• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Bomen, heesters en coniferen

Om diepte en structuur aan uw voortuin of achtertuin te geven is het een leuk idee om er er een aantal bomen, heesters of coniferen aan toe te voegen. Volgens velen horen bomen slechts in hele grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de gemiddelde tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair. Denk hierbij aan de bolacasia, treurwilg of krentenboompje. Leuk voor u, maar ook voor vogels en andere tuindieren. Ook heesters of struiken zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters, zoals de Forsythia en Ribes, die met name populair zijn vanwege hun getinte en getekende bladeren. Er zijn daarnaast heesters die 's winters groen blijven, zoals de laurier, rhododendron en buxus. Met deze struiken heeft u de hele winter een groene touch in de tuin. Conifeer is de verzamelnaam voor allerhande naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de larix verliest z'n naalden. De conifeer is een gemakkelijke 'boom' die goed te snoeien is, zelfs in bijzondere vormen. Wilt u ook uw tuin vergroenen? Kom langs bij tuincentrum Goessens om ons aanbod te bekijken.

Kom langs!

 

Bomen, heesters of coniferen kopen | Tuincentrum Goessens
Heesters en struiken kopen in Erpe Mere 

Heesters en struiken kunt u simpelweg zien als houtige planten die zich vertakken wanneer ze boven de grond uitkomen. Dit kan ook gebeuren als een heester of struik nog geen licht heeft gezien. De vertakking van de heester vindt dan namelijk onder de grond plaats. Er zijn enorm veel soorten en maten heesters verkrijgbaar in ons tuincentrum in Erpe Mere. Een populaire categorie is de bodembekkende heester, maar ook struiken die laag aan de grond staan en blijven zijn enorm gewild. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de cotoneaster en euonymus. Daarentegen bestaan er ook verschillende soorten heesters die flink de hoogte ingaan en een lengte van maar liefst drie meter kunnen bereiken.

De verschillende soorten heesters en struiken in tuincentrum Goessens

Er zijn bladhoudende en bladverliezende heestersoorten. Bladhoudende heesters kunnen zelfs in de koude wintermaanden hun blad vasthouden. Voorbeelden van bladhoudende heesters zijn:

1. Rhododendron

2. Pieris

3. Aucub

4. Laurier

 

 

Bladverliezende heesters laten hun bladeren in het najaar lopen om deze vervolgens twee seizoenen later weer te laten groeien. Daaronder vallen bijvoorbeeld deze soorten:

 • Hortensia
 • Magnolia
 • Spirea

Bomen, heesters of coniferen kopen | Tuincentrum GoessensEigen plantenkwekerij 

In ons tuincentrum in Erpe Mere bieden wij een ruim assortiment tuinplanten uit onze eigen kwekerij. Heel veel van onze groene en bloeiende kamer- en tuinplanten worden namelijk geproduceerd in onze eigen kwekerij. We kweken graag onze eigen planten met veel aandacht om ervoor te zorgen dat de tuinplanten in ons tuincentrum van de beste kwaliteit zijn én voor de beste prijs voor u beschikbaar zijn.

Hoe onderhoud ik heesters en bomen?

Het is erg belangrijk om tijdens het snoeien van een heester, boom of conifeer de plant goed in de gaten te houden. Denkt u eens aan de volgende functies:

 • Bloei
 • Bessen
 • Herfstkleur
 • Blad
 • Vorm

Bomen, heesters of coniferen kopen | Tuincentrum GoessensDeze verschillende onderdelen van de heester vertellen allemaal iets unieks over de functie over de plant. Is het nu het geval dat uw plant geen vruchten of bessen geeft? Dan is het niet heel verstandig om deze op dit moment te gaan snoeien. Ook de soort heester heeft een grote invloed qua onderhoud. Heeft u bijvoorbeeld een heester die in het voorjaar bloeit? Dan is het erg belangrijk om de lente bloemknoppen in de gaten te houden. Het snoeien van deze soort struiken kunt u na de bloei oppakken, waarbij u de takken tot de grond toe kan afsnoeien. Op die manier zorgt u ervoor dat de struik ieder jaar verjongt: dit voorkomt oude en/of dode takken. Een zomer- of najaarbloeier snoeien gaat anders. Deze struiken hebben vaak ook 's winters nog bloemen aan de plant, ware het niet dat het daarbij gaat om oude bloemen die uitgebloeid zijn. Deze heesters snoeit u in het voorjaar. Wanneer dit is gebeurd lopen de planten uit en zorgt u ervoor dat deze in de zomer weer net zo goed en mooi bloeien als daarvoor het geval was.

Bomen, heesters en coniferen kopen

Kom voor een ruim assortiment tuinplanten, voor een groot deel uit eigen kwekerij, naar tuincentrum Goessens, nabij Aalst en Zottegem. Ook voor vrijblijvend advies bent u welkom. Wij helpen u graag! Kom langs of bel ons op: 053/62.32.32. Bekijk onze openingstijden en adresgegevens. Graag tot ziens bij tuincentrum Goessens! Ook voor andere tuinplanten zoals vaste planten, rozen, olijfbomen, buxus en lavendel bent u bij ons aan het juiste adres. 


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten