• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

3x nazomerbloeiers voor de tuin

3x nazomerbloeiers voor de tuin

Bent u al afscheid aan het nemen van de zomer? Totaal niet nodig - en al helemaal niet als het op de tuin aankomt! Er zijn immers tal van planten die hun hoogtepunt nog moeten bereiken. Door een aantal van deze laatbloeiende planten in de border of bloempot te laten stralen, haalt u het beste uit de gehele zomer, óók de nazomer dagen. Ook zorgen deze planten voor een kleurrijke overgang naar het najaar. Maak kennis met onze top 3 laatbloeiers voor een stralende nazomer!

Verleng de zomer met nazomer bloeiers

Vaak kunnen tuinen er in de late zomermaanden een beetje leeg uitzien. Wanneer de kleurexplosie van de late lente en vroege zomer zijn hoogtepunt heeft gehad, is de tuin vaak uitgebloeid en oogt deze leeg. U verheugt zich misschien al op het moment waarop u uw groene vingers weer flink aan het werk kunt zetten met allerlei voorjaarsbloeiende bloembollen en najaarsplanten. De zomer is echter nog lang niet voorbij, want de nazomer kan net zo bloeiend en stralend zijn! U hoeft dus ook zeker geen pauze van het tuinieren te nemen. Plant zomerbloeiers die tot aan (of zelfs tot diep in de) herfst een kleurrijke bloemenpracht beloven. We gaan in deze blog in op de volgende nazomerbloeiers:

  • Zonnehoed (Echinacea)
  • Zilverkaars (Actaea)
  • Zonnekruid (Helenium)

1. De zonnehoed (Echinacea)

De zonnehoed is een winterharde vaste plant met paars-roze, bloemen die van juli tot aan oktober een opvallende verschijning zijn. De plant, ook wel bekend als Echinacea, staat graag in de zon, in een goed waterdoorlatende grond. De zonnehoed is niet alleen aantrekkelijk voor ons, maar ook vlinders en andere insecten zijn gek op deze plant. Wist u dat u de blaadjes kunt eten? 

2. De zilverkaars (Actaea)

Ook met de zilverkaars (Actaea) voegt u een bijzondere bloem toe aan uw tuin. De vaste plant is met zijn witte pluim een graag geziene gast in de nazomer- en herfsttuin. In de bloeiperiode (september en oktober) verrast hij u met een beeldschone bloem met sterke geur. Die geur is dan weer aantrekkelijk voor allerlei bijen en vlinders. Zet de wintergroene bloeier op een plek in de halfschaduw voor de beste groei en bloei. Regelmatig water geven is van belang van de zilverkaars te kunnen genieten.

Tip! De Actaea kan wel 2 meter hoog worden. Het is dus slim om de plant een plekje aan de achterkant van de border te geven, zodat andere najaarsbloeiers zich niet te hoeven verstoppen.

3. De Zonnekruid (Helenium)

De Helenium brengt levendige kleuren in de nazomer tuin. Zonnekruid produceert immers jaar na jaar massa's bloemen in rijke oranje, rode en gele tinten. Van augustus tot oktober kunt u van deze zonaanbidder genieten. Ook Helenium trekt vlinders en andere bestuivende insecten aan, die in de nazomer hun weg naar uw tuin weten te vinden. Vogels kunnen op hun beurt weer genieten van de zaadknoppen in de winter. Dit is een ideale plant om de biodiversiteit te bevorderen!

Nazomer planten kopen bij Tuincentrum Goessens

Wilt u een tuin die ook in de tweede helft van de zomer uit zijn voegen barst van de kleuren? Ga dan snel aan de slag met bovenstaande of allerlei andere laatbloeiers. De medewerkers van tuincentrum Goessens kunnen u vertellen welke andere planten binnenkort hun bloeiende hoogtepunt bereiken en uw tuin in een nazomer paradijs kunnen veranderen. Leuk voor u, maar ook voor onze fladderende tuinvrienden. Voor vragen of advies bent u 6 dagen per week welkom bij ons tuincentrum in Erpe-Mere. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: