• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Verzorgingstips voor uw bloemen

Iedereen wordt blij van een bos prachtige bloemen. Een mooi boeket is een prachtig cadeau voor uw dierbaren, maar ook zeker voor uzelf! U haalt met een kleurrijk boeket namelijk dat vrolijke, zomerse gevoel in huis, zelfs in de donkere dagen van het jaar. U wilt daarom zo lang mogelijk van deze bloemenpracht genieten. Zoals u weet verkopen we bij tuincentrum Goessens exclusief bloemwerk. U bent bij ons verzekerd van verse en hoge kwaliteit bloemen. Maar wat te doen als u eenmaal dat mooie bosje in huis heeft gehaald? Wat zijn de verzorgingstips waarmee u het beste uit uw bloemen haalt? Waar zet u ze neer en hoe schikt u de bos? Wij zetten onze tips op een rij.

De beste plek voor mijn boeket

Tuincentrum Goessens, nabij Aaigem, heeft voor elk seizoen van het jaar de mooiste boeketten, voor welke gelegenheid dan ook. Ons team maakt kant-en-klare boeketten die u direct mee kunt nemen, maar we kunnen ook ter plekke samen met u een mooie bos samenstellen. Zoals u weet bent u ook voor rouw- en bruidswerk bij ons aan het juiste adres, maar tevens hebben wij een prachtige collectie kunst- en droogbloemen. Die laatste twee hebben uiteraard geen verzorging nodig, maar alle andere bloemen mogen wel wat liefde en aandacht. Het is bijvoorbeeld goed om na te denken over de plek waar u uw bos bloemen wilt zetten.

  • Een plekje in de volle zon vindt uw bos niet zo prettig;
  • Een tochtige hoek of een plek naast de radiator of haard dient te worden vermeden;
  • Houd de bloemen uit de buurt van de fruitschaal. Fruit en bloemen zijn geen goeie combinatie vanwege de gassen die fruit kan uitstoten;
  • Bloemen houden niet van rook, dus houd ze uit de buurt van rokend bezoek.

Waar dient u verder op te letten?

Het klinkt misschien logisch, maar toch is het goed om nog eens te noemen: een vaas moet echt helemaal schoon zijn voordat u deze vult met uw boeket. Let ook op de grootte van de vaas. De stelen moet elkaar niet in de weg zitten, dus kies uw vaas niet te klein uit. Ons advies is om altijd een glazen vaas te gebruiken: u ziet dan sneller of het water ververst moet worden en daarnaast hechten bacteriën zich minder snel aan glas. Het is belangrijk om het water om de zoveel tijd te verversen. Denk aan 3 tot 5 dagen. Ook is het beter om niet al te koud water in de vaas te schenken. Hier kan uw boeket van 'schrikken'. U hoeft uw vaas niet tot de rand te vullen. Sterker nog, daar wordt uw boeket helemaal niet blij van. Vul de vaas tot maximaal de helft.

Verzorgingstips voor bloemen | Tuincentrum Goessens

Schuin afsnijden

U bent dan klaar om u bezig te houden met de bloemen. Er moet natuurlijk worden gedacht aan het schuin afsnijden van de bloemstelen. Dit is belangrijk, aangezien het zo kan zijn dat de stelen aan de onderkant iets zijn uitgedroogd wanneer ze even zonder water zijn komen te staan, bijvoorbeeld tijdens de rit naar huis. De uitgedroogde stelen kunnen lastiger water opnemen en daardoor kunnen de bloemen slap gaan hangen. Gebruik een schoon en scherp mes voor het schuin afsnijden. Omdat bladeren in contact met water gaan rotten, is het belangrijk om de bladeren die aan de onderkant van de steel zitten weg te halen. U ziet vanzelf wanneer er een blaadje in het water hangt.  

Bloemschikken: tips & tricks

Hoe zet u de bloemen op hun mooist in de vaas? U kunt uw boeket in één keer in de vaas zetten, maar er zijn andere manieren: begin met de bloemstelen van gemiddeld formaat en laat de langste en kortste nog even liggen. Het idee is dat u start met vier bloemen en daar een soort kruis van maakt in de vaas. U weeft de stelen als het ware over elkaar heen terwijl u de vaas in vieren verdeelt. Met deze truc zorgt u voor een framewerk voor de rest van het boeket. Ga zo verder met een mooie verdeling van kleur en groen. Draai voor het gemak af en toe de vaas een beetje, zo ziet u meteen het effect ontstaan. Ga vervolgens verder met de kortere en wat langere stelen. Die speelse verdeling maken uw bos tot een echte blikvanger. Gaat u voor een romantisch boeket met rozen of tulpen of een zomers veldboeket? U bent bij tuincentrum Goessens aan het juiste adres. Onze bloembindsters hebben alles in huis om u het mooiste boeket mee naar huis te geven. Tot snel!


Tuincentrum Goessens in Aaigem, Erpe-Mere

Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloemenwinkel