• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Eénjarige zomerbloeiers en kuipplanten

Zomerbloeiende eenjarige planten en kuipplanten kopen

Eénjarigen planten worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. 

Eénjarige tuinplanten

Wist u dat eenjarige tuinplanten ook wel perkplanten of zelfs zomerbloeiers worden genoemd? Deze mooie planten zorgen voor een vrolijke binnenkomst van uw gasten bij u thuis én bloeien bovendien een hele zomer lang. Een eenjarige plant staat heel erg mooi op uw balkon aan een balkonbak of in de tuin! Aan u de keuze. Eenjarige planten kunt u beschouwen als planten die een zomerlang bloeien, maar daarna afsterven. Wilt u uw eenjarige tuinplantjes in een bloempot of bloembak zetten? Dat kan natuurlijk, maar let er dan wel op dat al uw tuinplanten voldoende plantenvoeding krijgen. Bij ons tuincentrum in Erpe, Mere vindt u een enorm aanbod van eenjarige tuinplanten. Onze werknemers in het tuincentrum kunnen u adviseren en helpen bij de volgende vraagstukken:

 • Eenjarige bloemen zaaien
 • Eenjarige snijbloemen
 • Wanneer eenjarige planten kopen?

Soorten éénjarige planten te koop

Met een mooie eenjarige plant zoals de Viool, kunt u maandenlang genieten van bloeiende bloemen in uw tuin. Het zijn de eenjarige zomerbloeiers zoals de plant: Lobelia die vaak eindeloos lijken te bloeien. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, maten en kleuren. En ook erg handig om te weten.. ze hebben heel weinig verzorging nodig! Natuurlijk heeft iedereen een eigen stijl in gedachten en daarom beiden wij ook veel verschillende soorten eenjarige planten aan. Zo moet er altijd een mooie tuinplant voor u tussen zitten. Enkele voorbeelden die te koop zijn in ons tuincentrum:

 • Fuchsia
 • Afrikaantjes
 • Leeuwenbek
 • Petunia
 • Violen
 • Goudsbloem

erpe mere, Den Dotter, Ede, Egem, Dorent, Haaltert

Kuipplanten kopen

Een kuipplant is een plant die oorspronkelijk uit de zuidelijke landen rondom de Middellandse Zee komt. Denk bijvoorbeeld aan de oleander, abutilon of lantana. U kunt het beste een kuipplant een warme plaats op uw terras of tuin geven, maar let er wel op dat de kuipplanten in het najaar naar binnen moeten. Een koele, onverwarmde ruimte is al dan al vaak voldoende. Geef uw kuipplantjes relatief weinig water totdat ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. 

Verzorging kuipplant

Kuipplanten moeten op de juiste manier verzorgd worden anders overleven ze de strenge winters niet. Als eerste moet u de kuipplanten goed beschermen tegen kou en vorst en meestal zetten mensen de planten dan ook niet in de volle grond, maar in potten. Zo kunt u ze erg gemakkelijk naar binnen plaatsen in de winter. Zomers kunnen de kuipplantjes uw terras of balkon dan verfrissen en gezellig maken. Verder moeten kuipplanten zoals olijfbomen en citrusbomen af en toe worden gesnoeid en bij bloeiende planten kunt u de uitgebloeide bloemen verwijderen. 

Kuipplant of perkplant voor in de schaduw

Sommige perkplanten of eenjarige planten kunnen -wellicht verrassend genoeg- prima in de schaduw staan. Een aantal van deze schaduwliefhebbende perkplanten zjin bijvoorbeeld de Camelia, de Monnikskap en de Boerenhortensia. Als u op zoek bent naar perkplanten voor in de schaduw, dan helpen wij u natuurlijk graag. Vraag ons team gerust om advies om de juiste planten te vinden. 

Eénjarige planten kopen in de buurt van Vlaanderen

Dus bent u op zoek naar de mooiste eenjarige planten in verschillende kleuren zoals paars, roze en blauwe bloemen? Kom dan gezellig langs ons tuincentrum nabij Erpe Mere, Den Dotter, Ede, Egem, Dorent, Haaltert! Ook voor andere tuinplanten zoals: bloembollen, heesters en coniferen, rozen & klimplanten, vaste planten, olijfbomen, buxus en lavendel bent u bij ons aan het juiste adres.


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!