• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Plagen in de tuin

Plagen in de tuin kunnen erg vervelend zijn als u veel tijd besteedt aan het tuinonderhoud en vervelende plagen dit tegen werken. Daarnaast kunnen uw planten en gewassen lijden onder de plagen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om plagen in de tuin te voorkomen en verminderen. Het begint bij het signaleren van de plaag, zodat u weet wat het precieze probleem is. Daarna kun u door middel van verschillende manieren van gewasbescherming zorgen dat vervelende plagen weer verdwijnen.  

Verschillende soorten plagen in de tuin

Het voorkomen en wegnemen van plagen in de tuin, begint met het signaleren van de plaag. Wanneer u weet wat het probleem precies is, kunt u deze gericht tegen gaan. Wij kunnen u helpen met onder andere de volgende plagen:

  • Mollenplaag
  • Wespenplaag
  • Mierenplaag
  • Honden en katten

Voor iedere plaag zijn er andere oplossingen te vinden om te zorgen dat deze plaag verdwijnt. Echter betekent dat niet meteen dat u aan de slag hoeft te gaan met chemische middelen, geheel afhankelijk van het probleem zijn er verschillende oplossingen te vinden.

Een mollenplaag bestrijden

Is uw gazon langzamerhand veranderd in een knollenveld? Het kan erg vervelend zijn wanneer mollen hun weg naar uw tuin hebben gevonden. Het gazon wordt volledig overhoop gehaald door de mollen, maar gelukkig kunt u hier iets aan doen. Er zijn diervriendelijke manieren om te voorkomen dat mollen hun weg blijven vinden door uw gazon. Dankzij deze manieren kunt u uw gazon eindelijk verlossen van de mollenplaag!

Vervelende insecten plagen in de tuin tegen gaan

Heeft u last van mieren of wespen in overvloed? Deze kunnen vervelend zijn, maar ook bijvoorbeeld gevaarlijk zijn als u kinderen heeft. Daarnaast is het vaak zaak om te voorkomen dat deze insecten hun weg ook binnenshuis gaan vinden. Op tijd maatregelen nemen is daarom dan ook aan te raden! Vraag onze medewerkers in het tuincentrum welke verschillende mogelijkheden er zijn om deze insectenplagen tegen te gaan. 

Plagen in de tuin bestrijden met tips van Tuincentrum Goessens

Heeft u last van honden en katten in de tuin?

Honden en katten zijn natuurlijk erg leuke huisdieren, maar wanneer deze niet van uzelf zijn en ze hun behoeftes in uw tuin doen, kan dat erg vervelend zijn. Er zijn eenvoudige en diervriendelijke manieren om dit tegen te gaan, zonder dat de dieren hier last van hebben. Dan bent u verlost van vervelende geuren in de tuin, zonder dat de oplossing nadelen heeft voor de honden en katten zelf.

Bezoek tuincentrum Goessens om plagen in de tuin tegen te gaan

Wij helpen u erg graag bij het tegen gaan van vervelende plagen in de tuin. U bent van harte welkom in ons tuincentrum, waar wij u indien nodig kunnen voorzien van advies. Vraag onze medewerkers gerust om advies voordat u bepaalde middelen gebruikt en raadpleeg tevens altijd de handleiding. U kunt van dinsdag tot en met zondag terecht in ons tuincentrum. Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan door te bellen naar 053/62.32.32, of door een mail te sturen naar [email protected]


Tot ziens bij tuincentrum Goessens!