• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Top 5 fruitbomen

Top 5 fruitbomen

Een fruitboom in de tuin zorgt niet alleen voor veel sfeer, maar ook voor genoeg lekkers in de fruitmand op tafel! Om een boom te kunnen planten heeft u niet altijd een grote tuin nodig, waardoor het dus ook mogelijk is om verschillende soorten fruitbomen te planten in kleinere tuinen. Om de juiste fruitboom te kiezen hebben wij een top 5 voor u opgesteld. Zo weet u precies wat voor eigenschappen de fruitbomen hebben en kunt u de fruitboom die het beste aan uw wensen voldoet direct aanschaffen bij Tuincentrum Goessens!

  1. Appelboom
  2. Perenboom
  3. Pruimenboom
  4. Kersenboom
  5. Bramenstruik

Appelboom: ontzettend veel keuze

De appelboom is één van de meest gewilde fruitbomen van België. Dit komt vooral omdat er ontzettend veel verschillende appelbomen bestaan, met ieder zo zijn kwaliteiten. Eén van de meest populaire appelbomen is de Elstar appelboom. De Elstar appelboom is een boom met appels die vrijwel iedereen ooit heeft gegeten. Dit maakt het een populaire boom, aangezien u deze appels ook in de supermarkt kunt kopen. De zachtzuur tot zoete appels zorgen ervoor dat deze appels bij veel mensen in de smaak vallen. De appels kunnen ook worden gebruikt om mee te bakken en deze appelboom zal in de zon moeten staan om de lekkerste appels te krijgen. Het enige nadeel is dat deze boom meer verzorging vraagt dan andere fruitbomen, maar dat maakt het ook een leuke uitdaging! 

appelboom-goessens-fruitboom

Perenboom: puntige bladeren 

De perenboom kenmerkt zich door puntige bladeren en bezit een witte bloesem. De bomen met sappige peren zijn ook ideaal voor de kleinere tuin, aangezien u deze in ontzettend veel soorten en maten kunt kopen. U kunt kiezen uit zelfbestuivende soorten, kruisbestuivende soorten en perenbomen in verschillende maten. Onze tip aan u is om te kiezen voor een zelfbestuivende soort zoals de Conference of Concorde. Een perenboom snoeien gebeurt op vrijwel dezelfde manier als een appelboom.

Pruimenboom: pruimen uit eigen tuin

Wat is er nu leuker dan fruit uit eigen tuin? Een pruimenboom zorgt ervoor dat u veel fruit uit uw tuin kunt halen, de meeste pruimenbomen staan er namelijk om bekend dat zij een hoge opbrengst hebben. Het leuke aan pruimenbomen is dat u in het voorjaar kunt genieten van de bloesem van deze boom en in de zomer van de zoete pruimen! Het enige nadeel aan een pruimenboom is, is dat deze veelal alleen geschikt zijn voor grotere tuinen. Een pruimenboom kan namelijk een hoogte bereiken van gemiddeld drie meter.

Kersenboom: populair bij mensen én vogels

Kersen zijn steenvruchten die heerlijk zoet zijn. De zoete smaak vinden niet alleen mensen lekker, maar ook vogels! Hierdoor is het soms nogal een karwei om een kersenboom in de tuin te houden, aangezien u een net zult moeten spannen om de vogels weg te houden. Gelukkig is er ook nog een alternatief van de zoete kers; namelijk de zure kers! Deze kers is minder geliefd bij vogels en kunt u dus gemakkelijk in de tuin houden. Tip: van de overtollige kersen uit uw boom kunt u heerlijke jam maken!

Bramenstruik: geen boom, wel ontzettend lekker

Een bramenstruik is eigenlijk geen boom, maar een bramenstruik is zeker de moeite waard om te hebben in de tuin. De bramen kunt u voor jam en baksels gebruiken en zitten vol met mineralen! Het enige nadeel van een bramenstruik is dat deze flink groot kunnen worden en hierdoor niet altijd even geschikt zijn voor een kleinere tuin. 

Wilt u meer informatie over fruitbomen en over welke fruitboom het beste bij u past? Neem dan contact met ons op of kom langs bij Tuincentrum Goessens!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: