• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers zijn enorm populair en dat is ook niet vreemd! Ze kunnen uw tuin namelijk enorm opvrolijken, zeker na de koude en natte winterdagen. Máár om in het voorjaar te genieten van mooie lentebloemen, moet u in het najaar al aan de slag gaan! Zo bent u verzekerd van een bloeiende tuin in het voorjaar. Heeft u inspiratie nodig? Wij hebben voor u onze top 5 voorjaarsbloeiende bloembollen op een rijtje gezet! Er zit er gegarandeerd eentje bij die u kent. 

Bloembollen

 


Top 5 populairste voorjaarsbloeiers

 1. Hyacint - Als u op zoek bent naar de meest kleurrijke voorjaarsbloeiers dan zit u met Hyacinten helemaal goed! Ook erg leuk: ze ruiken ook nog eens heerlijk wat nóg meer zorgt voor een warm welkom. 
 2. Tulpen - Een van de meest verkochte soorten bloembollen is die van de Tulp. Tulpen zijn te koop in veel diverse soorten en maten. U kunt bij ons tuincentrum de soorten vinden die bloeien vanaf het prille voorjaar tot de vroege zomer. Voor elk wat wils! 
 3. Krokus - Heeft u niet zo'n groene vingers maar wilt u toch genieten van een mooie lente tuin? Dan raden wij u aan om voor Krokussen te kiezen. Dit zijn namelijk vrolijke en onderhoudsvriendelijke voorjaarsbloeiende bloemen die u simpelweg kunt planten en vergeten. In het voorjaar wordt u alsnog rijkelijk beloond met lieflijke en mooi gekleurde bloemen.
 4. Sneeuwklokje - Heeft u geen zin om helemaal tot de lente te wachten? Dan zijn Sneeuwklokjes de juiste keuze voor u: deze bloemen zijn namelijk één van de vroegst bloeiende voorjaarsbloeiers. Het kan zelfs voorkomen dat de bloemen al verschijnen als er sneeuw op de grond ligt: ze worden natuurlijk niet voor niets Sneeuwklokjes genoemd. De bloemen zijn net vlindertjes: hagelwit en zeer elegant.
 5. Narcis -  Wilt u een gele bloem? Dan kunt u eens overwegen om aan de slag te gaan met Narcissen! Met hun prachtige goudgele bloemen voegen de bloemen een vrolijke noot toe aan de tuin. 

voorjaarsbloemen in de lente

Wanneer voorjaarsbollen planten?

Zoals we net al hebben verteld: moet u voorjaarsbloembollen in de herfst rond september planten. Waarom? Voorjaarsbloemen hebben namelijk een koudere periode nodig om vervolgens in de lente tot bloei te komen. De enige regel waar u rekening mee moet houden is dat de voorjaarsbollen vóór de eerste vorst geplant moeten worden. Wij raden u dan ook altijd aan om na het kopen van de bloembollen, de bollen direct te gaan planten. Moet u de voorjaarsbollen nog even opslaan? Zorg er dan voor dat de bollen droog en koel (tussen de 10 en 15 graden Celsius) bewaard worden. Houd bij het planten van de bollen altijd rekening met:

 • Bloeiperiode
 • Bloeihoogte
 • Kleuren

Op die manier kunt u van februari tot en met juni genieten van een bloeiende tuin. 

Wanneer bollen planten?

Een lente vol uitbundige kleuren

Voorjaarsbloeiende bolgewassen zijn met hun felgekleurde kleuren enorm populair voor veel tuinliefhebbers. Om die reden is het geen moeilijke keuze om bloembollen te kiezen voor de lente border. Combineer verschillende hoogtes en bloemvormen bloembollen: ze laten zich ook erg makkelijk combineren met de bestaande beplanting in uw tuin.

Hoe diep plant u voorjaarsbollen?

Dit is een vraag die wij veel te horen krijgen in het tuincentrum: twijfelt u hoe diep u de bloembol moet planten? Dan moet u altijd kijken naar de grootte van de bloembol. Eigenlijk kan er niets fout gaan want zelfs ondersteboven komen bollen nog boven de grond. Hierbij nog enkele tips:

 • Grote bollen, 5 cm en groter, worden vaak 15 cm diep geplant.
 • Kleinere bollen, vaak van zo’n 2,5 cm, plant u 7 tot 10 cm diep.
 • Zet grote bollen zo’n 7 tot 20 cm uit elkaar en kleine bollen 3 tot 7 cm.

voorjaarsbollen planten in de herfst

Allerlei soorten voorjaarsbloemen

Of u nu op zoek bent naar een schaduwplanten voor in de border, een plant met witte bloemen, rode planten of bermplanten: u gaat het allemaal vinden bij Tuincentrum Goessens in Erpe Mere! Ook voor vaste planten, eenjarigen, klimplanten en olijfbomen kunt u bij ons gezellige tuincentrum terecht. 


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten