• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Zo houdt u een boeket langer mooi

Zo houdt u een boeket langer mooi

Als u een bos bloemen koopt, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Wij helpen u graag met een aantal tips om zo lang mogelijk van uw boeket te genieten! In onze bloemenwinkel in Erpe-Mere, nabij Gent helpen wij u met veel plezier om elke dag verse bloemen en prachtige boeketten te vinden. Of u deze nu graag zelf samenstelt, of graag een mooi boeket in een thema of kleur uitkiest; wij staan met vele plezier voor u klaar! Bekijk hieronder onze tips om zo lang mogelijk van uw boeket te genieten. 

7 tips om uw boeket langer mooi te houden

 1. Koop het boeket vóór de volle bloei: we zijn vaak geneigd om een vol bloeiend boeket uit te kiezen. Als het boeket nog een aantal bloemen in de knop heeft, zal het geheel langer blijven staan en geeft het nog meer plezier. U blijft immers nieuwe uitgekomen bloemen ontdekken! 
 2. Haar de onderste bladeren er af: als de bloemen laag hangen, of bladeren het water raken, dan raakt het water sneller vervuild. Het komt het gehele boeket ten goede als het water langer vers blijft. 
 3. Snijd de bloemen altijd schuin af: het is de tip die standaard wordt gegeven bij ieder boeket dat u koopt: snijd de bloemen altijd schuin af. Echter gebruikt men vaak een snoeischaar om de bloemen af te knippen, maar dit geeft niet hetzelfde effect. Door de snoeischaar sluit de onderkant af, waardoor het water moeilijker opgezogen kan worden. Een aardappelschilmesje werkt het beste om de bloemen schuin af te snijden. 
 4. Schoon en vers water: essentieel voor mooie en gezonde bloemen is schoon en vers water. Ververs het water indien mogelijk om de dag, zodat het goed schoon blijft. Qua temperatuur is het belangrijk dat het enigszins lauw is; niet te warm en ook zeker niet te koud. 
 5. Voeding: de voeding die u bij de aankoop van het boeket krijgt kunt u het beste direct in de vaas doen. Roer het goed door het water heen en zorg ervoor dat de temperatuur lauw genoeg is zodat het kan oplossen. 
 6. Een glazen vaas: boeketten komen mooi tot hun recht in een glazen vaas, maar daarnaast is bij dit materiaal ook de levensduur het langst. Het is in een glazen vaas gemakkelijker om te zien wanneer het boeket nieuw water nodig heeft en daarnaast blijft het water langer schoon. 
 7. De beste standplaats: qua standplaats geldt dat alle extremen worden afgeraden: niet op de tocht, niet te warm, niet naast de verwarming en niet té veel licht. 

Tips om een boeket mooi te houden

Meer tips over uw boeket? Bezoek onze winkel! 

Voor meer tips over het mooi houden van uw boeket, bent u bij ons natuurlijk aan het juiste adres. Wij helpen u graag om een mooi boeket samen te stellen én om hier zo lang mogelijk van te genieten. Vraag daarom gerust een van onze medewerkers om advies, dan denken wij met veel plezier met u mee. U vindt in onze bloemenwinkel boeketten voor diverse gelegenheden. Graag tot ziens bij Tuincentrum Goessens!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: