• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Onkruidbestrijding

Ze zeggen wel eens dat onkruid niet vergaat, maar dat is gelukkig een fabel. Bij tuincentrum Goessens bent u aan het juiste adres voor verschillende mogelijkheden van onkruidbestrijding. Gelukkig maar, want niemand wordt blij van die ongezellige groene indringers tussen de tegels of in het gazon. Onkruid is de benaming voor planten die als ongenode gasten in de tuin voorkomen. Eigenlijk zijn dit gewoon inheemse planten, maar het feit dat ze niet op de plek groeien waar ze gewenst zijn, maakt dat ze onkruid genoemd worden. Normaal vinden wij het belangrijk dat uw tuin er zo groen mogelijk uitziet, maar in het geval van onkruid snappen we dat u deze planten liever kwijt dan rijk bent. In ons gewasbescherming assortiment vindt u verschillende mogelijkheden om onkruid in uw tuin te voorkomen en bestrijden. Op natuurlijke en eco-vriendelijke wijze zijn er vele soorten onkruid te bestrijden, zonder hiermee schade aan te richten aan de andere planten. Kom langs bij ons tuincentrum in Aaigem om er alles over te leren.

Kom langs!Hoe ontstaat onkruid?Onkruid bestrijden | Tuincentrum Goessens

U weet dat voorkomen beter dan genezen is. Daarom is het goed om de oorzaken van onkruid aan te stippen. Weet wel, in sommige gevallen kunt u er helaas echt niks aan doen. Zo kunnen zaden die leiden tot onkruid worden rondgestrooid door vogels of de wind. Ook op vochtige en schaduwrijke plekken heeft u meer kans op onkruid en mos. Daarnaast kan de conditie van de grond leiden tot meer wildgroei. Onkruid groeit vaak op voedselrijke grond, maar kan ook wortelen in een bodem waar teveel stikstof in zit. Om onkruid en mos te voorkomen is het goed om de grond af te dekken met bodembedekkende planten, maar ook cacaodoppen of boomschors zijn goede opties. De grond droogt wat minder snel uit en het is lastig voor onkruid om door deze bodembedekkers heen te groeien.

Verschillende manieren van onkruidbestrijding

Helaas, ook u bent slachtoffer geworden van die nare groene tuinvijand. Om zo snel mogelijk van het onkruid af te komen, zijn er verschillende manieren. U kunt onkruid bestrijden door middel van goed tuingereedschap waarmee u bijvoorbeeld de borders kunt schoffelen. Ook zijn er onkruidkrabbers, onkruidborstels en andere onkruidverwijderaars. Op andere plekken in de tuin is het een stuk moeilijker om mos of onkruid weg te halen, zoals bijvoorbeeld in hetOnkruid bestrijden | Tuincentrum Goessens gazon of de moestuin. Daarom kunt u ook kiezen voor andere middelen, zoals:

  • Vloeibare onkruidbestrijdingsmiddelen
  • Onkruidbestrijdingsmiddelen in korrel vorm

Wij raden u graag aan om altijd de gebruiksaanwijzing te raadplegen voordat u gebruik maakt van onkruidbestrijdingsmiddelen. Tevens vinden wij het belangrijk om te vermelden dat u bij ons biologische onkruidbestrijdingsmiddelen vindt, bijvoorbeeld van het merk BSI. Glyfosaat is immers verboden, maar ook zonder pesticiden kunt u gedurende het ganse jaar de strijd aangaan.

Tip: het vOnkruid bestrijden | Tuincentrum Goessenserwijderen van onkruid met behulp van huis-, tuin- en keukenmiddelen raden wij sterk af. Het is aanlokkelijk, want het is vaak een effectieve wijze, maar het is daarnaast zeer schadelijk voor het milieu. Planten die in de buurt van het onkruid groeien kunnen worden beschadigd. Daarnaast is er een kans dat de bodem onvruchtbaar wordt.

Dag tegels, hallo onkruidHoe kunt u mos bestrijdenOnkruid bestrijden | Tuincentrum Goessens?

Ook mos kan worden gezien als een vervelend onkruid. Mos komt vaak voor in gazons die in de schaduw liggen of waar de grond te zuur is. Bij zure grond kan het helpen om kalk toe te voegen. De medewerkers van tuincentrum Goessens kunnen u ook voorzien van een uitgebreid bodemadvies om door middel van de juiste grondstoffen de bodemkwaliteit de verbeteren. Zo kunt u onkruid aanpakken bij de oorzaak en een goede basis vormen waarmee u dit in de toekomst kunt voorkomen. Dat is altijd belangrijker dan een kortetermijnoplossing waarmee u de natuur uit balans haalt. Zodra u het onkruid in uw gazon heeft geconstateerd, is het zaak om niet te lang te wachten met weghalen. Het mos en onkruid zal immers alleen maar toenemen. Verwijder het onkruid met de hand, hark of schoffel of met hulp van de producten van BSI. U vindt in onze winkel allerlei producten van dit bestrijdingsmiddelen merk.

Persoonlijk advies voor het bestrijden van onkruid

U bent in ons tuincentrum aan het juiste adres voor persoonlijk advies om onkruid in uw tuin te bestrijden. Wij denken graag met u mee om de precieze problemen aan te pakken, zodat u niet tevergeefs verschillende middelen hoeft uit te proberen. U maakt alleen gebruik van de hoognodige middelen en verder zijn er andere oplossingen te vinden, zoals bodemverbetering en onderhoudswerkzaamheden. Onkruid bestrijden | Tuincentrum GoessensTwijfelt u wat het precieze probleem is? Maak dan een foto, dan helpen wij u bekijken welke onkruid uw tuin op dat moment plaagt. Ook voor andere plagen in de tuin kunt u ons om advies vragen. 

Bezoek tuincentrum Goessens voor meer advies over onkruidbestrijding

U bent van harte welkom in ons tuincentrum voor uitgebreid advies en meer informatie. Wij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden en kijken graag samen met u wat er mogelijk is voor uw tuin en de specifieke hinder die u ondervindt aan het onkruid. Aarzel daarom ook niet om onze medewerkers om hulp te vragen, zij voorzien u graag van vakkundige adviezen. Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zondag en helpen u graag verder! Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan door te bellen naar 053/62.32.32 of door een mail te sturen naar [email protected]. Tot ziens bij tuincentrum Goessens! 


Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming en bestrijding