• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Optimale verzorging voor rozen in de tuin

Optimale verzorging voor rozen in de tuin

Het is juni, de maand van de rozen in de tuin! Een tijd waarin deze prachtige bloemen in volle glorie bloeien en uw tuin omtoveren tot een romantisch paradijs. Maar wees gewaarschuwd, rozen zijn als de diva's onder de planten - ze hebben wat extra aandacht en liefde nodig. Wij helpen u graag op weg met tips om uw rozen deze zomer optimaal te verzorgen!

Welke soort rozen in de tuin?

Bij het kiezen van rozen voor de tuin is het belangrijk om te bedenken welke soort het beste bij u en uw tuin past. Heeft u veel zon of juist meer schaduw? Sommige rozen zijn zonaanbidders, terwijl anderen het prima doen in de schaduw. Denk ook aan de grootte van uw tuin. Wilt u een prachtige klimroos die je pergola omtovert tot een sprookjesachtige tunnel? Of misschien geeft u de voorkeur aan compacte rozenstruiken die uw borders vullen met kleur. Er is een roos voor elke tuin, dus kies verstandig!

De juiste voedingsbodem voor rozen

Rozen hebben een voedzame bodem nodig om te kunnen floreren. Maak uw rozen blij met een heerlijke maaltijd van organische meststoffen. Voordat u uw rozen verwent, graaft u een ruim plantgat en mengt u de aarde met compost. Dit zal ervoor zorgen dat je rozen zich thuis voelen en je belonen met weelderige bloemen.

Rozen snoeien

Net als wij mensen hebben rozen af en toe een knipbeurt nodig. Snoei de rozen in de late winter of vroege lente, voordat ze weer gaan groeien. Verwijder dode, zieke en kruisende takken om luchtcirculatie te bevorderen en plagen te voorkomen. Wees niet bang om de snoeischaar te hanteren, de rozen zullen u dankbaar zijn!

Pas op voor ongewenste gasten

Rozen hebben een liefdevolle verzorger nodig om hen te beschermen tegen vervelende plagen. Luizen kunnen bijvoorbeeld een ware nachtmerrie zijn voor je rozen. Maar wees gerust, er zijn oplossingen! Plant bijvoorbeeld afrikaantjes rond de rozen, want luizen houden niet van hun sterke geur. Of maak uw eigen insectenwerende spray met knoflook en water. Spuit het op de rozen en zie hoe die kleine luizen afdruipen als regendruppels op een hete dag!

Een beetje liefde en aandacht

Rozen zijn net als tieners - ze hebben af en toe wat liefde en aandacht nodig. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe knoppen te stimuleren. Geef de rozen voldoende water, vooral tijdens droge periodes. En vergeet niet om af en toe tegen ze te praten - wie weet groeien ze sneller van een goed gesprek!

Meer tips voor uw rozen? Kom bij ons langs!

Rozen zijn als de geurige diva's van de tuinwereld. Maar met de juiste zorg en aandacht kunnen ze u belonen met prachtige bloemen en een betoverende sfeer. Kom naar Tuincentrum Goessens en laat ons u helpen bij het kiezen van de perfecte rozen en alle benodigdheden die u nodig heeft om ze te verzorgen. Samen maken we van uw tuin een romantisch paradijs waar je jarenlang van kunt genieten.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: