• Groen expert
 • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
 • Deskundige medewerkers
 • Exclusief Bloem- en bruidswerk
 • Eigen plantenkwekerij

Grondsoorten

Wanneer een huis opgeleverd wordt is de grondsoort over het algemeen arm, er zit weinig leven in. Geadviseerd wordt om de grond goed door te laten fresen en een laag bemeste tuinaarde aan te brengen. Bij kleigrond adviseren wij wat zand door te klei te mengen. Tuinaarde is een mix van grond, stalmest en turf en is niet geschikt voor het vullen van plantenbakken, hiervoor gebruikt u potgrond of potgrond speciaal waarin meststoffen verwerkt zijn. De grond is ook luchtiger waardoor het vocht ook beter wordt opgenomen. Er is bij ons een uitgebreid assortiment grondsoorten te vinden.

Plan routeGrondsoorten kopen voor een gezonde tuin

Welke grondsoorten kunt u bij ons gezellige tuincentrum in Erpe-Mere vinden?

 • Potgrond - Of u nu op zoek bent naar potgrond voor buiten of voor binnen: we bieden het allemaal! Naast grond die u kunt gebruiken om uw tuin op te hogen, heeft u ook de keuze voor grond om in te planten. Potgrond is met name handig voor alle planten in potten en bakken. U kunt potgrond zien als een mengsel van verschillende grondstoffen op een natuurlijke basis. 
   
 • Tuinaarde - Met tuinaarde kunt u gemakkelijk de tuin egaliseren, ophogen of de kwaliteit van de bodem verbeteren door het te mengen met de bestaande aarde. Deze soort grondstof bestaat vaak uit tuinturf en compost. Daarbij zorgt de tuinaarde voor organisch stof in de bodem van de grond. Bij ons vindt u diverse soorten zwarte tuinaarde, van biologische tot bemeste aarde.
   
 • Zand - Zand is erg handig in de tuin als u bijvoorbeeld aan de slag wilt met het leggen van tegels. Bovendien kunt u ook potgrond mengen met zand wat tevens geschikt is als u plantjes gaan stekken. Dit mengsel zorgt er namelijk voor dat de grond wat luchtig blijft.

grondsoorten, tuinaarde, zand kopen in Erpe Mere Be

Voor welke grondsoort kiest u?

Het is uiteraard helemaal afhankelijk van de bodem van de tuin welke grondsoort u nodig heeft. Geen enkele tuin is hetzelfde, dus het spreekt voor zich dat iedere tuin een andere aanvulling nodig heeft om uiteindelijk een gezonde grond te zijn en waar planten en bloemen goed kunnen groeien. Heeft u moeite om te bepalen wat de beste keuze voor uw tuin is? Dan kunt u uiteraard bij ons terecht voor advies, tips en andere informatie omtrent meststoffen en grondsoorten. Op die manier creëert u een gezonde tuin!

Grondsoorten kopen doet u bij tuincentrum Goessens

Voor grondsoorten bent u bij Tuincentrum Goessens nabij Lede, Oosterzele, Zottegem en Aalst aan het juiste adres. U kunt langskomen en u laten voorzien van advies. Als u op zoek bent naar alle benodigdheden voor een gezonde bodem en een prachtige bloeiende tuin, dan zijn de juiste grondsoorten eigenlijk onmisbaar! Naast ons aanbod grondsoorten kunt u altijd terecht bij ons voor tuinplanten, tuingereedschap, gewasbescherming en bloembakken. Graag tot snel!


Tot ziens bij tuincentrum Goessens!


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Grond- en meststoffen