• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Bewatering in april

Bewatering in april

De bewatering in uw tuin wordt naarmate het voorjaar nadert weer steeds belangrijk. De temperatuur stijgt en de zon gaat steeds meer schijnen, wat ervoor zorgt dat de voorjaarsbloemen steeds meer hun weg omhoog zullen gaan vinden. Deze planten zullen steeds meer water nodig gaan hebben naarmate het warmer wordt. Tuincentrum Goessens geeft u graag tips over de bewatering in april

Planten water geven in april

In april is de kans op vorst lager dan in de winter en de afgelopen jaren stijgen de temperaturen steeds eerder in het jaar. Om te voorkomen dat uw vaste of eenjarige planten zonder water komen te zitten, kunt u in april al beginnen met de bewatering. In de winter hebben de meeste planten geen extra water nodig, maar u zult merken dat in april sommige planten zullen gaan hangen of zelfs wat bladeren gaan verliezen. Dit zijn beide tekenen dat de planten in uw tuin water nodig hebben!

Tips voor bewatering in april

Om het u makkelijker te maken om de tuinplanten in april water te geven, hebben wij wat tips voor u opgesteld:

  • Als de planten in uw tuin weinig of nog geen blad hebben ontwikkeld, hoeft u vrijwel geen water te geven. 
  • Het beste kunt u tijdens het eind van het voorjaar en de zomer de planten 's ochtends of 's avonds water geven. Dit voorkomt dat het water verdampt door de felle zon. 
  • Bij vaste planten is het beter om twee keer per week veel water te geven, dan iedere dag een klein beetje. Dit voorkomt dat de wortels van uw planten in de tuin gaan rotten. 
  • Planten in pot hebben met warm weer meer water nodig, terwijl zij bij voorjaarstemperaturen tot 20 graden vrijwel altijd genoeg hebben aan een of twee keer water per week. 

tuinplanten-water-geven-goessens

Verschillende soorten bewatering

Bij Tuincentrum Goessens vindt u verschillende soorten bewatering voor in april. U kunt er natuurlijk voor kiezen om de planten in uw tuin met een gieter water te geven, wat zeker goed werkt bij kleinere tuinen. Echter, er zijn ook genoeg andere soorten bewatering in ons tuincentrum te vinden waar u ontzettend veel tijd mee kunt besparen! Om water te besparen en om op een milieuvriendelijke manier met de tuin om te gaan, kunt u ook een regenton bij ons aanschaffen. Deze regenton vangt regenwater op wat u later weer kunt gebruiken om de planten in de tuin in april water te geven. Ook voor tuinslangen in verschillende maten en compleet automatische systemen om uw tuin te bewateren kunt u bij Tuincentrum Goessens terecht. Deze systemen zijn ook ideaal voor als u op vakantie gaat deze zomer, zo hoeft niemand uw planten in de tuin te verzorgen. 

Meer weten over bewatering in april bij Tuincentrum Goessens

Wilt u meer weten over bewatering in april? Kom dan langs en vraag het één van onze enthousiaste medewerkers. Wij staan graag voor u klaar en zorgen er samen met u voor dat uw tuin er gedurende het hele jaar prachtig uit ziet! Hopelijk zien wij u snel terug bij Tuincentrum Goessens in Erpe-Mere! Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten: