• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Minder tegels in de tuin? De voordelen van meer groen

Stel je eens voor: een tuin die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een tuin is vol met leven en biodiversiteit. Een tuin waarin het gezoem van bijen en het gefluit van vogels je elke ochtend begroeten. Een tuin waarin je kunt ontspannen, inspiratie opdoen en zelf kunt genieten van jouw eigen stukje natuur. Klinkt dat niet als een droom die uitkomt? In onze nieuwste blog duiken we in het spannende avontuur van minder tegels in de tuin en het planten van meer groen. Ontdek samen met ons de voordelen van meer groen in de tuin en laat je inspireren om je eigen groene paradijs te creëren, en dat in je eigen achtertuin!

Wat zijn de voordelen van meer groen in de tuin?

Stel je voor: je opent 's ochtends de deur naar je tuin en wordt begroet door een overvloed aan kleuren, geuren en leven. Dat is precies wat er gebeurt wanneer je meer tuinplanten toevoegt aan je buitenruimte. Ten eerste zorgen meer tuinplanten voor een prachtige, levendige uitstraling die elk hoekje van je tuin, balkon of terras gelijk meer sfeer geeft. Maar de voordelen gaan veel verder dan alleen visuele aantrekkingskracht. Planten dragen bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit door kooldioxide op te nemen en zuurstof vrij te geven, waardoor je elke keer dat je diep ademhaalt, schone, frisse lucht inademt. Bovendien helpen tuinplanten bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning, waardoor je tuin een heerlijke toevluchtsoord wordt na een drukke dag. Maar het wordt nog beter: meer tuinplanten trekken een overvloed aan biodiversiteit aan, van kleurrijke vlinders tot vrolijke vogels, die je tuin tot leven brengen met hun aanwezigheid en gezang. Dus waar wacht je nog op? Laat je tuin tot bloei komen en omarm de vreugde en overvloed die meer tuinplanten met zich meebrengen! Bij ons tuincentrum in Erpe-Mere vind je het hele jaar door tuinplanten die op dat moment perfect in jouw tuin passen!

Minder tegels in de tuin - De voordelen van meer groen

Tips voor het verwijderen van tegels uit de tuin

Het verwijderen van tegels uit je tuin kan een spannend klusje zijn, maar... met onze tips is het zo gepiept! Hoe pak je dit project het beste aan? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen!

 • Allereerst is een goede voorbereiding essentieel. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt, zoals een schop, een hark, een kruiwagen en beschermende kleding.
   
 • Begin vervolgens met het markeren van het gebied waar je de tegels wilt weghalen. Gebruik bijvoorbeeld touw om de contouren te markeren en maak je klaar om te gaan graven!
   
 • Het verwijderen van tegels vereist vaak wat fysieke inspanning. Gebruik een goede schop om de tegels los te wrikken en eventueel een hark om het puin te verwijderen.
   
 • Als je eenmaal al die tegels hebt verwijderd, is het tijd om de grond klaar te maken voor je nieuwe groene oase. Gebruik een spade om de grond los te maken en te beluchten, en voeg indien nodig compost of tuinaarde toe om de bodem te verbeteren. Overweeg eventueel om een paar bodembedekkers of bloeiende planten te planten om het gebied meteen wat kleur te geven.
   
 • En last but not least, wees geduldig en geniet van het proces! Het verwijderen van tegels vergt wat tijd en moeite, maar de beloningen zijn het zeker waard. Dus laat je creativiteit de vrije loop en maak van je tuin een groen paradijs waar je trots op kunt zijn!

Minder tegels in de tuin - De voordelen van meer groen

Tuinplanten voor de plek waar ooit tegels lagen!

Heb je een aantal tegels verwijderd uit je tuin? Of heb je op een andere manier een plek gecreëerd en ben je op zoek naar de perfecte planten om deze ruimte weer op te vullen? Hier zijn enkele geweldige opties:

 • Vaste planten: Deze harde werkers zijn perfect voor de plekken waar tegels ooit lagen. Ze komen jaar na jaar terug en vereisen minimale zorg. Denk aan Lavendel, Salie en Sedum. Wat zo leuk is aan deze planten is dat ze niet alleen kleur toevoegen aan de tuin, maar ze trekken ook vlinders en bijen aan.

 • Bodembedekkers: Deze planten zijn de perfecte oplossing voor het bedekken van kale grond en het onderdrukken van onkruid. Kattenkruid, Maagdenpalm en Vrouwenmantel zijn slechts enkele voorbeelden van bodembedekkers die je tuin kunnen veranderen in een weelderig groen landschap.

 • Siergrassen: Op zoek naar wat beweging en textuur in je tuin? Siergrassen zijn de ideale keuze. Kies voor soorten zoals Lampenpoetsersgras of Prachtriet!

 • Bloeiende struiken: Wil je wat hoogte toevoegen aan je tuin? Bloeiende struiken zijn de perfecte oplossing. Kies voor soorten zoals Vlinderstruiken of Hortensia's voor een explosie van kleur en geur in je tuin.

 • Kruiden- en groentetuin: Waarom zou je die ruimte niet gebruiken om je eigen kruiden en groenten te kweken? Planten zoals Basilicum, Rozemarijn, Tomaten en Paprika's doen het goed in de volle zon en voegen niet alleen smaak toe aan je gerechten, maar ook sfeer aan je tuin.

Minder tegels in de tuin - De voordelen van meer groen

Dus waar wacht je nog op? Pak je schop en ga aan de slag! Met deze fantastische tuinplanten kun je plek waar jij tegels hebt weggehaald, omtoveren met meer groei en bloei. Laat de natuur haar gang gaan en geniet van de prachtige resultaten in jouw eigen tuin! Bezoek ons tuincentrum in Erpe-Mere voor de mooiste tuinplanten. Heb je advies nodig? Onze medewerkers staan altijd voor je klaar! Zien we je snel?

Kijk ook eens naar de volgende berichten: