• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Laat u verleiden en verblijden door de kerstshow in ons tuincentrum

Laat u verleiden en verblijden door de kerstshow in ons tuincentrum

Kerst begint vroeger dan ooit. In ons tuincentrum in Erpe-Mere zijn we er al helemaal klaar voor. Op onze inspirerende, corona-proof opgebouwde kerstshow vindt u de laatste trends. Maar volg vooral uw eigen smaak, en kijk wat er bij jouw interieurstijl en gezinssamenstelling past. Doe inspiratie op en sla alvast wat kleine, trendy kerstdecoraties in of pak meteen groots uit. In deze nare tijden waarin we aan huis gekluisterd zijn kunt u er maar beter het beste van maken en het huis nu al winters warm en sprankelend verlicht inrichten.

Online kerstdecoratie kopen

LET OP! Tuincentra mogen open blijven, maar kerstdecoratie shoppen in ons tuincentrum is helaas momenteel niet mogelijk. Al onze andere afdelingen zijn nog steeds open. Niet getreurd, kerstshoppen kan nu ook virtueel! Wij maken foto’s van onze kerstartikelen & vermelden steeds de prijs, het nummer en de kleur van het kaartje. Heeft u leuke kerstdecoratie gezien die u graag wilt kopen? Stuur een e-mail naar [email protected]. Vermeld zeker in uw mail het artikelnummer, het aantal gewenste stuks, naam, telefoonnummer en de kleur van kaartje. Vervolgens gaan wij uw kerstdecoratie verzamelen (op = op). Daarna bevestigen we u bestelling en spreken we een moment van afhaling af. Op deze manier kunnen jullie toch een beetje gezelligheid in huis brengen. Hou onze Facebookpagina en Instagram zeker in de gaten voor nieuwe kerstartikelen.  

Kerst 2020 in elke stijl

Er lijken elk jaar meer trends te zijn, terwijl klassiekers als rood en groen met zilver en goud of winters wit nooit weg te denken zijn. Uit de vele verschillende kersttrends lichten we er hier een paar van de meest opvallende uit.

Een wilde kerst

De trends voor kerst volgen zowel de laatste interieur- als modestijlen. Dierenprints duiken al een tijd op in hippe interieurs en kledingkasten. Nu zijn er ook kerstballen met dierenprints en glanzende tijgers of luipaarden voor in de boom, maar ook strikken, kussens en plaids. Maak er een lekkere beestenboel van, aangevuld met bijpassende grote, exotische kamerplanten.

Een droge kerst

Of we eindelijk weer eens sneeuw krijgen met kerst blijft de vraag, maar hopelijk blijft het wel een beetje droog. Droogbloemen zien we namelijk al een tijd steeds vaker in huis, zowel echte als kunststof exemplaren voor in een mooie vaas, of als tafeldecoratie. Nu zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren, goud of zilver of met glitters bespoten. Hang ze in de boom of gebruik ze als versiering voor de kersttafel. Denk aan de pluimen van siergrassen, de bolvormige zaadhoofden van sieruien (Allium) of de delicate zaaddozen van de judaspenning. Tip: bent u creatief en maakt u graag uw eigen kerstdecoraties? Duik dan de tuin in en verzamel pluimen, zaaddozen of klimopranken, laat ze goed drogen en bespuit ze in een kleur naar keuze, al dan niet met glitters.

Een natuurlijke kerst

De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron. Te beginnen met een groene kerstboom natuurlijk, een echte, heerlijk geurende of een niet van echt te onderscheiden exemplaar. Ook een kerstkrans aan de voordeur en een bosje mistletoe of maretak dat u in huis ophangt met een mooie strik eromheen en waaronder gekust mag worden (alleen met uw gezinsleden dit jaar) mogen niet ontbreken. Maar denk ook aan planten, noten en dieren uit het bos die passen in het plaatje van de kerstman in het hoge noorden: hertjes, rendieren, uilen, eekhoorns, paddenstoelen, eikeltjes, dennenappels… Voor een extra romantisch, sprookjesachtig effect hangt u nog een paar schitterende sterren en maantjes in de boom.

Een kleurrijke kerst

Zoals elk jaar verschijnen er nieuwe, opvallende kleuren voor de vele verschillende kerstdecoraties. Koper, brons, blauw en roze maakten al een paar jaar geleden opgang. Nu zien we ook veel bruinrood en ossenbloedrood, saliegroen, champagne, parelmoer en zelfs zwart en lila. Maak het zo bont als u zelf wilt, of juist ingetogen en sjiek, warm of sprookjesachtig.

Alle medewerkers van ons tuincentrum in Erpe-Mere wensen u alvast een heel fijne kerst. Extra tip: in deze letterlijk en figuurlijk donkere tijden kunt u nooit genoeg lichtpuntjes in uw leven hebben. Ga deze kerst dus helemaal los met (geur)kaarsen, led-lichtjes en lichtsnoeren en -netten, binnen en buiten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: