• Groen expert
  • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Insecten en slakken

Door een goede verzorging en bemesting van uw planten kunt u veel ziekten en plagen voorkomen of beperken. Ondanks deze preventieve maatregelen kunnen soms toch bepaalde ziekten en plagen optreden. We denken dan aan rupsen die grote gaten in de bladeren vreten waardoor soms alleen de nerven van de bladeren overblijven. Bladluizen veroorzaken groeiremmingen en misvormingen terwijl witte vlieg de sappen uit de plant zuigen waardoor de plant aan kracht verliest. Dan zijn er nog de verschillende soorten kevers, de taxuskever is een bijzonder soort, want de kever zelf richt geen schade aan maar wel de larven, zij vreten de worteltjes weg.

Chemische als biologische bestrijdingsmiddelen

Al deze insecten zijn goed te bestrijden met zowel chemische als biologische bestrijdingsmiddelen. Deze middelen zijn er in:

  • Staafjes
  • Concentraten
  • Korrels
  • Spuitbussen

Wij adviseren u eerst met biologische bestrijdingsmiddelen de insecten te lijf te gaan. Wil dit niet lukken, dan kunt u uw toevlucht nemen tot andere bestrijdingsmiddelen. Voor slakken bestaan er allerlei huismiddeltjes zoals fijngestampte eierschalen rond de planten leggen en schaaltjes met bier neerzetten. De slakken komen op de gistlucht af. Ook zijn ze gek op bleekselderijstengels en boerenkoolbladeren. Als dit allemaal niet wil helpen dan moet u terugvallen op slakkenkorrels. 

insecten en slakken

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zijn er ook

U kunt zelf veel doen om de schade van insecten en slakken te beperken. Een van de belangrijkste elementen bij deze bestrijding, is het onderhoud aan uw tuin. Uiteraard is het natuurlijk ook zonde als uw tuinplanten in een korte periode helemaal kaalgevreten zijn! Om deze reden is het van belang om de juiste middelen in te zetten. Zoals we net hebben toegelicht zijn er chemische middelen, maar de meest milieuvriendelijke manier is om met natuurlijke bestrijdingsmiddelen aan de slag te gaan. U kunt het beste bij ons langskomen in Erpe-Mere over het gebruik hiervan.

Ontdek alle preventie en bestrijdingsproducten tegen insectenplanten

Een eerste stap naar verbetering van de plagen, is natuurlijk goede verzorging en een gezonde bodemkwaliteit. Grond- en meststoffen kunnen hierbij een goed hulpmiddel zijn. Bent u nieuwsgierig naar alle mogelijkheden om plagen in uw tuin te voorkomen? Ontdek dan het assortiment bij ons in het tuincentrum. 

Onkruidbestrijding

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming