• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Tuincentrum vol cadeaus

Tuincentrum vol cadeaus

In ons tuincentrum in Erpe-Mere kun je je nu al helemaal in kerstsfeer onderdompelen - zie ons eerdere bericht over de kersttrends van dit jaar op deze site - maar we vieren natuurlijk eerst Sinterklaas. We helpen je graag op weg met cadeautips voor familieleden en vrienden met groene vingers en voor jonge tuiniers in de dop. Keuze te over, van de nieuwste vogelvoerhouders tot wintergroene potplanten, van sfeervolle buitenverlichting tot het beste tuingereedschap. Voor elk wat wils en voor elk budget. 

7 GROENE CADEAUTIPS VOOR SINT (EN KERST)

1 Sfeervol en geurend vuur

Zowel binnen als buiten zorgen kaarsen voor veel sfeer. Denk voor binnen aan geurkaarsen met glitters of in mooie kleuren. Ook geurstokjes zorgen voor een prettige, ontspannen sfeer in huis. Er zijn grappige houders voor waxinelichtjes, bijvoorbeeld in de vorm van een huisje, en mooie waterschalen waarin je drijfkaarsjes kunt doen. Voor een extra feestelijk effect kun je nog wat glittersterretjes op het water in de schaal strooien. Veel van deze producten vind je nu op onze kerstafdeling. Je kunt daar vast ook een mooi accessoire, een vrolijke piek of bijzondere XL-kerstbal vinden die je met Sint cadeau kunt doen. Buiten vrolijk je de boel op met (Zweedse) fakkels, een vuurkorf of een windbestendige lantaarn met een robuuste tuinkaars erin.

2 Feestverlichting

Kijk op de kerstafdeling naar de snoeren en slingers met led-lampjes voor binnen en buiten. Die zijn er in alle soorten en maten, met en zonder timer, elektrisch of op batterijen, van extravagant knipperend en verspringend in kleur tot romantisch, bijvoorbeeld met lampionvormige lichtjes.

3 Het ideale tuingereedschap

Elke fervente tuinier grijpt in de garage of schuur wel eens mis. De snoeischaar is verbogen, de ladder wankelt… Doe een fonkelnieuwe, messcherpe snoeischaar cadeau. Er zijn zelfs speciale snoeischaren, heggenscharen en takkenscharen voor linkshandigen. Of kijk in ons tuincentrum in Erpe-Mere naar een handige uitklapbare tuinladder, een opvouwbare tuinafvaltas met hengsels, een knielkussentje met een vrolijke kleur of patroon, onverslijtbare tuinhandschoenen, een gereedschapsriem of gewoon een slim opbergsysteem voor tuingereedschap. Of een bollensteker met een zakje voorjaarsbollen erbij. Die kunnen nu nog geplant worden, zolang de grond niet bevroren is!

4 Een fleurige tuinpot

Iedereen die de komende donkere dagen meer groen en kleur in de tuin, op het terras of het balkon wil zal blij zijn met een mooie pot of bak met wintergroene planten, zoals klimop, miniconifeer, hulst, Leucothoe of het zilverstruikje. Deze kun je combineren met bloeiende kerstroos, winterviolen, skimmia of besstruikjes, zoals  bergthee en parelbes. Kijk ook eens bij de design buitenpotten met geïntegreerde verlichting.

5 Een hippe kamerplant

Tegenwoordig tovert iedereen zijn interieur om tot een heuse jungle, als groene, ontspannen tegenhanger van de harde, gure en donkere buitenwereld, zeker in deze angstige coronatijd. Of je nu gaat voor een hip pannenkoekplantje (Pilea peperomioides) of de stippenbegonia, een kokedama (hangende mosbal met een plantje erin), cactus of vetplant, exotische Bromelia of bananenplant, een air plant zoals de Tillandsia of een trendy plantenterrarium: altijd een schot in de roos! En een rode, witte of zalmkleurige kerstster (Poinsettia) is ook een feestelijke verrassing op pakjesavond.

6 Voor een dierenliefhebber

Tuiniers zijn bijna altijd dierenliefhebbers, of het nu om vissen, honden, katten of vogels gaat. In ons tuincentrum vind je tal van leuke speeltjes, soorten voer en verblijfplaatsen, van een mooie honden- of kattenmand tot nestkasten voor vogels en zelfs vleermuizen, maar ook egelhuisjes en insectenhotels. En natuurlijk heel veel vetbollen, soorten pindakaas, pindaslingers en zelfs decoratieve figuren opgebouwd uit verschillende soorten voer om tuinvogels de winter door te helpen (en daar zelf veel plezier aan te beleven!).

7 Voor tuiniers in de dop

Voor kinderen is er speciaal kindertuingereedschap, maar ook een vrolijke gieter of plantenspuit is een leuk idee voor Sint (of kerst). Denk ook aan kweeksetjes of kweekkasjes waarmee ze in de vensterbank nu al lekkere en gezonde kiemgroenten kunnen zaaien en over een tijdje eenjarige zomerbloemen kunnen voorzaaien. En kleine natuurliefhebbers zijn vast heel blij met een speciaal potje met vergrootglas waarmee ze insecten van dichtbij kunnen bestuderen, of met hun eigen insectenhotel of vogelhuisje.

Kun je niet kiezen? Geef dan een cadeaubon van ons tuincentrum, dan kan de gelukkige ontvanger van de surprise of het cadeau van Sint zelf iets uitzoeken. Het hele team van ons tuincentrum in Erpe-Mere wenst iedereen een heel fijne sinterklaasavond!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: