• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

6 kamerplanten voor een heerlijke geur in huis

6 kamerplanten voor een heerlijke geur in huis

Wil jij ook een lekkere geur in huis? Dan heb ik goed nieuws voor je! Dat kan namelijk makkelijk met deze zes kamerplanten! Deze planten zijn niet alleen een genot voor je neus, maar ook een lust voor het oog. Maar weet je wat het nog mooier maakt? Ze zijn zo makkelijk te onderhouden dat ze zelfs overleven bij de meest onhandige plantenverzorgers. In ons tuincentrum in Aaigem, Erpe-Mere hebben wij een ruim assortiment aan aromatische kamerplanten. Nieuwsgierig naar de top 6 van de meest aromatsiche planten? Ok let’s check them out!

OPENINGSTIJDEN 


Jasmijn: de bloem die niet alleen je huis, maar ook je humeur opfleurt!

Als je deze klimplant ruikt, denk je meteen aan een romantische avond in het maanlicht. Jasmijn is het hele jaar door verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan in de buurt van een raam worden geplaatst om zijn magie te verspreiden. Jasmijn is een echte zonneaanbidder. 

Kan je niet genoeg krijgen van planten en wil je naast je kamerplanten ook tuinplanten? Bij ons tuincentrum Goessens in Erpe-Mere hebben we natuurlijk ook een breed scala aan tuinplanten. Loop gerust binnen om onze collectie te bekijken. 

 

Jasmijn bloemen  | tuincentrum Goessens Aaigem, Erpe-MereJasmijn-in-pot  | tuincentrum Goessens Aaigem, Erpe-Mere

 

Rozemarijn - de kruidige plant die je interieur op smaak brengt

Naast het feit dat het erg lekker is om met rozemarijn te koken, heeft het ook een heerlijke kruidige geur. Wist je dat Rozemarijn ook bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen? Rozemarijn bevat antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking, wat kan helpen bij het bestrijden van diverse gezondheidsproblemen. Daarnaast wordt het ook vaak gebruikt in aromatherapie vanwege de ontspannende en rustgevende eigenschappen. Dus niet alleen lekker in de keuken, maar ook goed voor je gezondheid! Zet de plant op een zonnige plek en geniet van de aangename geur die hij verspreidt.

 

Rozemarijn | tuincentrum Goessens Aaigem, Erpe-Mere

 

Lavendelicious: De multifunctionele plant met een betoverende geur

Wie kent deze plant nu niet? Lavendel heeft een heerlijke geur waarvan je direct tot rust komt. Lavendel heeft een kalmerende werking en kan het helpen bij slaapproblemen en stress. Zet hem in de slaapkamer en geniet van een diepe, welverdiende nachtrust. En wist je dat lavendel ook een natuurlijk insectenwerend middel is? Gebruik bijvoorbeeld lavendelolie om motten en andere insecten uit je kledingkast te houden. Net zoals Jasmijn en Rozemarijn houdt Lavendel van een zonnige plek. 

 

Lavendel-kamerplant | tuincentrum Goessens Aaigem, Erpe-MereLavendel buiten | vaste planten | tuincentrum Goessens Aaigem, Erpe-Mere


Lelietje van dalen; de geur van pure verleiding

Het meiklokje staat ook wel bekend als het lelietje van dalen. De vrij sterke geur die ze verspreidt is voldoende om jouw woonkamer een frisse en bloemachtige geur te geven. Voor een bloeiend Lelietje van dalen is veel licht belangrijk. Ook water is uiteraard van belang, dit mag wanneer de eerste scheuten beginnen te groeien iets minder. 


Zet je zintuigen op scherp met de frisse geur van de citroenboom in je woonkamer!

Een citroenboom in huis? Jazeker! Deze kleine boom past perfect in huis en ruikt niet alleen fris, hij geeft elke ruimte een exotische uitstraling. Zet hem op een zonnige plek en geef regelmatig water. Alle zuurpruimen in huis kunnen naar hartelust genieten van het rijpe fruit.

 

citroenboom  | tuincentrum Goessens Aaigem, Erpe-Merecitroenboom  | tuincentrum Goessens Aaigem, Erpe-Mere


Geraniums: de planten die je huis doen bloeien zonder veel inspanning

Geraniums zijn erg geliefd, wat niet vreemd is als je weet dat ze erg makkelijk te onderhouden zijn. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed in zowel zon als halfschaduw. Bovendien hebben geraniums ook een insectenwerende werking, dus het is een handige plant om muggen en vliegen op afstand te houden. Probeer geraniumolie ook eens te gebruiken als natuurlijk middel tegen insectenbeten en huidirritaties.

 

Aromatische kamerplanten kopen

Klinkt dit als muziek in je oren? Mooi zo! Laat je huis bloeien! Tuincentrum Goessens in Aaigem heeft alles wat je nodig hebt om deze heerlijk geurende kamerplanten in huis te halen. Wist je dat een groene omgeving ook nog eens goed is voor je gezondheid? Planten zuiveren de lucht en zorgen voor een verhoogde concentratie en productiviteit. Wil je naast een heerlijk geur ook de lucht zuiveren binnenshuis? Bekijk ook zeker deze luchtzuiverende kamerplanten

En weet je wat het leuke is? Bij Tuincentrum Goessens kan je niet alleen terecht voor planten, maar ook voor allerlei andere tuinbenodigdheden. Van tuinmeubelen tot gereedschap, je vindt het allemaal in ons uitgebreide assortiment. Bovendien staan onze ervaren medewerkers altijd voor je klaar met advies op maat. Dus waar wacht je nog op? Kom langs bij Tuincentrum Goessens in Aaigem en geef jouw huis een heerlijk geurende en groene make-over. En wie weet, misschien word jij wel de nieuwe groenexpert in jouw vriendenkring!

KOM LANGS

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: