• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Meststoffen

Bij meststoffen kunnen we een splitsing maken tussen samengestelde en enkelvoudige meststoffen. De naam zegt het al, de samengestelde meststoffen zijn meststoffen met extra toevoegingen. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld speciaal geschikt voor gazon en siertuin. Kalk met bijvoorbeeld zeewier en andere extracten geven een extra impuls aan gazon, border en moestuin. De speciale tuinmest zorgt dat de tuin de nodige voedingsmiddelen krijgt.
Enkelvoudige meststoffen hebben een hoog stikstofgehalte waardoor ze een extra groei stimuleren. We denken dan aan beendermeel (rijke bloei en goede wortelontwikkeling) en bloedmeel voor een sterke groei. Deze meststoffen vallen onder biologische meststoffen. 

Plan uw bezoekMeststoffen voor een groen en gezond gazon

Als u de kwaliteit wilt waarborgen van uw gazon en planten, dan is bemesting altijd de juiste keuze. Iedere plant en gewas heeft uiteraard zijn eigen behoeften en daarom zijn er ook veel diverse soorten mest. Denk aan organische mest, kunstmest, vloeibaar mest of een mestkorrel. Laat u eens adviseren welke plantenvoeding of tuinmest het beste past bij uw tuinplanten en geef regelmatig water zodat de planten optimaal kunnen groeien. 

Wanneer bemesten?

Alle planten in de tuin maken een groeicyclus door. De meeste planten beginnen in het voorjaar rond maart en april te groeien en bloeien waarna het in de zomermaanden iets rustiger is waar het vervolgens in augustus/ september nog een opleving oplevert. De winterslaap begint voor veel plantjes rond oktober. Tijdens de twee groeipieken hebben planten altijd extra voedingsstoffen nodig én is het altijd een goed idee om te bemesten. De laatste bemesting vindt plaats in september, waarna de planten moeten afharden om goed de winter door te komen. Uiteraard geldt deze groeicyclus ook voor het gazon. Er zijn bijvoorbeeld speciale gazonmeststoffen voor de eerste groei in het voorjaar waarbij het gazon echt een oppepper nodig heeft. Daarnaast zorgt gazonmest in de herfstmaanden voor erg sterke wortels.

Organische mest koopt u bij tuincentrum Goessens

Het is een van de meest bekende soorten meststoffen: organische mest. Deze grondsoort wordt al jarenlang gebruikt om de bodem te verbeteren. Stalmest, huishoudelijk- en tuinafval (compost) en turf werden toen door de grond verwerkt. Door organische meststoffen toe te voegen, voegt u niet enkel voedingsstoffen toe maar u verbetert ook nog eens de structuur van de bodem. Hierbij spreken we dan van zogeheten bodemverbeteraars. Er zijn soorten te vinden met veel voedingsstoffen (bijvoorbeeld compost en stalmest) maar ook andere soorten die juist minder voedingsstoffen bevatten. Denkt u maar eens aan turfproducten. Geheel afhankelijk van de bestaande grondsoort kiest u een meststof uit.

Speciale meststoffen kopen 

Iedere plant, struik of boom heeft een specifieke mix van voedingsstoffen nodig. Uiteraard kunnen veel planten gemakkelijk een universele mix aan maar er zijn ook plantengroepen te vinden die wat extra's kunnen gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld:

  • Rozenmest
  • Mest voor zure grond planten
  • Buxusmest
  • Coniferenmest 

Kunstmest - voor het makkelijke gebruik

Kunstmest is een minerale mest die kunstmatig gemaakt wordt. Kunstmest zorgt voor een groeistoot, maar verbetert niets aan de bodem. Pas altijd op voor overbemesting, dan groeien de planten te hard en put u de bodem zelfs uit. Ook voor tuingereedschap, tuinplanten, bloembakken en bloemen bent u bij ons aan het juiste adres!


Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen