronds terug voor een 'winterslaap'. De grond en bladeren van andere planten en bomen beschermen de wortels van de vaste planten tegen vorst. Houd hier dus rekening mee bij het winterklaar maken van de tuin.

Vaste planten; de meest populaire​

  • Lupine
  • Fuchsia
  • Ridderspoor
  • Buxus

Delphinium vaste plant kopen

Vaste planten aanplant & verzorging

Net zoals een kamerplant, heeft iedere vaste plant zijn eigen verzorging en specifieke wensen als het om water, potgrond en andere voedingsstoffen gaat. Merken zoals Pokon en ECOstyle zijn daarom ook in ons tuincentrum te koop met speciale potgronden en mest. Bent u van plan om uw eigen vaste plant in een bloempot op pot te plaatsen? Dan moet u hydrokorrels onderin de plantenbak plaatsen voor een goede drainagelaag in de plantenbak. Hierdoor zullen de planten niet verdrinken en uiteindelijk wegrotten.

Snoeien van vaste planten

Het snoeien van een vaste plant is niet moeilijk, maar wel essentieel voor een goede en gezonde vaste plant. Snoei stimuleert groei, de plant wordt ouder en blijft langer in bloei. Gebruik voor het behoud van de plant altijd het juiste snoeigereedschap en laat u indien nodig door onze werknemers adviseren.

Dus bent u op zoek naar de mooiste vaste planten in verschillende kleuren zoals paars, roze en blauwe bloemen? Kom dan gezellig langs ons tuincentrum nabij Erpe Mere, Den Dotter, Ede, Egem, Dorent, Haaltert! Ook voor andere tuinplanten zoals: bloembollenheesters en coniferenrozen & klimplanten, eenjarigenolijfbomenbuxus en lavendel bent u bij ons aan het juiste adres.

Bekijk tuinplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten