• Groen expert
  • Ruim 75 jaar ervaring & kwaliteit
  • Deskundige medewerkers
  • Exclusief Bloem- en bruidswerk
  • Eigen plantenkwekerij

Een stralend groen gazon, zo doe je het...

Een stralend groen gazon, zo doe je het...

Is het gras bij jouw buren ook altijd groener dan in je eigen tuin? Tijd om er iets aan te doen! Met de volgende vier stappen ligt ook jouw gazon er straks weer prachtig fris en groen bij. Aan de slag dus. Want zeg nou zelf, zo'n stralend groen gazon, dat wil toch iedereen?

Stap 1 - Verticuteren

Het gereedschap mag uit de schuur! Met de verticuteermachine of -hark maak je het gras los en verwijder je mos en ander plantaardig afval van je gazon. Daarnaast zorg je er met dit klusje ook meteen voor dat er extra zuurstof in je grond komt. Goed voor een goede bodem en voor het herstel van je gazon. De eerste stap naar je stralend groene gazon is gezet!

Stap 2 - Kale plekken inzaaien

Na de winter is het gazon niet alleen bedekt met een laagje mos, ook zitten er vaak kale plekken in. En natuurlijk wil je daar vanaf. Zaai de kale plekken nu in, dan is je gazon straks weer mooi vol.

Kalk strooien | www.gekopgroen.nlVerticuteren | www.gekopgroen.nl

Stap 3 - Kalk strooien

Voorwaarde voor een mooi groen gazon, is dat de pH-waarde (zuurgraad) op peil is. Hoe je dit weet? De pH-waarde kun je eenvoud testen met een bodemtest, die uiteraard bij ons te koop is. Om de pH-waarde op peil te houden is het belangrijk ieder jaar kalk te strooien. Dit verbetert de opname van voedingsstoffen en houdt de bodem en je gazon in topconditie. Geeft de test aan dat de pH-waarde lager is dan 5,5 dan kan je gazon wel wat extra's gebruiken en  is het verstandig je gazon twee keer te bestrooien met kalk. Kalk strooien kan het hele jaar door, het wordt namelijk direct door de bodem opgenomen.

Stap 4 - Bemesten

De laatste stap naar een mooi gazon is bemesten. Hierdoor blijft je gazon mooi, zelfs bij droogte, vorst en natte periodes. Bij schade herstelt je gazon bovendien sneller, hoeveel er ook op gelopen wordt. Voor het beste resultaat bemest je het gazon in de zomermaanden voor de tweede keer.

Na het uitvoeren van de stappen is het tijd om te genieten. Zet je tuinstoel op een zonnig plekje, een lekker hapje en drankje erbij en even lekker relaxen.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten: