• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Allerheiligen 2021

Allerheiligen 2021

Op maandag 1 november 2021 is het Allerheiligen en de dag erna volgt Allerzielen. Allerheiligen is een Christelijke feestdag waarop alle heiligen worden vereerd en herdacht. De dag erna worden alle overleden dierbaren herdacht. Een belangrijk moment om eens stil te staan bij alle geliefden die ons zijn ontvallen. Het geeft ons allen een moment van bezinning en daarmee ook een gevoel van verbinding en saamhorigheid. Zeker in zo'n lastig jaar als 2021 is het belangrijker dan ooit om deze mensen te herdenken. In de dagen voorafgaand aan 1 en 2 november worden in veel streken de graven en kerkhoven schoongemaakt en opgefleurd met bloemen, planten en kaarsen. Bij tuincentrum Goessens in Erpe-Mere, nabij Zottegem, kunt u terecht voor prachtige bloemstukken, arrangementen en rouwwerk.

TOEPASSELIJKE BLOEMEN EN PLANTEN

Brengt u dit jaar weer een mooie bos bloemen of kleurrijke herfstplant mee om het graf van uw geliefden te sieren? Chrysanten en asters bij uitstek geschikt om op Allerheiligen en Allerzielen mee te brengen naar uw dierbaren. Deze planten zijn er in alle mogelijke vormen en kleuren, en ze bloeien erg lang. De begraafplaats blijft zo dus geruime tijd voorzien van prachtige kleuren. Daarnaast zijn ook heide en winterviolen om diezelfde reden zeer geschikt.

Ook kunt u denken aan bloemen en planten met namen die verwijzen naar heiligen, zoals heiligenbloem (Santolina), een – ook in de winter – grijsbladig struikje dat in de zomer bloeit met gele bloempjes, en Sint-Janskruid, dat vanaf eind juni geel bloeit en in de winter deels groen blijft. Andere planten met toepasselijke namen zijn Jacobsladder (Polemonium), Salomonszegel (Polygonatum), hemelsleutel (Sedum) en de ‘eeuwig groenblijvende’ Buxus sempervirens. Het is ook een mooi idee om op 1 of 2 november voorjaarsbollen op het graf van uw dierbare te planten of een boeket lelies of rozen neer te zetten. Met de voorjaarsbollen zal er aan het begin van de lente vanzelf een kleurrijk tafereel ontspringen...

  

Een persoonlijk bloemstuk

Ook kunt u kiezen voor een persoonlijk bloemstuk, rouwwerk of plantenarrangement. Door het persoonlijke karakter van zo'n bloemwerk voelt u zich extra verbonden met de overledene. Ook het rouwwerk of arrangement zal de begraafplaats een hele tijd sieren en voorzien van wat kleur. U kunt zelf de kleuren kiezen en het werk eventueel laten voorzien van een lint.

Bloemstuk kopen bij tuincentrum Goessens

Welke dierbaren herdenkt u dit jaar? Sta stil bij uw vrienden of familieleden die er niet meer zijn en voorzie hun graf van een bloemen- of plantenarrangement. Bestel tijdig uw Allerheiligen bloemstuk bij tuincentrum Goessens. Kom langs in ons tuincentrum of bel voor meer informatie naar 053/62.32.32.


Navigeer naar tuincentrum Goessens

Kijk ook eens naar de volgende berichten: