• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

4 kamerbomen die de kestboom kunnen vervangen

4 kamerbomen die de kestboom kunnen vervangen

De feestmaand is voorbij en het nieuwe jaar is alweer onderweg. Nu de kerstboom weg is blijft  er in de kamer een leegte achter.
Hier zijn 4 vervangers voor de kerstboom die perfect deze leegte voor u kunnen vullen.

Pachira

De van origine Zuid Amerikaanse kamerboom is door de gevlochten stam en het horizontaal groeiend blad een mooie opvulling in de kamer. De Pachira aquatica heeft meestal twee of drie verweven stammen en diepgroene bladeren die lijken op een hand. Door de combinatie van de gevlochten stammen en de grote bladeren ziet deze plant er niet massief uit en laat deze ook ligt door. In Azië heeft deze kamerboom de bijnaam geldboom en is een graag gegeven housewarmings cadeau.

Polyscias

Deze kamerboom heeft de uitstraling van een echte boom. Door dat deze kamerboom vrijwel recht omhoog groeit blijft deze zeer compact. Hierdoor past de Polyscias ook in kleinere ruimten. Het blad hangt af van de variëteit van de boom. Deze kan groen, geel of wit zijn.
De herkomst van de Polyscias komt uit de Stille Oceaan waar deze boom nog steeds in het wild te vinden is.

Dracaena

Deze in het wild groeiende Afrikaanse plant is een volle kamerplant/boom met een of meerdere stammen. De bladeren hebben een groen hart met een gele of soms goude rand. De Dracaena is met verschillende soorten bladeren verkrijgbaar. Van klein en dun tot groot en breed. Hierdoor past de Dracaena in vrijwel elk interieur. Deze plant is al sinds eind 1800 een populaire kamerboom.

Beaucarnea

Ook al lijkt de Beaucarnea door zijn stam op een echte kamerboom, het is een plant! Deze kamerplant met de bijnaam de olifantspoot is makkelijk te verzorgen. Verder geeft het niet wanneer je vergeet de Beaucarnea een keertje water te geven. De knol slaat het water op en kan dus een keertje zonder.
De Beaucarnea kan bloeien alleen gebeurt dat niet veel. Wanneer dit toch gebeurt zijn dit onopvallende bloempjes. Deze plant komt in het wild voor in het zuiden van Amerika en in Zuid Amerika.

Er is meer dan genoeg keus om de leegte van kerstboom op te vullen met een boom/plant waarmee je het nieuwe jaar goed kan beginnen! Zorg dat je een boom/plant kiest die bij je past met onderhoud en uitstraling. 

Vragen over kamerbomen? Kom langs in ons tuincentrum en laat u adviseren door onze medwerkers. Bekijk ook gelijk ons assortiment!