• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Stappenplan ‘Verticaal tuinieren’

Stappenplan ‘Verticaal tuinieren’

“Er hangt iets moois in de lucht, dé trend van dit moment: verticaal tuinieren voor binnen.”

Stap 1
Zorg dat je alle materialen bij de hand hebt. Wij hebben gebruikt: houten kralenketting, tak, diverse soorten plantenhangers, vetplantjes, cactussen, touw, boomstamschijf(jes) en potjes van glas, zink en keramiek.

Stap 2
Hier hebben we boomstamschijfjes gebruikt onderin de dubbele plantenhanger als plateau om de erwtenplantjes in pot op te zetten, handig en decoratief! Kies liefst vetplanten of cactussen bij het verticaal tuinieren, deze hebben maar af en toe een scheutje water nodig.

Stap 3
Pas de houten kralenketting op zoveel mogelijk verschillende manieren toe en rijg bijvoorbeeld het touw van een plantenhanger vol met kralen. Zo wordt het nét even persoonlijker!

Stap 4
|
Kies een decoratieve tak als basis voor diverse plantenhangers en bevestig deze met visdraad of zo’n stoere houten kralenketting zoals wij hier hebben gebruikt. Hang de plantenhangers op met touw en decoreer naar wens met bijvoorbeeld losse houten kralen.

Stap 5
Wees creatief en maak je eigen plantenhanger. Hier hebben we vier gaten geboord in een boomstamschijf en met touw en losse houten kralen onze eigen plantenhanger gecreëerd.  Kies een lichte plek, liefst vlakbij een raam en geef af en toe een scheutje water.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: