• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

5 kamerplanten met bijzondere bladeren

Het binnenseizoen is gestart en dus zijn we massaal ons huis weer wat gezelliger aan het maken. Een aantal knappe kamerplanten mogen absoluut bovenaan uw boodschappenlijstje. Waarom? Planten zijn misschien wel dé sfeermakers van uw interieur en hebben de kracht elke hoek naar een aantrekkelijker niveau te tillen. Met zo’n groene facelift is het nóg fijner thuiskomen, zeker wanneer u echt iets bijzonders hebt staan. Wij zijn fan van kamerplanten met een bijzondere bladtekening, gewoonweg omdat u er niet op uitgekeken raakt. Wij willen u ook enthousiasmeren en dus vertellen we u graag meer over onze 5 favoriete kamerplanten met bijzondere bladeren.

1. Maranta leuconora (gebedsplant)

De gebedsplant heeft niet alleen een prachtige naam, maar ook adembenemende bladeren. Hij dankt zijn naam aan de manier waarop de bladeren 's avonds dichtvouwen, lijkend op handen gevouwen in gebed. De plant doet qua uiterlijk misschien wel denken aan een Calathea. Niet gek, want de Maranta is nauw verwant aan deze groene duizendpoot. De gebedsplant heeft een tropisch uiterlijk en bladeren die haast op een schilderij lijken. De diepgroene, fluweelachtige bladeren hebben gele vlekken langs de hoofdnerf en rode aderen die naar de randen lopen. Het is een langzame groeier die relatief klein blijft.

Maranta leuconora | Tuincentrum Goessens
 

2. Begonia maculata (stippenplant)

Ook de decoratieve bladeren van Begonia maculata mogen gezien worden. Bij een Begonia denkt u misschien direct aan de vensterbank van uw oma, maar wij zijn er maar wat dol op! De maculta variëteit heeft haast engelenvleugelvormige bladeren met een patroon van stippen aan de bovenkant. Een diep paarsrode kleur siert de onderkant. De exotische stippenplant is naast een hele mooie, ook een zeer sterke kamerplant. Zorg er wel voor dat u de polkadot niet in de buurt van een verwarming zet. Vanwege zijn tropische roots is de stippenplant geen fan van droogte. Geef ‘m met regelmaat een sproeibeurtje!

Begonia maculata | Tuincentrum Goessens

3. Alocasia amazonica (skeletplant)

Deze Alocasia is een opvallende kamerplant die wordt gekenmerkt door grote, glanzende diepgroene bladeren in de vorm van een hart of pijlpunt. De blaadjes worden geaccentueerd door diepwitte of lichtgroene nerven, die ergens doen denken aan een skelet. Zijn oorsprong ligt in Zuidoost-Azië, waar deze plant tot wel 4 meter hoog kan worden. Geen zorgen, die hoogte zal hij niet in uw woonkamer bereiken. Wel heeft de skeletplant een hoge luchtvochtigheid nodig om goed te kunnen groeien. Houd de potgrond dus altijd lekker vochtig.

Alocasia amazonica | Tuincentrum Goessens

4. Calathea orbifolia

De oversized bladeren van de Calathea orbifolia zijn ook ware eyecatchers. Het is één van de grootste Calathea’s en dus maakt u met deze kamerplant absoluut een statement. Het blad is gestreept met zilverkleurige lijnen. Misschien qua tekening niet zo spectaculair als de eerdergenoemde planten, maar de golvende randen van het blad maken dat meer dan goed. Van direct zonlicht houdt de plant niet. Een beetje schaduw mag dus zeker. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar dat de grond niet te nat wordt. De potgrond moet altijd licht vochtig zijn. Niet de makkelijkste Calathea, maar misschien wel de mooiste!

Calathea orbifolia | Tuincentrum Goessens

5. Aglaonema

Ook de Aglaonema is een bijzondere bladplant. Hij is er in meerdere varianten. Sommige zijn meer roze en andere soorten hebben vooral veel groene en witte tinten. Qua standplaats kunt u het volgende onthouden: hoe groener het blad, hoe meer schaduw de Aglaonema kan verdragen. Het is geen moeilijke plant. Een beetje droogte kan deze statementplant zeker aan, zeker in de winter. Nog een cadeau: de plant heeft extra luchtzuiverende eigenschappen. Schadelijke stoffen worden door de wortels omgezet in schone lucht. Win win!

Aglaonema | Tuincentrum Goessens

Bijzondere bladplanten koopt u bij tuincentrum Goessens

Maak van uw interieur écht iets bijzonders door een aantal van deze bladplanten beauty’s in huis te halen! Naast deze 5 hebben we tal van andere unieke kamerplanten. Onze groenexperts vertellen u er graag meer over. Ook voor een bijpassende bloempot bent u bij ons aan het juiste adres. Bij onze oppotbalie maken we er samen een prachtig geheel van. Tot snel bij tuincentrum Goessens in Erpe-Mere!

Openingstijden & contact

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten: