• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Stappenplan 'kerstschaal op tafel'

Stappenplan 'kerstschaal op tafel'

“Deze schaal maak je eenvoudig zelf en is een echte sfeermaker!”

 

 

 

 

 

Stap 1
Aan de slag: leg alles wat je nodig hebt om de schaal te decoreren klaar. Wij hebben hier gebruikt: schaal, kerstrozen (Helleborus niger), houten sterren, bolmos, tak, potgrond, hydrokorrels en lijmpistool.

Stap 2
Controleer of de potkluit van de kerstrozen vochtig is. Zo niet, dompel ze dan even in een emmer water. Start met het aanbrengen van een laagje hydrokorrels onder in de schaal. Zet de kerstrozen bij elkaar aan één kant van de schaal. Vul de schaal verder aan met potgrond en druk stevig aan.

Stap 3
Leg bovenop de potgrond een aantal stukken bolmos, zodat de potgrond volledig wordt afgedekt. Dit is niet alleen decoratief, maar heeft ook een functie. De potgrond houdt zo langer vocht vast waardoor je minder vaak water hoeft te geven.

Stap 4
Decoreer de schaal verder met takken en dennenappels en zet deze vast met binddraad. Lijm de houten sterren op de takken vast met een lijmpistool. Strooi er voor een mooi winters effect een laagje kunstsneeuw overheen.

Stap 5
Kerstrozen staan graag op een lichte en koele plek, liefst in de buitenlucht. Natuurlijk kun je de schaal gedurende een korte periode ook warm neerzetten. Geef regelmatig water, zodat je lang plezier hebt van je kerstrozen. Fijne feestdagen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: