• Groen expert
 • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Bomen, heesters en coniferen

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, treurwilgje of krenteboompje. Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus. Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken.

Heesters en struiken kopen in Erpe Mere 

Wat zijn heesters? Heesters en struiken kunt u simpelweg zien als houtige planten die zich vertakken wanneer ze boven de grond uitkomen. Dit kan ook gebeuren als een heester of struik nog geen enkel licht heeft gezien. De vertakking van de heester vindt dan namelijk onder de grond plaats. Er zijn enorm veel soorten en maten heesters verkrijgbaar in ons tuincentrum in Erpe Mere. Een populaire categorie is de bodembekker heester. Maar ook struiken die juist laag aan de grond staan én blijven zoals de cotoneaster en euonymus zijn nog steeds enorm gewild. Daarentegen bestaan er ook verschillende soorten heesters die flink de hoogte ingaan en een lengte van maar liefst drie meter kunnen bereiken.

De verschillende soorten heesters en struiken in tuincentrum Goessens

Er zijn bladhoudende en bladverliezende heester soorten. Bladhoudende heesters kunnen zelfs in de koude wintermaanden hun blad vasthouden. Voorbeelden van bladhoudende heesters zijn:

 1. De rhododendron
 2. De pieris
 3. De aucub
 4. De laurier

Bladverliezende heesters laten hun bladeren in het najaar lopen, om deze vervolgens twee seizoenen later weer te laten groeien. Daaronder vallen bijvoorbeeld deze soorten:

 • De hortensia
 • De magnolia
 • De spirea

Bomen kopen in Erpe Mere bij tuincentrum Goessens

Hoe onderhoud ik heesters en struiken?

Het is erg belangrijk om tijdens het snoeien van een heester, de plant goed in de gaten te houden. Denkt u eens aan de volgende functies:

 • Bloei
 • Bessen
 • Herfstkleur
 • Blad
 • Vorm

Deze verschillende onderdelen van de heester vertellen allemaal iets unieks over de functie over de heester. Is het nu het geval dat uw plant geen vruchten of bessen geeft? Dan is het niet heel verstandig om deze op dit moment te gaan snoeien. Ook de soort heester heeft een grote invloed qua onderhoud. Heeft u bijvoorbeeld een heester die in het voorjaar bloeit? Dan is het erg belangrijk om de lente bloemknoppen in de gaten te houden. Het snoeien van deze soort struiken kunt u na de bloei oppakken, waarbij u de takken tot de grond toe kan afsnoeien. Op die manier zorgt u ervoor dat de struik ieder jaar verjongt: dit voorkomt oude en/of dode takken. Een zomer- of najaarbloeier snoeien gaat anders. Deze struiken hebben vaak ook 's winters nog bloemen aan de plant, ware het niet dat het daarbij gaat om oude bloemen die uitgebloeid zijn. Deze heesters snoeit u in het voorjaar. Wanneer dit is gebeurd lopen de planten uit en zorgt u ervoor dat deze in de zomer weer net zo goed en mooi bloeien als daarvoor het geval was.

Kom voor een ruim assortiment tuinplanten, voor een groot deel uit eigen kwekerij, naar tuincentrum Goessens nabij Aalst en Zottegem. Ook voor vrijblijvend advies bent u welkom, wij helpen u graag kom langs of bel ons op: 053/62.32.32. Bekijk onze openingstijden en adresgegevens. Graag tot ziens bij tuincentrum Goessens! Ook voor andere tuinplanten zoals vaste planten, rozen, olijfbomen, buxus en lavendel bent u bij ons aan het juiste adres. 

Bekijk eenjarige planten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten