• Groen expert
  • 60 Jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Vetplanten

Vetplanten kopen? Dit kan bij Tuincentrum Goessens. Wij verkopen diverse soorten vetplanten; van hele kleine tot hele grote. De vetplant geeft een bijzondere sfeer in huis en is net als de cactus makkelijk te verzorgen. Maak kennis met de vetplant!

Waarom een vetplant?

Bent u aan het nadenken over de aanschaf van een vetplant? Wij kunnen u dit zeker aanbevelen en velen gingen u al voor. Vetplanten kennen namelijk vele voordelen:

  • Het zijn net als cactussen succulenten planten. Dit betekent dat de plant water opslaat in zijn bladeren, stengels en wortels. De planten hebben dus hun eigen waterreservoir en dit betekent dat u ze zelf niet zoveel water hoeft te geven.
  • Vetplanten passen bij ieder interieur; of uw woonstijl nou modern of klassiek is.
  • Er zijn heel veel verschillende soorten vetplanten; in verschillende kleurtinten en met of zonder bloemen. Daardoor zit er altijd wel een mooie bij die aansluit bij uw wensen!
  • Het is niet erg als u de vetplant een keer vergeet. Te veel water is meer schadelijk dan te weinig water.

Bent u al overtuigd? Kom ons brede assortiment vetplanten bekijken in ons tuincentrum!

Diverse soorten vetplanten

Vetplanten zijn er in alle soorten en maten. Wist u dat Aloë Vera een vetplant is? Deze plant laat uw woonkamer heerlijk geuren. Een andere vetplant waar u zeker eens naar moet kijken is de Sansevieria Futura Superba; met zijn gedraaide bladeren geeft de plant uw woonkamer een origineel tintje! De meest bijzondere vetplant is misschien wel de Sansevieria Velvet Touch. Deze vetplant heeft namelijk een felgekleurde top. Rosalina is met haar vrolijk gekleurde bloemetjes misschien wel de populairste vetplant.

Uw vetplant verzorgen

Een goede verzorging van uw vetplanten is zo bereikt. Het zijn namelijk hele makkelijke planten. Geef de planten in de zomer één keer per week een scheutje water en in andere periodes één keer per twee weken. Behalve als de grond nog erg nat is; van te veel water gaan de wortels namelijk rotten. De vensterbank is de beste standplaats voor vetplanten. Hier is het zonnig en ze krijgen vaak ook nog eens warmte van de verwarming. Zet uw vetplant niet in de volle zon, want dan kunnen de blaadjes bruine wondjes krijgen. Verplant uw vetplant ieder jaar.

Creatief met vetplanten

Met vetplanten maakt u iets origineels van uw woonkamer, maar u kunt het ook nóg leuker maken door ze op een bijzondere manier neer te zetten. Combineer ze bijvoorbeeld met cactussen in een glazen pot of op een brede schaal. Of zet een paar vetplanten op verschillende hoogtes neer. Het is ook leuk om kleine vetplanten te combineren met grotere vetplanten. Haal verschillende soorten vetplanten in huis!

Vetplanten bij Goessens

Cactussen, vetplanten en andere kamerplanten bij Tuincentrum Goessens

Tuincentrum Goessens heeft een heel uitgebreid assortiment kamerplanten. Wij verkopen:

Kamerplanten dragen veel bij aan de kwaliteit van de lucht in uw huis en ze zien er natuurlijk leuk uit. Kom dus vooral eens bij ons langs en maak leuke combinaties van onze verschillende kamerplanten!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten