• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Handgereedschap

Om een tuin goed te onderhouden is goed handgereedschap natuurlijk onontbeerlijk, maar het hoeft niet altijd duur te zijn. Met een spade, een hark en een schoffel komt u al een heel eind. Een plantenschepje is vooral in het voorjaar handig om perkplanten te poten. In ons tuincentrum vindt u niet alleen bovengenoemd basisgereedschap. Wij kunnen u ook voorzien van een kantensteker om de randjes langs het gazon mooi recht af te steken, een verticuteerhark om mos uit het gazon te harken, een gras- en bladhark en natuurlijk een goede snoeischaar die overigens ook te koop is voor linkshandigen. Voor het zwaardere werk komt de takkenschaar van pas. Kortom, keuze genoeg om de tuin tip top in orde te hebben en te houden. Komt u gezellig langs?
 

Route naar tuincentrum

 


Handgereedschap kopen: van set tot aan los gereedschap

Uiteraard is accu- en elektrisch tuingereedschap ideaal als u aan de slag wilt gaan met zware en professionele werkzaamheden in de tuin. Maar vanzelfsprekend kunt u beter handgereedschap gebruiken voor de kleine klusjes. Simpelweg gesteld omvat handgereedschap alle soorten gereedschappen die niet worden aangedreven voor een spanningsbron en worden dus ten allen tijden met uw hand bediend. Wij zijn er zeker van dat dit soort tuingereedschap nooit helemaal zal verdwijnen omdat dit type gereedschap enorm nuttig is voor kleine klusjes en eenvoudige verrichtingen in de tuin. Populair handgereedschap is bijvoorbeeld:

 • Snoeischaar
 • Spade
 • Bladblazer 
 • Bladruimer
 • Bijl

Wat zijn dan de voordelen van tuin handgereedschap?

Werken in de tuin wordt een heel stuk leuker en sneller met het juiste soort tuingereedschap. U kunt uw tuingereedschap ook in de tuin ophangen om sfeer aan te brengen. Wilt u af van het onkruid in uw tuin? Ook dan hebben wij genoeg aanbod zodat u onkruid kunt wieden. Handgereedschap, bewatering, elektrisch gereedschap en schoeisel is onmisbaar als u uw tuin goed wilt verzorgen en het gazon netjes wilt houden. Voor iedere tuinklus is wel een passend handgereedschap stuk te vinden: van hark tot aan heggenschaar. Enkele voordelen van professioneel handgereedschap zijn:

 • Voor de kleinere tuinklusjes is handgereedschap ideaal te gebruiken.
 • Handgereedschap is vaak makkelijk te bedienen en is betrouwbaarder dan elektrisch tuingereedschap.
 • Voor eenvoudige verrichtingen in de tuin kunt u gemakkelijk harkjes en scharen gebruiken. 

Handgereedschap. snoeischaar, bladhark gazon harken

Gesteeld tuingereedschap kopen in Erpe Mere

Gesteeld tuingereedschap valt uiteraard onder handgereedschap. U koopt bij ons tuincentrum in Erpe-Mere enkel het beste soort tuingereedschap om uw tuin te onderhouden. Gesteeld tuingereedschap is daarbij zeker niet vergeten, denk aan: harken, spades, schoffels en bezems. U kunt altijd langskomen in ons tuincentrum en aan ons personeel vragen welk type en soort tuingereedschap u het beste kunt gebruiken. Onze deskundige medewerkers helpen u graag met deskundig advies over het juiste tuingereedschap voor de klus.

Handgereedschap. snoeischaar, bladhark gazon harken

Het onderhouden van handgereedschap

Wanneer u het handtuingereedschap gebruikt om heerlijk te tuinieren, is het ook van belang om tuingereedschap goed te onderhouden zodat u zo lang mogelijk gebruik kunt maken van uw tuingereedschap. Wij geven u de volgende tips voor het onderhoud van handgereedschap:

 • Bent u klaar met het handgereedschap? Dan raden wij altijd aan om uw gereedschap schoon te maken na het tuinieren. Spoel bijvoorbeeld een snoeischaar af en droog deze af met een doek. Heeft u metaal tuingereedschap? Dan kunt u deze eventueel ook insmeren met olie. 
 • Wordt uw handgereedschap bot? Dan kunt u regelmatig uw tuingereedschap slijpen zodat deze optimaal blijft werken.
 • Met name bij snoeigereedschap is het belangrijk om deze af te spoelen om te voorkomen dat eventuele bacteriën worden overgedragen op andere planten. Het snoeigereedschap kunt u gemakkelijk schoonmaken met wat afwasmiddel.

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuingereedschap