• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Compost

Compost is een waardevolle meststof en een goede grondverbeteraar. Natuurlijk kunt u compost kant en klaar kopen, maar u kunt ook zelf compost maken. Er zijn speciale compostbakken te koop die het composteren versnellen maar ook een open composthoop werkt goed. Bijvoorbeeld een houten compostbak. Door er compostversneller over te strooien, heeft u al snel mooie grond. De composthoop is niet geschikt voor al uw tuinafval, zo verteren de bladeren van de laurierstruik en de takken van coniferen heel slecht. Takken van bomen en struiken dienen eerst versnipperd te worden. Zowel hakselaars (takkenversnipperaars) en compostbakken zijn in diverse soorten te koop.

Compost te koop in Erpe Mere bij Goessens

Door compost te kopen, verbetert u de structuur van de grond zodat uw tuinplanten en bomen beter gaan groeien. Maar waar is compost goed voor? U creëert als het ware een humusrijke structuur door compost te kopen en te gebruiken. Het is hierbij belangrijk dat de grond los en luchtig wordt. Dit houdt in dat de waterdoorlating en zuurstof toevoer verbeteren, waardoor de planten optimaal voeding uit de grond kunnen halen.

Zelf compost maken of compost kopen?

U kunt ervoor kiezen om zelf compost te maken of om compost te kopen in het tuincentrum. Er zijn grote zakken compost verkrijgbaar die u direct kunt gebruiken in de tuin. Maar zelf compost maken kan ook een leuke bezigheid zijn! U kunt dit gemakkelijk doen op een open composthoop of speciale artikelen hiervoor aanschaffen. Wij hebben de volgende artikelen die u daarbij helpen:

  • Compostbakken zodat u het composteren kan versnellen
  • Hakselaars om bijvoorbeeld uw tuinafval eerst te versnipperen
  • Top snoei- en handgereedschap om de takken en bladeren te verzamelen

COMPOST ZELF MAKEN OF COMPOST KOPEN?

Een hakselaar gebruiken

Het is afhankelijk per tuinafval, maar het kan erg handig zijn om bij het zelf maken van compost, een hakselaar te gebruiken. Blaadjes van onder andere de Laurierstruik en takken van coniferen zijn erg slecht te verteren. Om die reden dienen takken, bomen en struiken eerst versnipperd te worden en hierbij kan een hakselaar (ook wel takkenversnipperaar genoemd) goed van pas komen. Ook een takkenversnipperaar kunt u vinden bij ons tuincentrum in Erpe-Mere. Verder vindt u bij ons ook diverse grondsoorten (meststoffen, speciale meststoffen en potgrond) die van pas kunnen komen als basis voor uw tuin. 


Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen