• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Een hemelse Hortensia met onze 7 tips!

Een hemelse Hortensia met onze 7 tips!

Een hortensia in de tuin is puur genieten. Die prachtige grote bollen met vele bloemen in heerlijk blauw, roze of wit! Geen wonder dat ze zoveel gespot worden in de Nederlandse en Belgische tuinen! Benieuwd naar de beste tips om een hortensia in topconditie te houden? Wij delen graag onze tips met je!

Tip 1: Lievelings plek

Hortensia’s kunnen op veel plekken geplaatst worden, maar willen iedere dag zeker wat schaduw hebben. Het is erg belangrijk dat je goed rekening houdt met de grond. Die moet namelijk vochtig blijven. Laat haar niet uitdrogen.

Tip 2: Grond

Bij het planten van de hortensia kun je het plantgat vullen met speciale hortensia potgrond. Hier krijgt zij een extra boost van en hebben we uiteraard voor je beschikbaar in de winkel! Geef haar in de eerste 4 weken na het planten goed water. 

Tip 3: Snoeien

Snoeien doe je bij bol hortensia’s in maart of april. Pluim hortensia’s worden het liefst in het begin van april onder handen genomen. In beide gevallen kan dat boven de eerste nieuwe knoppen. Zo blijft ze mooi vol en fris!

Tip 4: Blauwe bloemen

Voor blauwe hortensia’s kan de PH waarde van de grond roet in het eten gooien wat betreft de kleur. Gelukkig is er speciale hortensia blauwmaker, om zo de fantastische kleur goed te houden. Uiteraard is deze blauwmaker te krijgen bij ons in het tuincentrum!

Tip 5: De buren

Plaats haar liever niet naast een grote boom. Deze wortels zitten vaak zo diep dat ze al het water en voedingsstoffen uit de bodem gebruiken en weinig voor haar overlaten. Dat is zonde! Ze verdient een plek in de spotlight!

Tip 6: Dompelbad

Voordat je haar in de grond zet is het slim om haar kluit een paar minuten onder te dompelen in een bak met water. Zo kan de kluit zich volzuigen en is er een waterbuffer als ze haar nieuwe plekje krijgt.

Tip 7: Een dam

Aangezien de hortensia gek is op vocht, is het een goede truc om een dam van aarde te maken in een cirkel om haar stronk heen. Zo blijft er altijd wat extra water staan en loopt het niet weg!

Hortensia kopen bij Tuincentrum Goessens

Heb je een mooie grote pot of een goede plek over in je tuin? Dan is de hortensia een hele mooie en vooral kleurrijke keuze! Ze worden aardig groot, dus zorg voor voldoende ruimte om goed te kunnen groeien. Deze knaller van een dame trekt de aandacht naar zich toe met haar grote bollen met bloemen. Je bent van harte welkom om bij ons in het tuincentrum onze hortensia’s te komen bekijken. Ons ervaren personeel helpt je graag verder!

Kijk ook eens naar de volgende berichten: