• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Reigers

Prachtig zijn de reigers die gebiologeerd naar hun prooi staan te turen, maar uw goudvissen zijn dan ook niet veilig als ze niet onder een blad of steen kunnen schuilen. Een afdeknet is bijvoorbeeld een goede oplossing, maar beter is een afschrikset, deze set bestaat uit stokken die met nylon draad met elkaar zijn verbonden, de stokken worden langs de vijver geplaatst. Door de belletjes die aan het draad bevestigd zijn, wordt de reiger afgeschrikt. Het is misschien niet zo mooi maar wél effectief.

Of denk aan de spiegelende pyramide. Deze drijft op het wateroppervlak en door de schittering van de spiegelende vlakken gaat de reiger ook op de vlucht. De "kunst" reiger staat leuk bij de vijverrand maar heeft geen afschrikwaarde. Het is heel belangrijk om de juiste maatregelen te nemen en uw vijver tegen reigers te beschermen.

1. Vijvernet tegen reigers

Onze eerste tip is een erg makkelijke stap die u kunt nemen om reigers uit uw tuin te weren. Het spannen van een vijvernet is ideaal! Reigers kunnen er niet doorheen en ze blijven ook nog eens weg bij uw vijver.

2. Gebruik een namaakreiger

Een andere, veelgebruikte methode, is om een kunst reiger te gebruiken. Deze plaatst u aan de rand van uw vijver en hierdoor blijven de meeste mannetjesreigers weg bij de vijver. De mannelijke reigers willen namelijk niet een jachtgebied delen met anderen. Vrouwelijke reigers daarentegen blijven niet weg, omdat ze het mannetje niet als bedreiging zien.

3. Maak gebruik van oeverbeplanting

Een van de meest effectieve methodes om reigers weg te houden uit de tuin, is gebruik te maken van oeverbeplanting. Dit vormt een enorme hindernis voor de beesten. Vooral als u voor hoge oeverbeplanting kiest, werkt dit uitstekend! Daarnaast kunt u ook zelf beplanting kopen om bij de vijver te plaatsen. Op die manier zorgt u namelijk voor genoeg schuilplaatsen voor de vijvervissen.

4. Reiger afschrikken door glanzende voorwerpen

Het is een feit dat reigers spiegelende voorwerpen verafschuwen. Als u last heeft van reigers, moet u spiegelende en/of glanzende voorwerpen kopen om de reigers te laten schrikken. Het is zéér betaalbaar én uw fleurt uw tuin er ook nog eens mee op. 

Heeft u nog vragen voor onze werknemers om reigers uit uw tuin te houden? Kom dan gezellig bij ons langs in Erpe-Mere!


Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plagen in de tuin