• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Vetplanten

Wilt u ook zo'n stoere, vette plant in huis halen? Kom langs bij tuincentrum Goessens en koop een vetplant! De vetplant geeft een bijzondere sfeer in huis en is net als de cactus makkelijk te verzorgen. Wist u dat een vetplant en cactus familie zijn van elkaar? Het enige verschil zit 'm in het feit dat een cactus een kenmerkend knobbeltje heeft waarop zijn naalden zijn ingeplant. Cactussen en vetplanten vallen allebei onder de verzamelnaam 'succulenten'. Dit is een naam die aangeeft dat deze planten grote hoeveelheden water kunnen opslaan en dus niet zo vaak water hoeven. Maak kennis met de vetplant!

Waarom een vetplant?

Bent u aan het nadenken over de aanschaf van een vetplant? Wij kunnen u dit zeker aanbevelen! Velen gingen u al voor. Vetplanten kennen namelijk vele voordelen:

 • De planten hebben min of meer hun eigen waterreservoir en dit betekent dat u ze niet veel water hoeft te geven.
 • Vetplanten passen bij ieder interieur, of uw woonstijl nou modern of klassiek is.
 • Er zijn heel veel verschillende soorten vetplanten, in verschillende kleurtinten en met of zonder bloemen. Daardoor zit er altijd wel een mooie bij die aansluit bij uw wensen!
 • Het is niet erg als u de vetplant een keer vergeet. Te veel water is meer schadelijk dan te weinig water.

Bent u al overtuigd? Kom ons brede assortiment vetplanten bekijken in ons tuincentrum! 

Diverse soorten vetplanten

Vetplanten zijn er in alle soorten en maten. Wist u dat Aloë Vera een vetplant is? Deze plant laat uw woonkamer heerlijk geuren. Een andere vetplant waar u zeker eens naar moet kijken is de Sansevieria. Met zijn stoere stengels geeft de plant uw woonkamer een origineel tintje! Kalanchoë is met haar vrolijk gekleurde bloemetjes misschien wel de populairste vetplant. Er zijn echter meer bijzondere leuke vetplanten:

 • Erwtenplantje (Senecio)
 • Rotskoraal (Rhipsalis)
 • Echeveria
 • Sedum

Vetplanten kopen | Tuincentrum Goessens

Uw vetplant verzorgen

Een goede verzorging van uw vetplanten vraagt gelukkig geen jarenlange training. Het zijn namelijk hele makkelijke planten. Geef de planten in de zomer één keer per week een scheutje water en in andere periodes één keer per twee weken. Behalve als de grond nog erg nat is, want van teveel water gaan de wortels namelijk rotten. De vensterbank is de beste standplaats voor vetplanten. Hier is het zonnig en ze krijgen vaak ook nog eens warmte van de verwarming. Zet uw vetplant niet in de volle zon, want dan kunnen de blaadjes bruine wondjes krijgen. Verplant uw vetplant ieder jaar.

Creatief met vetplanten

Met vetplanten maakt u iets origineels van uw woonkamer, maar u kunt het ook nóg leuker maken door ze op een bijzondere manier neer te zetten. Combineer ze bijvoorbeeld met cactussen in een glazen pot of op een brede schaal. Of zet een paar vetplanten op verschillende hoogtes neer. Het is ook leuk om kleine vetplanten te combineren met grotere vetplanten. Haal verschillende soorten vetplanten in huis!

Cactussen, vetplanten en andere kamerplanten bij Tuincentrum Goessens

Tuincentrum Goessens heeft een heel uitgebreid assortiment kamerplanten. Wij verkopen:

Kamerplanten dragen veel bij aan de kwaliteit van de lucht in uw huis en ze zien er natuurlijk leuk uit. Kom dus vooral eens bij ons langs en ontdek onze verschillende kamerplanten! Uiteraard staan onze medewerkers voor u klaar om u van eventueel advies te voorzien.


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten