• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Dag tegels, hallo groen!

Verduurzaam de tuin | Tuincentrum GoessensMet onze eigen plantenkwekerij en talloze groenexperts zal het geen verrassing voor u zijn: bij tuincentrum Goessens zijn we gek van planten! Wij vinden het dan ook zeer belangrijk dat uw woning, voortuin, achtertuin of balkon er op zijn groenst uitziet. Planten zijn immers goed voor lichaam en geest! Groen is echter niet alleen fijn vanwege de gezonde en ontspannende werking; onze planeet heeft uiteraard ook baat bij al die beplanting. Vervang die tegels dus voor een mooie combinatie van halfverharding, gras, bodembedekkers en borders vol schitterende tuinplanten. Wij vertellen u er in dit blogartikel alles over…

Help de aarde een handje!

Onze aarde heeft het met de Co2 uitstoot, druk op het riool, ontbossing, verstening en de groeiende vuilstapel behoorlijk zwaar. Wij allen kunnen een steentje bijdragen aan een gezonder klimaat door juist een steentje weg te halen! Veel mensen vinden het een gemakkelijke oplossing om de voor- en achtertuin volledig dicht te bestraten. ‘Hoe meer tegels, hoe minder onderhoud’, wordt vaak gedacht. Niks is minder waar. Wat dacht u van die groene aanslag op of onkruid tussen de tegels? Ook laten nuttige tuindieren die schadelijke insecten weren de tuin links liggen. Daarnaast hebben al die tegels in de toekomst een aantal nare zaken tot gevolg:

  • de opwarming van de stad;
  • minder vogels, vlinders, bijen en andere insecten;
  • wateroverlast en een verhoogde druk op het riool;
  • meer fijnstof in de lucht.

Alle reden dus om de tuin te vergroenen. Geen enkele tuin is immers onderhoudsvrij, dus u kunt er maar beter het beste en mooiste van maken. Terwijl u straks geniet van al het groen om u heen, zullen alle tuindieren én toekomstige generaties u van harte bedanken.

Wist u dat… bomen en planten verkoelend werken? Waar steen de warmte juist vasthoudt, zorgt groen voor schaduw en lage temperaturen.

Een diervriendelijke tuinVerduurzaam de tuin | Tuincentrum GoessensGa voor gras of bodembedekkers

Er zijn meerdere opties om uw tuin te vergroenen en dus te verduurzamen. De ideale tuin bestaat namelijk voor 2/3e uit beplanting en voor 1/3e uit bestrating. Kies bijvoorbeeld voor een groot grasveld in een vorm die bij uw smaak past. Een strak, rechthoekig gazon past bijvoorbeeld perfect in een moderne tuin, waar een meer organische vorm bij een speelse, romantische tuin past. Zo’n grasveld is immers multifunctioneel: u kunt er op lopen, zitten, liggen en spelen. Zo kunt u zich nog steeds eenvoudig door de tuin bewegen en maakt u optimaal gebruik van de ruimte. Ook zijn er tal van bodembedekkers die u kunt bewandelen. Wist u dat veel bodembedekkers laag blijven en geen snoeibeurt nodig hebben? Daarnaast weren ze onkruid uit de tuin, beschermen ze de grond tegen uitdroging en trekken ze veel insecten, vogels en vlinders aan. Denk bijvoorbeeld eens aan de dwergmispel, kruiptijm of muurpeper. Kom langs bij tuincentrum Goessens en ontdek ons aanbod graszoden en bodembedekkers!

TuinplantenMaak plaats voor borders

Een tuin met een aantal borders is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook zeer nuttig. Door voor een leuke mix van eenjarigen, vaste planten en onderhoudsarme heesters te kiezen, heeft u elk seizoen wat moois om te zien. Er zijn ook tal van struiken en planten die weinig van zijn plantenbaas vragen. Denk bijvoorbeeld aan de immer populaire hortensia, prachtriet, Pachysandra, buxus of vlinderstruik. U kunt daarnaast de tegels die u heeft verwijderd als borderrand gebruiken. Maak van tevoren een beplantingsplan dat bij uw smaak, maar ook de standplaats past en creëer prachtige combinaties.

Tip: kunt u maar lastig afscheid nemen van de verharding in uw tuin? Overweeg dan eens halfverharding. Dit bedekt de grond, maar laat het regenwater wel door. Kies voor bijvoorbeeld boomschors, split, schelpen of houtsnippers.

Duurzaam tuinieren met tuincentrum Goessens

Zet uw groene vingers aan het werk en til uw tuin naar een duurzamer en groener niveau. Kom langs bij tuincentrum Goessens voor de beplanting, grondproducten en het gereedschap dat u daarbij helpt. Kwaliteit gegarandeerd! Onze medewerkers voorzien u graag van allerhande tips & tricks voor een duurzame tuin. Zien we u snel in Aaigem, Erpe-Mere?

Kijk ook eens naar de volgende berichten: