• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Vaste planten

Bent u op zoek naar de mooiste vaste planten voor in uw tuin of op uw terras of balkon? Dan heeft Tuincentrum Goessens in Erpe-Mere wat u zoekt! We hebben immers een enorm aanbod vaste planten, waar u jarenlang plezier van gaat hebben. Voor ieder type tuin hebben we passende beplanting: van zonliefhebbende vaste planten tot schaduwbeminnende beplanting en van groenblijvende toppers tot bloeiende tuinvrienden. Kom langs en ontdek het zelf...

Wat zijn vaste planten?

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar 'scheuren'. Met een scherpe spade snijdt u er een stuk af om zo twee of meerdere planten te verkrijgen. Bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen. Bij Tuincentrum Goessens in Erpe-Mere is het assortiment in vaste planten groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden en een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld. Combineer onze vaste planten met zomerbloeiend perkgoed en leuke najaarsbeplanting voor een spannend geheel. Zo heeft u immers alle seizoenen iets om naar (uit) te kijken.

Vaste planten kopen | Tuincentrum Goessens

Populaire vaste planten soorten

De vaste planten van Tuincentrum Goessens, nabij Zottegem, Aalst, Ophasselt en Gent, verrassen u ieder jaar opnieuw met het mooie blad en hun bloemenpracht. Een mooie bloembak of bloempot is dan dan zeker geen overbodige luxe. Vaste planten kunnen groenblijvend zijn, maar meestal trekken ze in het najaar ondergronds terug voor een 'winterslaap'. De grond en bladeren van andere planten en bomen beschermen de wortels van de vaste planten tegen vorst. Houd hier dus rekening mee bij het winterklaar maken van de tuin. Een aantal van onze favoriete vaste planten zijn:

 • Lupine
 • Fuchsia
 • Ridderspoor
 • Buxus
 • Rhododendron
 • Vlinderstruik
 • Hortensia
 • Lavendel
 • Klimroos

Vaste planten aanplanten, snoeien en verzorgen

Vaste planten kopen | Tuincentrum GoessensNet zoals een kamerplant heeft iedere vaste tuinplant van Tuincentrum Goessens in Erpe-Mere zijn eigen verzorging en specifieke wensen als het om water, potgrond en andere voedingsstoffen gaat. Het is dan ook lastig daar algemene uitspraken over te doen. Bij elke plant krijgt u gelukkig de belangrijkste verzorgingstips van onze experts geleverd. Ook kunt u onze vakkunidge personeel altijd om hulp vragen. We hebben een groot aanbod verzorgingsproducten. Merken zoals Pokon, DCM en ECOstyle hebben zowel universele, als speciale potgrond- en mestsoorten. Bent u van plan om uw vaste plant in een bloempot te plaatsen? Dan moet u hydrokorrels onderin de plantenbak plaatsen voor een goede drainagelaag in de plantenbak. Hierdoor zullen de planten niet verdrinken en uiteindelijk wegrotten. Het snoeien van een vaste plant is niet moeilijk, maar wel essentieel voor een goede en gezonde vaste plant. Snoei stimuleert groei, de plant wordt ouder en blijft langer in bloei. Gebruik voor het behoud van de plant altijd het juiste snoeigereedschap en laat u indien nodig door onze werknemers adviseren.

Vaste planten kopen

Dus bent u op zoek naar de mooiste vaste planten? Of u nu bloeiende vaste planten zoekt in verschillende kleuren, zoals paars, roze en blauwe, of een groenblijvende groene tuinvriend, u zit bij Tuincentrum Goessens in Erpe-Mere helemaal goed! Kom gezellig langs ons tuincentrum nabij Den Dotter, Ede, Egem, Dorent, Haaltert, Zottegem, Aalst, Ophasselt en Gent te bezoeken. We zien uit naar uw komst. Ook voor andere tuinplanten, zoals bloembollenheesters en coniferenrozen & klimplanten, eenjarigenolijfbomenbuxus en lavendel bent u bij Tuincentrum Goessens in Erpe-Mere aan het juiste adres.


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten