• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Luchtzuiverende kamerplanten

Groen is sfeervol en dus een echte toevoeging aan het interieur. Groen is echter niet alleen heel leuk om naar te kijken; groen is ook gezond! Planten werken stressverlagend en rustgevend, maar zijn niet alleen gezond voor de geest. Ook het lichaam heeft er baat bij. Alle kamerplanten zetten CO2 om in zuurstof en dragen dus in principe bij aan een gezond binnenklimaat. Nu zijn er planten die nog nét wat extra gezond zijn door hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten breken schadelijke stoffen af en verbeteren de luchtvochtigheid. Ideaal nu we met z'n allen veel meer tijd thuis doorbrengen. Om een comfortabel thuiskantoor te creëren is zo'n luchtzuiverende plantenverzameling ideaal. De meeste planten met luchtzuiverende eigenschappen zijn ook nog eens vrij makkelijk qua verzorging. Dubbel zo fijn! De mooiste luchtzuiverende kamerplanten koopt u bij tuincentrum Goessens.

Natuurlijke luchtverfrissers

De meeste huizen zijn tegenwoordig voorzien van goede isolering. Dat is heel fijn, want dit betekent dat we het binnen in de winter heerlijk behaaglijk kunnen maken. Er is echter een groot nadeel: schadelijke stoffen kunnen geen kant op en droge lucht en te weinig zuurstof zijn het gevolg. De stoffen die voortkomen uit bijvoorbeeld rook, schoonmaakmiddelen, verf, meubels of zelfs of zelfs onze transpiratie kunnen hoofdpijn, longproblemen of slaapproblemen als gevolg hebben. Met goede ventilatie, maar óók met een aantal luchtzuiverende planten draagt u bij aan een gezonder binnenklimaat. Schadelijke gassen worden door luchtzuiverende planten opgenomen en weer afgebroken. Dit doen ze in hun wortels of bladeren. In de bladeren van de plant zitten namelijk huidmondjes waardoor de plant kan ademen en giftige stoffen kan omzetten in goede. Ze verbeteren daarnaast de luchtvochtigheid  door hun regulerende verdampproces en maken de lucht gezonder door effectief CO2 om te zetten in zuurstof.

Luchtzuiverende planten kopen | Tuincentrum Goessens

Verzorging van luchtzuiverende kamerplanten

Het is wetenschappelijk bewezen dat men gelukkiger, rustiger, maar ook weer productiever en creatiever wordt van luchtzuiverende kamerplanten. Ze dragen daarnaast bij aan een betere nachtrust en minder ziekteverzuim. Ideaal dus voor een (thuis)kantoor of de slaapkamer. Maar hoe zit het met de verzorging? Dat verschilt natuurlijk per plant, maar over het algemeen zijn luchtzuiverende planten niet veeleisend. Het belangrijkste is dat ze regelmatig een slokje water nodig hebben om hun taak uit te voeren. Ook geldt voor de meeste luchtzuiverende kamerplanten dat ze van een lichte standplaats houden, maar niet van direct zonlicht. Iedere luchtzuiveraar heeft zijn eigen kracht. Bijvoorbeeld door in de nacht te zorgen dat er extra veel zuurstof in de slaapkamer aanwezig is of door in de hoek van de woonkamer allergenen uit de lucht te zuiveren. Populaire luchtzuiverende planten zijn:

  • Drakenbloedboom (Dracaena)

  • Lepelplant (Spathiphyllum)

  • Krulvaren (Nephrolepis)

  • Rubberplant (Ficus Robusta)

  • Scindapsus (Scindapsus)

  • Calathea (Calathea)

Luchtzuiverende kamerplant advies?

Er zijn genoeg luchtzuiverende kamerplanten te vinden in ons tuincentrum, zowel planten die de hoogte ingroeien als hangende kamerplanten. Kom langs in ons tuincentrum in Erpe-Mere, nabij Gent, voor een compleet assortiment luchtzuiverende kamerplanten of bekijk onze andere soorten kamerplanten. U kunt ons ook telefonisch bereiken en uw vraag stellen! Bel ons op: 053 62.32.32


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten