• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Dé Tuintrends voor 2015

Dé Tuintrends voor 2015

De winter is dé periode bij uitstek om plannen te maken voor het nieuwe tuinseizoen. Zullen we dat leuke tuinsetje dit jaar nu wel of niet kopen? Welke plant zetten we in die ene kale hoek? Misschien is een moestuin toch wel iets voor ons? Zelfs als niet zulke grootste plannen hebt, is het leuk om ieder jaar net een iets andere sfeer aan je tuin te geven. Laat je daarom nu inspireren door dé Tuintrends van 2015; Unexpected Wild, Eco Luxe en The Happy Life.

Unexpected Wild Garden

In deze tuin gaat de natuur zijn gang, wat zorgt voor een ontspannen gevoel. De tuin heeft een enigszins verwilderde uitstraling. Het lijkt alsof er geen regels zijn en weer en wind vrij spel hebben.

In de Unexpected Wild Garden hebben alle materialen een natuurlijke verweerde uitstraling. Ze zijn robuust en rauw, zonder enige opsmuk. Eenvoud staat centraal. Geen exotische beplanting, maar een tuin met een lokale, landelijke uitstraling. In deze tuin kun je genieten van de natuur zoals die bedoeld is, eerlijk en echt.

Ook eten uit de tuin heeft een plaats in de Unexpected Garden. Niet in de vorm van een boerengroentetuin, maar met nuttige kruiden en groente die worden gecombineerd met decoratieve bloemen en planten.

Unexpected Garden, Tuintrends 2015 | www.gekopgroen.nl

Unexpected Garden, Tuintrends 2015 | www.gekopgroen.nl

Eco Luxe Garden

Deze tuin biedt een oase van rust in een natuurlijke omgeving. Een milieuvriendelijke en natuurbewuste buitenruimte die is uitgerust met alle comfort. Ruwe en industriële materialen als stenen, RVS en koper worden harmonieus gecombineerd tot een eigentijds, natuurlijk beeld.

Milieuvriendelijkheid is in deze tuin erg van belang, maar dan wel in combinatie met hoge kwaliteit. Daarnaast staan eenvoud, natuurlijke luxe, overzicht en ruimtelijkheid centraal.

In de Eco Luxe Garden wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke basiskleuren met accenten van lichte en donkere mintgroenen en okergeel. Als extra luxe worden metallic- en goudtinten gebruikt. Voor de beplanting wordt gekozen voor planten met een natuurlijk en toch luxueuze uitstraling.

Eco Luxe Garden, Tuintrends 2015 | www.gekopgroen.nl

Unexpected Garden, Tuintrends 2015 | www.gekopgroen.nl

The Happy Life Garden

De naam zegt het al, in de deze tuin staat vrolijkheid centraal. De oude wereld met bijbehorende regels en verwachtingen wordt losgelaten. Het is tijd om het leven wat luchtiger te nemen, het leven is een groot feest en dat mag elke dag gevierd worden. De tuin die hierbij past is kleurrijk en vrolijk en biedt tal van mogelijkheden voor sociale ontmoetingen.

In de Happy Life Garden wordt op een speelse manier met producten omgegaan. De vormen zijn onverwacht, kinderlijk eenvoudig en doen soms denken aan de vormen uit een blokkendoos. De blijdschap en het optimisme in deze tuin zorgen voor een golf van kleur in producten voor binnen en buiten, waarbij felle kleuren en pastellen op een nonchalante manier met elkaar worden gemengd. Ook voor de beplanting wordt gekozen voor kleur. Vrolijk bloeiende planten worden bont met elkaar gecombineerd tot een fleurig geheel.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: