• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Gewasbescherming en bestrijding

Gewasbescherming is een belangrijke stap in het onderhouden van uw tuin. Er zijn namelijk tal van bestrijdingsmiddelen te vinden, maar door gebruik te maken van de juiste bescherming kunt u een hoop ongemakken voorkomen. Het beschermen van uw gewassen kan op deze wijze zelfs belangrijker zijn dan het weg nemen van plagen in de tuin, omdat voorkomen immers beter is dan genezen. We vinden het uiteraard erg belangrijk dat het milieu niet wordt aangetast wanneer u schimmels bestrijdt of onkruid weghaalt. Gelukkig bestaan er verschillende duurzame manieren om uw gewas te beschermen, waarvoor u bij tuincentrum Goessens aan het juiste adres bent. Denk bijvoorbeeld aan:

Onkruidverdelger glyfosaat is verboden, omdat het het mileu erg kan schaden. Gebruik ook geen bleekmiddel, azijn of chloor om uw gewassen te beschermen. De grond en de planten in de buurt van de aanslag worden hier namelijk niet blij van. Maar wat kan wel? Wij verkopen bestrijdings- en beschermingsmiddelen van onder andere het kwaliteitsmerk BSI. Duurzaamheid​, zorg vooGewasbescherming | Bestrijdingsmiddelen kopen | Tuincentrum Goessensr het milieu en de noden van de consument staan centraal bij dit merk. 

Verschillende manieren van gewasbescherming

Wanneer u in de gaten heeft dat bepaalde planten het moeilijk hebben in uw tuin, kan dit te maken hebben met een schimmel, ziekte of plaag. Er zijn echter ook andere opties: voordat u aan de slag gaat met beschermingsproducten, kunt u eerst bekijken of de plant wel op de goede plaats staat. Als een plant al niet goed groeit, staat deze vaak op de verkeerde plek. Dat kan te maken hebben met de grond die te nat of te droog is, of de standplaats is wellicht te zonnig of te donker. Weet u zeker dat het hier niks mee te maken heeft, en wilt u uw gewas beschermen tegen verdere schade? Dan kunt u bij ons uiteraard ook terecht voor de juiste, ecologische middelen. Lees echter altijd de gebruiksaanwijzing en vraag onze medewerkers om advies.

Waar kunt u uw gewas tegen beschermen?

Vogels, vlinders en bijen zorgen voor een levendig beeld in de tuin. Ze zijn daarnaast ook nodig. Ze spelen een belangrijke rol in de natuur en zijn onmisbaar voor een gezonde biodiversiteit. Er zijn echter bepaalde dieren en insecten die u liever niet in de tuin heeft, omdat ze het groen aantasten. Ze kunnen schade aanrichten aan uw gewassen, waardoor ander dierleven uw tuin niet meer zal bezoeken. Afhankelijk van de soorten planten die u heeft kan uw tuin vatbaar zijn voor verschillende plagen. Zo kunt u denken aan:

  • Luizen
  • Rupsen
  • Mollen
  • Muizen
  • Slakken
  • Groter ongedierte

Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat deze geen ruimte vinden bij uw planten. Wanneer deze plagen echter al in uw tuin te vinden zijn, is het helaas te laat om het gewas te beschermen. Dan is het zaak om de plagen zo snel mogelijk te doen verdwijnen en daarna uw planten te beschermen tegen volgende uitbraken. 

Alles over de buxusmot
Gewasbescherming | Tuincentrum Goessens

Onkruid bestrijden

Onkruid ziet er ten eerste niet fraai uit. De groene aanslag op de tegels en het houtwerk is daarnaast glad en gevaarlijk. Onkruiden verbruiken ook water en voedingsstoffen die bedoeld zijn voor de bloemen en planten in de tuin. Genoeg redenen om de strijd met onkruid aan te gaan. De oorzaak zit 'm vaak in vocht of schaduw. Met een vochtige ondergrond en schaduwrijke standplaats groeien algen, mossen en ander onkruid extra snel. Om groene aanslag snel en veilig te verwijderen, is het aan te raden met een hogedrukspuit aan de slag te gaan. Let er wel op dat u niet per ongeluk gezonde planten kapot spuit. Ook zijn er tal van milieuvriendelijke producten die u helpen, bijvoorbeeld de geconcentreerde groenverwijderaar van BSI. Heeft u onkruid, bijvoorbeeld in de border? Ook dan zijn er meerdere oplossingen. Ouderwets schoffelen en wieden is de beste methode, maar ook voor onkruidproblemen zijn er passend producten te vinden in onze winkel. Voorkomen is beter dan genezen, dus dedek de bodem zoveel mogelijk met gewenste planten, want ook dan krijgt onkruid minder ruimte.

Producten van BSIGewasbescherming | Bestrijdingsmiddelen kopen | Tuincentrum Goessens

Om de strijd aan te gaan met ongewenste gasten, vindt u in ons tuincentrum in Aaigem tal van producten die u daarbij helpen, bijvoorbeeld van het merk BSI (Bio Services International). Van bestrijding van insectenplagen en afweer van ongewenste dieren tot reiniging van terrassen, onkruid - bestrijding, bemesting en vijverproblemen. Voor elk probleem is er wel een ecologisch verantwoorde oplossing te vinden.

Meer informatie over gewasbescherming en onkruidbestrijding

Er zijn verschillende manieren van gewasbescherming, zowel op natuurlijke basis als op chemische basis. Uiteraard zullen wij u altijd aanraden om een zo duurzaam mogelijke manier van bescherming en bestrijding te kiezen. Zo kan het voor uw gewassen al voldoende zijn om deze af te dekken, zodat ongedierte geen kans krijgt om hierbij te komen. Dit is al een hele veilige en natuurlijke oplossing, waarmee u veel resultaat kunt behalen. Echter hangt het uiteraard van de precieze problemen af wat de juiste oplossing kan zijn. Weet u niet zeker wat precies uw gewassen teistert? Maak dan een foto, dan denken wij met u mee! 

Tot ziens bij tuincentrum Goessens voor gewasbescherming en nog veel meer

U bent van harte welkom in ons tuincentrum voorpersoonlijke adviezen en meer informatie over gewasbescherming. Van dinsdag tot en met zondag zijn wij geopend en vindt u bij ons tal van mogelijkheden om uw gewassen te beschermen. Ook als u last heeft van verschillende plagen vindt u bij ons de juiste middelen. Raadpleeg voordat u overstapt op deze middelen altijd de handleiding en vraag onze medewerkers om advies. Heeft u vragen, of wilt u contact met ons opnemen? Dat kan door te bellen naar 053/62.32.32, of door een mail te sturen naar [email protected]. Tot ziens bij Tuincentrum Goessens! 


Tot ziens bij tuincentrum Goessens!