• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Tuingereedschap

Zorg dat u goed voorbereid aan uw tuinklus begint. Zo werkt u immers het meest veilig en effectief. Voor tuingereedschap bent u bij tuincentrum Goessens aan het juiste adres! Tuingereedschap is van groot belang om een tuin naar uw zin in te richten én om deze goed te kunnen onderhouden. Dat geldt zeker niet alleen voor grote tuinen; ook kleine tuinen, terrassen of balkons hebben baat bij het juiste gereedschap. Wat u precies nodig heeft, verschilt dan natuurlijk wel. Heeft u een groen gazon? Dan kunt u niet zonder grasmaaier. Al helemaal niet in de zomer of lente. Zodra het herfst wordt, is een bladblazer erg handig. Hoe houdt u uw heggen en struiken mooi? Met een heggenschaar! Voor bijna ieder karwei in de tuin geldt dat met behulp van goed tuingereedschap het veel gemakkelijker en sneller gaat. Bij tuincentrum Goessens in Erpe-Mere, nabij Aalst, Merelbeke, Wetteren, Zottegem in de regio Gent, vindt u zowel elektrisch tuingereedschap als handgereedschap.

Tuinplanten

 

 

Handgereedschap

Gereedschap is er in allerlei soorten en maten. Zo verkopen wij onder andere de producten van:

  • Gardena
  • Talen Tools

Deze topmerken zorgen dat u uw tuinklus uitvoert met hoog kwalitatief gereedschap. Bij ons tuincentrum in Aaigem, Erpe-Mere vindt u een groot assortiment handgereedschap. Denk hierbij aan snoeischaren en takkenscharen, maar ook zagen, messen, bezems, harken, schoppen, Gardena tuingereedschap | Tuincentrum Goessensspades en spitvorken. De handgereedschappen zijn erg handig voor in de tuin, maar ook op een balkon zijn een aantal van deze items onmisbaar. Een boompje of plant in een bloempot kan immers ook af en toe een snoeibeurt gebruiken.  Veel van deze gereedschappen zijn ook in elektrische vorm te vinden. Voor het grotere werk in de tuin heeft u ook groter tuingereedschap nodig. Daarmee bedoelen we groter qua formaat, maar het kan ook groter in kracht betekenen. Bij tuincentrum Goessens kunt u ook voor groot tuingereedschap terecht. Denk hierbij aan elektrisch tuingereedschap, maar ook kruiwagens, grasmaaiers en bladblazers vindt u in ons tuincentrum.

Bewatering

Elke plant vraagt iets anders qua standplaats, bodem of verzorging. Eén ding hebben ze echter gemeen: elke tuin- of kamerplant heeft graag een slokje water op zijn tijd. De ene plant wil het liefst elke dag een sproeibeurt, terwijl de andere plant prima een paar daagjes zonder kan. Toch is het belangrijk om voor de beste bewateringsmaterialen te kiezen. Voor het behoud van uw planten, moestuin of gazon is bewatering immers erg belangrijk. Dat kan een simpele gieter zijn voor een kleine tuin of balkon, een flexibele tuinslang voor de gemiddelde tuin of een elektrische watersproeier voor een groot gazon. Heeft u wel eens gedacht aan een druppelsysteem? Zo'n systeem geeft uw planten zelf gGardena bewateringssysteem | Tuincentrum Goessensedoseerd water wanneer dit nodig is. Om wateroverlast tegen te gaan is het ook goed om rekening te houden met de watervriendelijkheid van uw tuin. Schaf bijvoorbeeld een regenton aan en vang regenwater op. Deze is vaak gemakkelijk te bevestigen aan een regenpijp. Wat ook helpt voor de watervriendelijkheid van de tuin is om niet de gehele tuin te betegelen. Dan kan het regenwater namelijk zijn weg vinden in de grond en lopen de straten niet vol.

Ga wateroverlast tegen: 3 tipsHeggenscharen en snoeischaren

Om uw heggen, struiken, klimplanten, bomen en andere planten te onderhouden zijn heggenscharen, takkenscharen en snoeischaren hele handige handgereedschappen. In ons tuincentrum vindt u dit soort gereedschap zowel elektrisch als niet elektrisch. Vindt u het moeilijk te bepalen welk gereedschap u nodig heeft? Onze medewerkers helpen u graag met het vinden van het juiste tuingereedschap. Dit is erg afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Als u een erg grote tuin heeft en flinke bomen wil snoeien, heeft u ander gereedschap nodig dan wanneer u een plant in een kleine pot wil snoeien. Kom langs en stel uw vraag!

Zagen en kleding

Voor verschillende werkzaamheden in de tuin komt een zaag goed van pas. Bijvoorbeeld het bouwen van een tuinhuis of kappen van een boom. In ons assortiment vindt u verschillende soorten zagen voor in de tuin, waaronder kettingzagen, beugelzagen en snoeizagen. Wanneer u met zulk gereedschap aan de gang gaat, is het goed om te letten op de kleding die u draagt. Trek de juiste kleding en schoeisel aan om het voor uzelf comfortabel en gemakkelijk te houden. Ook hiervoor vindt u van alles in onsTalen Tools tuingereedschap | Tuincentrum Goessens tuincentrum: van werkhandschoenen tot aan waterdichte laarzen. 

Combinatie gereedschappen

In het assortiment van ons tuincentrum vindt u ook tuingereedschap in vorm van combinatiesystemen. Zo kunt u bijvoorbeeld een stuk gereedschap zowel als hark en bezem gebruiken. Doordat het gereedschap meer functies heeft, scheelt dit in ruimte voor de opslag en is het ook makkelijker het gereedschap te verplaatsen. 

Kom voor tuingereedschap naar tuincentrum Goessens

Voor een ruim assortiment aan tuingereedschap bent u bij tuincentrum Goessens helemaal op de juiste plek. Twijfel niet om contact op te nemen wanneer u vragen heeft. Bekijk onze openingsuren en kom langs. Onze medewerkers geven u graag advies over tuingereedschap!


Tot ziens bij tuincentrum Goessens!