• Groen expert
  • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Onkruidbestrijding

Bij Tuincentrum Goessens bent u aan het juiste adres voor verschillende mogelijkheden voor onkruidbestrijding. Onkruid is de benaming voor planten die als ongenode gasten in de tuin voorkomen. Eigenlijk zijn dit gewoon inheemse planten, maar het feit dat ze niet op de plek groeien waar ze gewenst zijn, maakt dat ze onkruid genoemd worden. In ons gewasbescherming assortiment vindt u verschillende mogelijkheden om onkruid in uw tuin te bestrijden en voorkomen. Ook op natuurlijke en biologische wijze zijn er vele soorten onkruid te bestrijden, zonder hiermee schade aan te richten aan de andere planten.

Verschillende manieren van onkruid bestrijding

U kunt onkruid bestrijden door middel van goed tuingereedschap, waarmee u de borders kunt schoffelen. Op andere plekken in de tuin is dit echter een stuk moeilijker, zoals bijvoorbeeld in het gazon. Daarom kunt u ook kiezen voor bepaalde middelen, zoals:

  • Vloeibare onkruidbestrijdingsmiddelen
  • Onkruidbestrijdingsmiddelen in korrel vorm

Wij raden u graag aan om altijd de gebruiksaanwijzing te raadplegen voordat u gebruik maakt van onkruidbestrijdingsmiddelen. Tevens is het belangrijk om te vermelden dat u bij ons ook biologische onkruidbestrijding vindt. 

Onkruidbestrijding Tuincentrum Goessens

Hoe kunt u mos bestrijden?

Ook mos kan worden gezien als een vervelend onkruid. Mos komt vaak voor in gazons die in de schaduw liggen, of waar de grond te zuur is. Bij zure grond kan het helpen om kalk te gebruiken. Wij kunnen u ook voorzien van een uitgebreid bodemadvies, om door middel van de juiste grondstoffen de bodemkwaliteit de verbeteren, waardoor mos geen kans meer krijgt. Op deze wijze kunt u onkruid aanpakken bij de oorzaak en een goede basis vormen waarmee u dit in de toekomst kunt voorkomen. Dat is altijd nog belangrijker dan een korte termijn oplossing waarmee u de natuur uit balans haalt. 

Persoonlijk advies voor het bestrijden van onkruid

U bent in ons tuincentrum aan het juiste adres voor persoonlijk advies om onkruid in uw tuin te bestrijden. Wij denken graag met u mee om de precieze problemen aan te pakken, zodat u niet tevergeefs verschillende middelen hoeft uit te proberen. U maakt alleen gebruik van de hoog nodige middelen en verder zijn er andere oplossingen te vinden, zoals bodemverbetering en onderhoudswerkzaamheden. Twijfelt u wat het precieze probleem is? Maak dan een foto, dan helpen wij u bekijken welke onkruid uw tuin plaagt op dat moment. Ook voor andere plagen in de tuin kunt u ons om advies vragen. 

Onkruidbestrijding tuincentrum Goessens

Bezoek Tuincentrum Goessens voor meer advies over onkruidbestrijding

U bent van harte welkom in ons tuincentrum voor uitgebreid advies en meer informatie. Wij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden en kijken graag samen met u wat er mogelijk is voor uw tuin en de specifieke hinder die u ondervindt aan het onkruid. Aarzel daarom ook niet om onze medewerkers om hulp te vragen, zij voorzien u graag van vakkundige adviezen. Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zondag en helpen u graag verder! Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan door te bellen naar 053/62.32.32, of door een mail te sturen naar [email protected]. Tot ziens bij Tuincentrum Goessens! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming